Web Analytics
Jump to content

Gitarkjøp fra England


Torsn
 Share

Recommended Posts

jeg fant en gitar på Ebay jeg gjerne vil ha, så det jeg lurer på er om jeg har satt opp dette regnestykket rett så jeg ikke går på en skikkelig smell.

Gitar: 249£ + 30 Frakt = 279

Norsk Valuta= 2961

Så ganger jeg 2961 med 1,25 som blir = 3701 + Ca200 i toll = 3901 Nok

Er det riktig? Bare litt usikker:))

Link to comment
Share on other sites

Fint å høre:) Men , jeg lurer også på hvordan jeg betaler toll/moms? Får jeg regning eller hvordan funker det? Jeg har lest at folk får regning å slikt men en kompis kjøpte en gitar amp fra Frankrike å han betalte rundt 470 kroner for toll, men ingen moms. Synes bare det er litt rart at en gitar har nesten dobbelt så mye toll/moms som en amp.

Link to comment
Share on other sites

Høres merkelig ut da det ikke er toll på noen slike varer i det hele tatt.. Det du betaler er moms på totalbeløpet (varepris+frakt) og en fortollingsavgift på rundt 150-200

Jeg tror han kompisen din roter litt med hva han egentlig betalte for..

Link to comment
Share on other sites

Tja, det kommer vel litt ann på hvilket fraktselskap og betalingsmetode som brukes, men hvis du henter pakken på posten ferdig fortollet så betaler du vel både moms og fortollingsgebyr ved henting av pakken. Leveres den på døren av et fraktselskap kan du vel betale budet med kort eller få en faktura. Hvis du fortoller selv får du faktura av tollvesenet som må betales før du henter ut pakken på posten hvis jeg ikke husker feil... eller fikk man pakken hos tollvesenet tro ? Ehmm jeg husker ikke helt og ting har forandret seg veldig mye de siste årene da vi jo kjøper mye mer fra utlandet. Jeg vet ikke om dere har noe lokalt tollkontor nede ved de to rundkjøringene dere kaller sentrum engang lenger :) (eller om det noensinne var noe lokalt tollkontor)

Litt forskjellig med andre ord :)

Men det er sikkert noen andre som handler mere fra utlandet en jeg som kan svare deg bedre.

Edited by Greener
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Godt tenkt! Ofte fint å bli kvitt en del ting "rimelig" så lenge andre kan gi det et nytt liv  
  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
  • Hei. Er ny her inne så det er mulig jeg legger dette ut i feil forum. Men det jeg lurer på er hva verdien på en gitar jeg har arvet er.  Merket er Santana å model nr er 1570 laget i Japan. Ingen synlige skader så pent brukt. Kan absolutt ingen ting om gitarer sjenerelt så ønsker å selge den til noen som kan ha bruk for denne istedenfor at den skal samle støv legger ved et bilde av den.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.