Web Analytics
Jump to content

Is this possible..?


klingklang
 Share

Recommended Posts

Godag pickup guruer!

Er det mulig å gjøre dette

Et H-S-S setup med Volume(Master volume med push/pull for splitting av humbucker) Tone ( for neck/middle med push/pull pot slik at en kan trykke in middle-pickupen i hvilken som helst posisjon) og tone(for bridge) + 3-way switch ( For Neck - Neck/Bridge - Bridge)

Vet dere hvilke potiometer jeg skal kjøpe da? 500k, 250?

For si fra visst det var noe dere ikke skjønte ;)

Edited by klingklang
Link to comment
Share on other sites

Lar seg gjøre det der, med en switch for den midtre pickupen... I tillegg kan du jo bruke en push/pull-pot som volum-kontroll, og få muligheten til å splitte humbuckeren... Evt, som Aphelion sier, bruk 3 DPDT-switcher, og ha en bryter for hver pickup... Er vel noen her som har mer peil på dette enn meg, vil jeg tro :)

Link to comment
Share on other sites

Alt går!

Vet ikke hvordan en push-pull pot fungerer ettersom jeg aldri har brukt det, men hvis det bare er som en vanlig bryter så kan jeg tegne det opp for deg.

That would be tha bomb :)

Men er det noen som vet hvilke potter jeg skal bruke til volume, tone osv? Og vet dere om jeg skal bruke Sh-1 eller Tb59-1b(Trembucker eller vanleg) på en vanlig stratocaster?

Link to comment
Share on other sites

En push-pull er ganske riktig et potensiometer med en switch på enden, men switchen er en DPDT type med 6 tilkoblingspunkter og ikke 2 eller 3 som på en vanlig on/off bryter.

Hvis du forteller hvilken gitar, pickup's (merke og modell), bytertype (fender glidetype, gibson 3 veis toggle) osv kan jeg lage et skjema hvis ingen andre melder seg. Jeg tror ikke jeg gidder med mindre du faktisk skal gjøre denne modifikasjonen.. Men som andre sier det er helt uproblematisk å gjøre det du ønsker.

Bruker du 250k potensiometere får du en noe varmere tone enn med 500k. Dette er mer enn smakssak enn noe annet, men jeg ville ha startet med 250k hvis du ikke er redd for at humbuckeren låter litt mørkere enn normalt.

Edit:

Trembucker eller såkalte F-spacede humbuckere er beregnet for Fendere og gitarer med Floyd Rose. Nå er imidlertidig strengeavstanden ved bridge noe smalere på MIM gitarer f.eks, så hva som er riktigst er ofte litt varierende. Du får fortelle hvilken gitar det gjelder..

Edited by Greener
Link to comment
Share on other sites

Gitaren er en Fender Highway 1 HSS Fra 06/07 som skal oppgraders og jeg har allerede kjøpt ny nøtt, to tremolo fjærer og ett sett med sperzels.

Skal bruke de stock singlecoilene og en SD JB, 59, Custom 5 eller Custom Custom.

Så må vel kjøpe inn ny 3way switch og to 250k push/pull potter da?

Ville ha satt stor pris på om du hadde giddet Greener :)

Edited by klingklang
Link to comment
Share on other sites

Ok, jeg har tenkt litt på saken og slik blir det vel omtrent det må gjøres. Andre kan jo ta en titt og si hva de synes, mulig jeg har oversett noe. Er litt usikker på polaritet, men det heter seg at Fender pickup'er har omvendt polarisering, så da skal det bli riktig slik jeg har gjort det.

Vel ta en titt og spør hvis noe er uklart. Uansett bør du ha et måleinstrument tilgjengelig ved montering, slik at du kan måle og sjekke at tingene blir riktige underveis i prosessen. Jeg kan gi deg en "sjekkliste" når du kommer så langt.

261684.jpeg

full oppløsning for nedlasting : http://rapidshare.com/files/149018135/3w_2...s_full.jpg.html

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Godt tenkt! Ofte fint å bli kvitt en del ting "rimelig" så lenge andre kan gi det et nytt liv  
  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
  • Hei. Er ny her inne så det er mulig jeg legger dette ut i feil forum. Men det jeg lurer på er hva verdien på en gitar jeg har arvet er.  Merket er Santana å model nr er 1570 laget i Japan. Ingen synlige skader så pent brukt. Kan absolutt ingen ting om gitarer sjenerelt så ønsker å selge den til noen som kan ha bruk for denne istedenfor at den skal samle støv legger ved et bilde av den.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.