Web Analytics
Jump to content

Peavey 5150 vs Engl Powerball


Stormshadow2k

Recommended Posts

hey.

Skal oppgradere fra Engl Fireball til 100w amp. Trenger noe med mere pønsj. Fireball'en leverer ikke nok trøkk i forhold til andregitaristens 100w's amp. Jeg drunker litt i lydbildet. Jeg kan selvsagt jazze opp volumet, men ønsker å beholde bra trøkk på normalt volum, dvs volum nok til å spille ved siden av trommesett. Ehh, for de som skjønte det...

Anyways: Er veldig glad i lyden fra Fireballen i seg selv, så vurderer å gå til storebroren "Powerball". Det blir enten den, eller en annen metalamp jeg hører mye lovord om: Peavey 5150.

Noen tanker om disse to i forhold til hverandre?

Link to comment
Share on other sites

 • Replies 35
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

5150/6505 utvilsomt! Andre gitaristen i bandet mitt bruker Powerball, og jeg syns ihvertfall ikke det låter noe særlig fett... 5150/6505 er jo mellomtonemaskin også, så den kutter gjennom bra i bandet :) Skal muligens selge min 6505 (som er nøyaktig samme amp men med annet navn), forresten...

Edited by Aphelion
Link to comment
Share on other sites

5150/6505 utvilsomt! Andre gitaristen i bandet mitt bruker Powerball, og jeg syns ihvertfall ikke det låter noe særlig fett... 5150/6505 er jo mellomtonemaskin også, så den kutter gjennom bra i bandet :) Skal muligens selge min 6505 (som er nøyaktig samme amp men med annet natn), forresten...

Tja, du må gjerne PM'e meg med en pris sånn for morroskyld :)

Link to comment
Share on other sites

Hehe, det var det da.. Det er en svart 100w mesa amp :blush: Er vel det eneste jeg vet. Kan høre på øving i dag hva spexa er.

Scooper mellomtona? som i kupper, eller hva er det du mener?

Ja, om du skrur ned mellomtone for mye. Hvordan kabinett bruker andre gitaristen da? Hvis han bruker 412 så vil jo han få "mer" lyd enn deg.

Link to comment
Share on other sites

Det er viktig å stå riktig plassert i forhold til amp'en din også. Om du står og spiller med kabinettet rett bak deg får du all lyden i bena. Og om den andre gitaristen står med amp'en sin plassert på akkurat samme måte i andre enden av rommet vil du høre hans gitar bedre enn din egen nesten uansett hvor høyt du spiller. Og den andre gitaristen har selvfølgelig det samme problemet og skrur opp. Og der har vi oppskriften på et forferdelig lydbilde å øve i! :) Prøv å få amp'en din i høyde med ditt eget hode og ikke vær redd for mellomtone. He, he.

Link to comment
Share on other sites

som tore sier, fireball er nok ikke "for lite". Min 50w Engl Screamer er mer enn nok til hørselskader av og alt som bedre er.

sjekk ut hvordan dere står i forhold til ampene, hvordan dere skrur lyden. og husk at "jeg hører ikke meg selv, så jeg må skru opp" ikke alltid er riktig løsning. prøv å skru ned han litt, evt fortell trommisen at han ikke trenger å prøve å ødelegge symbalene hver øving. "sweetspotten" til ampen din er heller ikke nødvendigvis rett forranampen heller.

nå husker jeg ikke helt hvordan dette er i hue, men jeg tror det er lite reell desibel forskjell på en 50w og en 100w. jeg mener det handler mer om headroom og hvordan øret oppfatter det. (setter pris på å bli irettesatt her dog)

og etter at det er sagt:

jeg hadde gått for powerball 7 dager i uka.(om jeg hadde hatt penger til det), og jeg kommer garantert til å oppgradere til en powerball selv om jeg ikke har et reelt "behov" for det;) GAS ftl:(

edit: (eller en Fractal Axe-FX etter å ha lest reviewen til Leo)

Edited by Sereth
Link to comment
Share on other sites

Viss du vil ha mer lyd så 5150 / 6505 veien å gå. Jeg har en Powerball å sliter med å få lyden igjennom på øving.Det har blitt bedre en med et 4x12 cab. Men tone messig er Powerballen mer en hissig, du få en lyd er tight as fuck.

Har intrykk at flere har "problemer" med å skjære ingjennom med powerballen. Har testet begge ampene og i utgangspunktet er rimelig like til tider , så får du endel for pengene med en peavy da den er endel billigere.

Link to comment
Share on other sites

Peavyen er billigere ja. Englen har dog 4 kanaler, samt 2 4bånds EQer(en for clean/crunsh og en for low gain/high gain). + en innegygd noice gate.

Om penger ikke er et issue hadde jeg gått for Englen, om penger er en begrensning så holder nok 6505 lenge.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Nå skal ikke jeg legge ut noe som helst om min erfaring med Morgan gitarer. Det jeg har noe erfaring med, er at hvis man skal få produsert gitarer i Kina, så er det veldig viktig med "styring fra mottakerlandet", og gjerne også kontroll av varene. Jeg har ikke noe grunnlag til å si noe om kinesiske produsenter på bred skala, men har snakket og hørt erfaring fra flere med slik erfaring, både når det gjelder instrumenter og andre varer. Produsenter av varer i østen har fra tid til annen et litt annet syn på når "man har gjort en god nok jobb", og hva som er akseptable snarveier for å oppfylle produksjon- og kvalitetsmål. Dette er det faktisk skrevet tykke bøker om. Jeg regner med at grunnen til at Morgan har en høyere pris, er at de legger mer penger i å administrere og kontrollere produksjon og vare. Dette er for all del ikke noen fasit, bare min mening.
  • Hei!  Er det noen der ute som har en formening om hva en Gibson SG Standard fra 1971 kan være verdt? Den har et reparert halsbrudd, originale bånd, stemmeskruer, vibrolaen er erstattet med en stop tailpiece, PAF mikker, og er godt brukt.  Mvh Mats
  • Er det noen som har erfaringer med Yamaha Stagepas 1K MkII som PA-system for duo 1 gitar med pedalbrett (mest akustisk med innebygd pickup) og 1-2 vokalister innenfor sjanger folk/vise/pop. Lydkvalitet? Brukervennlig? Spiller sjelden i lokaler med plass til over 300 personer. Etter det jeg kan se mangler systemet mulighet for 48V phantom power til f.eks. aktiv DI-boks. Setter pris på tilbakemeldinger.
  • Hei, er ikke så inne på dette, men vet at disse 80-talls gitarene fra Kramer skal være verdt litt, har dere noen innblikk i hva jeg kan få for denne? 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.