Web Analytics
Jump to content

Rusten gitarist


adoniz
 Share

Recommended Posts

HAr akkurat tatt opp gitarspillingen igjen etter nesten ti år uten spilling i det heletatt..

Merker at jeg ikke bruker lillefingeren med mindre jeg må (akkorder spesielt) Driver å jobber med introen til erotomanie bla. bare for å bruke den, men merker at jeg ikke klarer å flytte lillefingeren sidelengs. Gjelder dette også dere eller kan jeg øve opp en sidelengs bevegelse i lillefingeren?

Jeg startet med en höhner smartclub gitar til 500kr bare for å sjekke om jeg syntes det ble atrig å spille igjen. Kjøpte så en relativt billig stålstrenger med cutaway og mic til 4000, men merket raskt at alt alt over 12. bånd krevde enorm presisjon pga. at strengene er så langt fra halsen. HAr akkurat (etter tips fra forumet her) kjøpt en epiphone les p. custom. Har kjøpt pesdaler som en gal på finn.no.. Virkelig fått kicket på å spille gitar igjen.. Øver iallefall tom timer hver dag og kan ikke vente på å få hentet les paulen.

Men trenger noen tips spes ang lillefingeren. sweepen kommer vel av seg selv etter timesvis med øving og tappinga er på plass. Akkordene kommer en etter en, etterhvert som jeg lærer nye sanger.

Noen tips til ting jeg bør være nøye med for å ikke legge til meg dårlige vaner etc?

Link to comment
Share on other sites

For å trene opp lillefingeren er jeg enig at du må bruke den :) . Dette kan du f eks gjøre ved å varme opp med kromatiske løp hvor denne fingeren er inkludert. I tillegg kan du, når gitar ikke er i bruk, legge hånda di på f eks et bord og løfte en og en finger. Hånda må da ligge med håndflata ned og knokene opp. Jeg har gjort dette for å trene opp musklene i fingrene. PS! For mye trening kan fremkalle senebetennelse.

Link to comment
Share on other sites

En øvelse som krever bevegelse av lillefingeren. Ikke nødvendig å ta det til 12. bånd. Viktig å holde en finger på hvert bånd: pekefinger-5. langfinger-6. ringfinger-7 og lillefinger på resten. Kan selvfølgelig flyttes lengre opp på halsen for å få kortere båndavstand. Hvilke strenger den spilles på er ikke viktig.

|-5-6-7-8-----------5-6-7-10----------5-6-7-12-|
|-----------5-6-7-9----------5-6-7-11----------|

Link to comment
Share on other sites

Jeg øvde opp lillefingeren med noe så enkelt som til en hver tid sitte å " spille kromatisk" på bordplata mens jeg strakk fingrene. Irriterende for andre med effektivt for meg. Har dessverre blitt en uvane jeg ikke har klart å avvende, så det hender fortsatt jeg klarer å irritere noen :P

Link to comment
Share on other sites

Litt av poenget med beveglighet er at du ikke trenger å ha 5 6 7 12 samtidig på samme streng. ;) Bør også gjøre det samme med alle andre fingrene. Det jeg skrev ned er en veldig kort versjon av en strekkeøvelse.

Og ja, det er juks å tappe 12. :P

Link to comment
Share on other sites

Utmerket, driver og jobber med saken. Men en annen ting; merker at jeg spes på de øverste strengene har en tendens til å trykke (med lillefingeren igjen) med "innsiden" (eller der hvor man har fingeravtrykkene :) ) og ikke tuppen. Noen fasit på dette. Kan like gjerne være nøye med teknikken fra starten av, så slipper jeg å rette på uvaner senere..

Link to comment
Share on other sites

Selv på en Ibanez?

På akkurat denne øvelsen må jeg nesten si .#0581("/!&§&¨*2 [Vi beklager brudd på forbindelsen, vår tekniker jobber som besatt...]

Akkurat hvor du treffer med fingeren vil nok være litt avhengig av et par ting. Det første jeg tenker på er lengden på fingrene - ettersom det gjelder de "øverste" strengene. Regner med det betyr de laveste, tykkeste brumlebassene. En annen ting kan være hvordan du holder rundt halsen. Om du føler at du ikke helt kommer til med fingrene ville anbefalt å spille med tommelen bak halsen og håndflaten nær undersiden av halsen - uansett hvilken streng du spiller på. Forskjellen vil da være at du bøyer fingrene mer når du spiller på de tynneste strengene.

Litt småsært å forklare. Kanskje gir det litt mening, kanskje ikke. :)

Link to comment
Share on other sites

Bare for informasjon; har hentet gitaren min + at jeg rekker et bpnd lenger med lillefingeren enn hva jeg gjorde når jeg startet denne tråden :D Bruker nok lilefingeren mere nuh enn hva som faktisk er normalt, men regner med at overstimuli av den bare hjelper på mitt problem..

Link to comment
Share on other sites

 • 4 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
  • Hei. Er ny her inne så det er mulig jeg legger dette ut i feil forum. Men det jeg lurer på er hva verdien på en gitar jeg har arvet er.  Merket er Santana å model nr er 1570 laget i Japan. Ingen synlige skader så pent brukt. Kan absolutt ingen ting om gitarer sjenerelt så ønsker å selge den til noen som kan ha bruk for denne istedenfor at den skal samle støv legger ved et bilde av den.
  • Hvordan drives potmeteret? Kan jo være noe mekanisk der som har hoppet av.  Alt er jo fiksbart. Spørsmålet er hva du ev. kan gjøre selv. Må du ta den til en proff, skal det jo ikke mye til før det koster mer å reparere enn å kjøpe nytt, men jeg vil si at det i høyeste grad er smart å sjekke.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.