Web Analytics
Jump to content

Trøbbel med intonasjonen


Dellers
 Share

Recommended Posts

Jeg har etterhvert slitt med intonasjonen på min Fender Standard Strat (ny 2006). Var helt topp i starten, men etterhvert har det blitt temmelig ruskete. Har prøvd å justere med sadelen osv., men den virker å være altfor kort, da 12. fret når jeg ikke spiller på overtonen er et hav for høy selv om jeg skrur så langt jeg kommer. Hva kan problemet være? Er litt kjipt å spille på en gitar når tonene ikke henger på greip <_<

Link to comment
Share on other sites

Har for så vidt skifta til tykkere strenger, men det var først etter at intonasjonen ble dårlig....Tenkte kanskje det var strengene, men virka ikke sånn. Strengehøyden er for så vidt endel høyere enn med de gamle strengene by some reason, men intonasjonen var altså like ille med standardstrengene. Syns det hele er litt snodig. Burde kanskje ta den med til en butikk så noen med peil kan se på den?

Edited by Dellers
Link to comment
Share on other sites

Det er mye som påvirker intonasjonen, hvis strengene ikke ligger lavt nok i nut'en (f.eks grunnet økt strengetykkelse) i kombinasjon med at strengehøyden er for høy ved broen får man ofte problemer, rett og slett fordi man strekker strengene mer når man presser ned strengen i et bånd og får dermed en for lys tone. En feiljustert hals (trussrod) og strenger som ikke glir skikkelig i Nut er også problematisk.

Kort sagt trenger man en skikkelig justert gitar før intoneringen lykkes.

Nye strenger (men de må være ferdig "strekte" og ikke rett ut av pakka) og en god og presis tuner (helst med analog visning) er også en forutsetning for å oppnå et godt resultat. Med gamle strenger, eller nye som ikke er "strekt" og en dårlig tuner kan man justere seg helt bort.. (en innebygd tuner i en Pod, forsterker e.l. med enkel lysdiode visning er håpløst)

Husk at intonasjon egentlig er et kompromiss da ingen gitarer intonerer 100% når alt kommer til alt. En grei fremgangsmåte er å justere 12 bånd frettet (forsiktig så du ikke trykker strengen for hard ned og slår ann strengen alt for hard eller løst) til samme pitch som overtonen på 12 bånd. Start med dette som et utganspunkt på alle strengene og gjør så justeringer videre i forhold til hva du synes låter bedre på f.eks 12 bånd mørk E (som aldri vil bli 100% uansett)

Pass på at de andre strengene er helt i pitch mens du justerer en og en streng. Jeg pleier å slakke ned den strengen jeg skal justere, gjøre en justering, stemme opp strengen igjen, så hele gitaren osv, osv

Edited by Greener
Link to comment
Share on other sites

noen som ha laget en fin intonasjons guide her inne? på norsk? jeg tror det hadde vært nttig. både for floyd og vanlig. med forskjellige broer o.l.?

Vet jeg finner ørten instruksjoner på youtube men hadde vært like flott med en egen guide her inne på forumet:) Noen som tar utfordringen? Mr greener?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Godt tenkt! Ofte fint å bli kvitt en del ting "rimelig" så lenge andre kan gi det et nytt liv  
  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
  • Hei. Er ny her inne så det er mulig jeg legger dette ut i feil forum. Men det jeg lurer på er hva verdien på en gitar jeg har arvet er.  Merket er Santana å model nr er 1570 laget i Japan. Ingen synlige skader så pent brukt. Kan absolutt ingen ting om gitarer sjenerelt så ønsker å selge den til noen som kan ha bruk for denne istedenfor at den skal samle støv legger ved et bilde av den.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.