Web Analytics
Jump to content

Nybegynner med et spørsmål


MK-Stratocaster
 Share

Recommended Posts

Nybegynner her med et spørsmål. Skal kjøpe meg gitar men vet ikke hvilken. Er Eric Clapton fan og vil gjerne ha en som høres litt ut som Stratocasteren hans. Er ute etter en billig og grei gitar, noen anbefalning? Har funnet ut at jeg skal prøve å lære meg "Wonderful Tonight" som første sang og har sett igjennom mange filmer på youtube med "lessons" og det ser forholdsvis greit nok å lære.

Edited by MK-Stratocaster
Link to comment
Share on other sites

En ting du kan sjekke, er å kjøpe deg en "Strat" som ikke er laget av Fender. Nå er riktignok mange av disse gitarene både billige og ikke spesielt gode, men hvis du finner noen fra for eksempel Fernandes, kan det være noe å prøve. Det er gjerne en minst like god gitar som en billig Fender i den prisklassen.

Grunnen er enkel- du betaler ikke like mye for navnet. Jeg har en selv som jeg ga 700 kroner for, og det er en glimrende gitar. Er den så gammel at den er laget i Japan, er det et pluss.

Skal ikke sammenligne den med Fendere, for da blir det bare kjeft å få.

Link to comment
Share on other sites

Hvis du kjøper den riktige modellen - absolutt, hvis ikke - nei..

Hvis du kjøper en av de litt dyrere squierene så ligner både lyden og "hvordan de spiller" med dyrere Fender strat'er. Utseende er jo nesten helt identisk.

Dette er gode squiere som også låter litt mer som en Fender :

http://www.squierguitars.com/products/sear...emodifiedseries

(De beste squierne jeg har prøvd fra de siste 5 år i alle fall)

http://www.squierguitars.com/products/sear...assicvibeseries

(Helt ny serie, får god omtale, men sikkert ikke så enkelt å finne i Norge ennå)

http://www.squierguitars.com/products/sear...at=deluxeseries

(Disse er som standard serien, men med bedre pickups, treverk og bånd)

De overnevnte gitarene finner du vel i alle fall på nett i Norge til kanskje litt i overkant av 3000,- Men du får jo også en Standard Mexico strat fra ca 4500,- ny, så prisforskjellen blir ikke nødvendigvis så stor.

Edited by Greener
Link to comment
Share on other sites

Hvis du kikker etter en Standard Strat (mexico) så må du bare sende en mail til de ulike selgerne på finn o.l. og spørre hvorfor de krever nesten ny-pris for gitarene sine og vennlig forklare at gitaren koster XXX ny. Da mykner nok mange opp litt :) Det er definitivt kjøpers marked for tiden - mye til salgs og få som handler brukt.

Link to comment
Share on other sites

sjekk også bladet musikkpraksis sin bruktbørs : http://musikkweb.no/marked/msearch.php?selSubcategory=18

Der er prisene gjerne litt mer realistiske. På finn virker det som om alle tror at det er kjempelurt å prise noe alt for høyt for så å la folk prute.. Dessuten er det fryktelig mange som ikke tar seg bryet med å sjekke hva det de selger egentlig koster, eller håper at folk skal være dumme. Masse billig-gitarer som er priset 30-50 prosent over nypris f.eks.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Nå får man priser inkludert MVA til Norge i nettbutikken. Ingen fortollingsgebyr lenger, kun frakt opp til et visst beløp. Ved retur etc slipper man hassle med å søke returnert mva osv da de har en norsk adresse som betjener dette.
  • Godt tenkt! Ofte fint å bli kvitt en del ting "rimelig" så lenge andre kan gi det et nytt liv  
  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.