Web Analytics
Jump to content

Spilte inn en liten demosang.


Troll
 Share

Recommended Posts

Dette er den første sangen jeg noen gang har spilt inn! :P

Har ikke gjort annet enn å panorere og regulere volum (fordi jeg ikke vet hva de efektene gjør med sporene)

Utstyr:

*Epiphone Les Paul Custom

*Toneport UX > PC

Program/software:

*Gearbox

*Cubase SX3

*Ezdrummer Drumkit From Hell

Åpen for all konstruktiv kritikk og tilbakemelding :)

name="allowFullScreen" value="true"></param><embed src="
type="application/x-shockwave-flash" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>

">

name="allowFullScreen" value="true"></param><embed src="
type="application/x-shockwave-flash" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>

" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="425" height="350">

EDIT: Hørte gjennom sangen på YouTUbe nå.. Lyden var mye bedre før jeg lastet opp :S

Edited by Troll
Link to comment
Share on other sites

Likte rytmen du har brukt. Hører at du bruker masse loops fra EZdrummer da. Disse er jo helt greie i utgangspunktet, men du tjener mye på å programmere trommene selv. Du får dynamikken og overgangene du selv ønsker. Bakdelen er at man må kunne litt grunnleggende om trommer, noe som kan ta tid å lære seg fram til. Men når du har teken på dette så kan det bli helt rått, og recordingene føles mye mer ditt eget. Det går mye i chords i demoen, kanskje kunne du ha hatt et ekstra layer med gitar flere steder for å definere progresjonen litt.

Det virker som all lyd blir kjørt i mono, youtube som gjør det kanskje? (siden du nevner panorering). Soundclick.com er en grei side å legge sanger på, lydkvaliteten er bra.

Alt i alt syns jeg dette var bra, til å være din første sang!

Link to comment
Share on other sites

Skal prøve å få lastet opp på Soundclick senere.

Japp. Youtube fjerner veldig mye av dynamikken i lyden, litt synd. Og jeg har brukt mye panorering så det burde vært i stereo.

Takk for tipsene! Jeg slet litt med Ezdrummer. Har prøvd å programmere trommer selv, men det gikk ikke så bra.. :P

Noen tips til Cubase? Hva jeg burde gjort med mixen?

Har hørt at folk comrimerer og legger til masse filter ting. Tips? :)

Filen er forresten lagret i Mp3 i beste kvalitet. Ville det vært bedre med mpeg eller wave elle annet? :)

ÅJA.. Glemt eå nevne. Har jo ikke bassgitar. VIl tro at det hadde vært litt mer trykk i lydbildet om jeg hadde spilt inn med bass :D

Edited by Troll
Link to comment
Share on other sites

Lå jo bra dette, ja, men lyd og youtube er jo et sorgens kapittel.

Ellers er jeg enig i at trommene er noget statiske. Det jeg ofte gjør, er å forandre litt på trommene sånn her og der, i stedet for å programere på nytt fra bunnen av. Det blir oftest minst like bra. De aller fleste groovene som følger med, er jo meget bra.

Låter det greit, er det ingen grunn til å filtrere og komprimere for effektenes skyld. Det enkleste er ofte det beste.

Link to comment
Share on other sites

heh, Takker :P

Bør kanskje legge til litt volum i alle sporene. merket at det var litt lavt i forhold til det "normale"

Jeg jobber meg sangen i 3 timer elns, så kræsjet Cubase. Måtte spille inn alt på nytt. Mistet litt motivasjon etter det. Men bestemte meg for å fullføre fordi jeg allerede hadde et par riff ol som kom til å bli glemt senere.

Link to comment
Share on other sites

Mye bra her. Noen av temaene / riffene er veldig kule! Jeg ville imidlertid jobbet litt mer med timinga i enkelte partier. Spesielt der du spiller sammen med dobbel basstromme, skal det lite til før det blir "sølete". Få lagt på bass og vokal og kanskje keys? så blir dette tøft som f...

Link to comment
Share on other sites

hehe. Kommer nok til å bruke riffene i andre asmmenhenger en gang i tid.

Viktigeste akkurat nå er å øve meg litt på å spille inn og mixe. Jau. Syns det var litt sølete i begynnelsen også. Tror jeg spilte forskjellige på de to gitarene.

Tror jeg skal sitte meg ned og lag en ny sang, og eventuelt bruke noen av riffene og bruke lenger tid.

Denne laget jeg jo på en gang uten noe gjennomtekning.

Hadd jeg bare hatt en bass! Kan jo prøve med oktaveffekt :P:huh:

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Nå får man priser inkludert MVA til Norge i nettbutikken. Ingen fortollingsgebyr lenger, kun frakt opp til et visst beløp. Ved retur etc slipper man hassle med å søke returnert mva osv da de har en norsk adresse som betjener dette.
  • Godt tenkt! Ofte fint å bli kvitt en del ting "rimelig" så lenge andre kan gi det et nytt liv  
  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.