Web Analytics
Jump to content

Rusten gitarist


adoniz
 Share

Recommended Posts

HAr akkurat tatt opp gitarspillingen igjen etter nesten ti år uten spilling i det heletatt..

Merker at jeg ikke bruker lillefingeren med mindre jeg må (akkorder spesielt) Driver å jobber med introen til erotomanie bla. bare for å bruke den, men merker at jeg ikke klarer å flytte lillefingeren sidelengs. Gjelder dette også dere eller kan jeg øve opp en sidelengs bevegelse i lillefingeren?

Jeg startet med en höhner smartclub gitar til 500kr bare for å sjekke om jeg syntes det ble atrig å spille igjen. Kjøpte så en relativt billig stålstrenger med cutaway og mic til 4000, men merket raskt at alt alt over 12. bånd krevde enorm presisjon pga. at strengene er så langt fra halsen. HAr akkurat (etter tips fra forumet her) kjøpt en epiphone les p. custom. Har kjøpt pesdaler som en gal på finn.no.. Virkelig fått kicket på å spille gitar igjen.. Øver iallefall tom timer hver dag og kan ikke vente på å få hentet les paulen.

Men trenger noen tips spes ang lillefingeren. sweepen kommer vel av seg selv etter timesvis med øving og tappinga er på plass. Akkordene kommer en etter en, etterhvert som jeg lærer nye sanger.

Noen tips til ting jeg bør være nøye med for å ikke legge til meg dårlige vaner etc?

Link to comment
Share on other sites

For å trene opp lillefingeren er jeg enig at du må bruke den :) . Dette kan du f eks gjøre ved å varme opp med kromatiske løp hvor denne fingeren er inkludert. I tillegg kan du, når gitar ikke er i bruk, legge hånda di på f eks et bord og løfte en og en finger. Hånda må da ligge med håndflata ned og knokene opp. Jeg har gjort dette for å trene opp musklene i fingrene. PS! For mye trening kan fremkalle senebetennelse.

Link to comment
Share on other sites

En øvelse som krever bevegelse av lillefingeren. Ikke nødvendig å ta det til 12. bånd. Viktig å holde en finger på hvert bånd: pekefinger-5. langfinger-6. ringfinger-7 og lillefinger på resten. Kan selvfølgelig flyttes lengre opp på halsen for å få kortere båndavstand. Hvilke strenger den spilles på er ikke viktig.

|-5-6-7-8-----------5-6-7-10----------5-6-7-12-|
|-----------5-6-7-9----------5-6-7-11----------|

Link to comment
Share on other sites

Jeg øvde opp lillefingeren med noe så enkelt som til en hver tid sitte å " spille kromatisk" på bordplata mens jeg strakk fingrene. Irriterende for andre med effektivt for meg. Har dessverre blitt en uvane jeg ikke har klart å avvende, så det hender fortsatt jeg klarer å irritere noen :P

Link to comment
Share on other sites

Litt av poenget med beveglighet er at du ikke trenger å ha 5 6 7 12 samtidig på samme streng. ;) Bør også gjøre det samme med alle andre fingrene. Det jeg skrev ned er en veldig kort versjon av en strekkeøvelse.

Og ja, det er juks å tappe 12. :P

Link to comment
Share on other sites

Utmerket, driver og jobber med saken. Men en annen ting; merker at jeg spes på de øverste strengene har en tendens til å trykke (med lillefingeren igjen) med "innsiden" (eller der hvor man har fingeravtrykkene :) ) og ikke tuppen. Noen fasit på dette. Kan like gjerne være nøye med teknikken fra starten av, så slipper jeg å rette på uvaner senere..

Link to comment
Share on other sites

Selv på en Ibanez?

På akkurat denne øvelsen må jeg nesten si .#0581("/!&§&¨*2 [Vi beklager brudd på forbindelsen, vår tekniker jobber som besatt...]

Akkurat hvor du treffer med fingeren vil nok være litt avhengig av et par ting. Det første jeg tenker på er lengden på fingrene - ettersom det gjelder de "øverste" strengene. Regner med det betyr de laveste, tykkeste brumlebassene. En annen ting kan være hvordan du holder rundt halsen. Om du føler at du ikke helt kommer til med fingrene ville anbefalt å spille med tommelen bak halsen og håndflaten nær undersiden av halsen - uansett hvilken streng du spiller på. Forskjellen vil da være at du bøyer fingrene mer når du spiller på de tynneste strengene.

Litt småsært å forklare. Kanskje gir det litt mening, kanskje ikke. :)

Link to comment
Share on other sites

Bare for informasjon; har hentet gitaren min + at jeg rekker et bpnd lenger med lillefingeren enn hva jeg gjorde når jeg startet denne tråden :D Bruker nok lilefingeren mere nuh enn hva som faktisk er normalt, men regner med at overstimuli av den bare hjelper på mitt problem..

Link to comment
Share on other sites

 • 4 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Ville også spurt om kasse følger med. Kan være du får nei til svar, men at vedkommende legger til en gigbag. Er det den svarte på finn? EC1000T?  Helt ok pris, hverken dyrt eller billig.  Ellers fine gitarer. T står. For Traditional, noe som betyr at den er tykkere enn standard EC1000 modell. Noe tykkere kropp, rundere hals - mer lik Les Paul enn de andre modellene. 
  • Vanlige Martin 0.13-0.56 phosphor bronze på denne nå. Litt mye top-end de to første ukene, men så ble den 'mellow' og fin. For anledning capo på 1-5 streng på 2. bånd for litt "drop d"-stemning i E-dur. Dyr gitar, men fyttigrisen, det er så sinnsykt verdt det. Hver eneste krone (spesielt når man handler brukt... ).
  • Jeg spør alltid om kasse følger med, og er skeptisk til å kjøpe uten kasse å sende i. Om det ikke følger med kasse hadde jeg spurt hva planen for emballering var. Det kan jo fort bli et dyrt problem for kjøper eller selger.
  • Hei! En kasse er uansett en vettug ting å ha. Jeg har gått på to halsbrudd på fine gitarer, fordi gigbag var "greit nok". En kasse er rett og slett en billig og god forsikring mot uhell.  Hvis selger ikke har oppgitt i annonsen at gitaren kommer i kasse så gjør den nok dessverre ikke det, men jeg ville spurt uansett. 
  • Jeg er i ferd med kjøpe en LTD EC-1000 deluxe, og jeg synes prisen er fornuftig, 7k. Men jeg kjenner reservasjon mot å spørre om kasse følger med, i tilfelle den GJØR det, og selgeren skulle se sitt snitt og tjene litt ekstra på salget. Hva kan jeg forvente?? 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.