Web Analytics
Jump to content

Peavey 5150 vs Engl Powerball


Stormshadow2k
 Share

Recommended Posts

hey.

Skal oppgradere fra Engl Fireball til 100w amp. Trenger noe med mere pønsj. Fireball'en leverer ikke nok trøkk i forhold til andregitaristens 100w's amp. Jeg drunker litt i lydbildet. Jeg kan selvsagt jazze opp volumet, men ønsker å beholde bra trøkk på normalt volum, dvs volum nok til å spille ved siden av trommesett. Ehh, for de som skjønte det...

Anyways: Er veldig glad i lyden fra Fireballen i seg selv, så vurderer å gå til storebroren "Powerball". Det blir enten den, eller en annen metalamp jeg hører mye lovord om: Peavey 5150.

Noen tanker om disse to i forhold til hverandre?

Link to comment
Share on other sites

 • Replies 35
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

5150/6505 utvilsomt! Andre gitaristen i bandet mitt bruker Powerball, og jeg syns ihvertfall ikke det låter noe særlig fett... 5150/6505 er jo mellomtonemaskin også, så den kutter gjennom bra i bandet :) Skal muligens selge min 6505 (som er nøyaktig samme amp men med annet navn), forresten...

Edited by Aphelion
Link to comment
Share on other sites

5150/6505 utvilsomt! Andre gitaristen i bandet mitt bruker Powerball, og jeg syns ihvertfall ikke det låter noe særlig fett... 5150/6505 er jo mellomtonemaskin også, så den kutter gjennom bra i bandet :) Skal muligens selge min 6505 (som er nøyaktig samme amp men med annet natn), forresten...

Tja, du må gjerne PM'e meg med en pris sånn for morroskyld :)

Link to comment
Share on other sites

Hehe, det var det da.. Det er en svart 100w mesa amp :blush: Er vel det eneste jeg vet. Kan høre på øving i dag hva spexa er.

Scooper mellomtona? som i kupper, eller hva er det du mener?

Ja, om du skrur ned mellomtone for mye. Hvordan kabinett bruker andre gitaristen da? Hvis han bruker 412 så vil jo han få "mer" lyd enn deg.

Link to comment
Share on other sites

Det er viktig å stå riktig plassert i forhold til amp'en din også. Om du står og spiller med kabinettet rett bak deg får du all lyden i bena. Og om den andre gitaristen står med amp'en sin plassert på akkurat samme måte i andre enden av rommet vil du høre hans gitar bedre enn din egen nesten uansett hvor høyt du spiller. Og den andre gitaristen har selvfølgelig det samme problemet og skrur opp. Og der har vi oppskriften på et forferdelig lydbilde å øve i! :) Prøv å få amp'en din i høyde med ditt eget hode og ikke vær redd for mellomtone. He, he.

Link to comment
Share on other sites

som tore sier, fireball er nok ikke "for lite". Min 50w Engl Screamer er mer enn nok til hørselskader av og alt som bedre er.

sjekk ut hvordan dere står i forhold til ampene, hvordan dere skrur lyden. og husk at "jeg hører ikke meg selv, så jeg må skru opp" ikke alltid er riktig løsning. prøv å skru ned han litt, evt fortell trommisen at han ikke trenger å prøve å ødelegge symbalene hver øving. "sweetspotten" til ampen din er heller ikke nødvendigvis rett forranampen heller.

nå husker jeg ikke helt hvordan dette er i hue, men jeg tror det er lite reell desibel forskjell på en 50w og en 100w. jeg mener det handler mer om headroom og hvordan øret oppfatter det. (setter pris på å bli irettesatt her dog)

og etter at det er sagt:

jeg hadde gått for powerball 7 dager i uka.(om jeg hadde hatt penger til det), og jeg kommer garantert til å oppgradere til en powerball selv om jeg ikke har et reelt "behov" for det;) GAS ftl:(

edit: (eller en Fractal Axe-FX etter å ha lest reviewen til Leo)

Edited by Sereth
Link to comment
Share on other sites

Viss du vil ha mer lyd så 5150 / 6505 veien å gå. Jeg har en Powerball å sliter med å få lyden igjennom på øving.Det har blitt bedre en med et 4x12 cab. Men tone messig er Powerballen mer en hissig, du få en lyd er tight as fuck.

Har intrykk at flere har "problemer" med å skjære ingjennom med powerballen. Har testet begge ampene og i utgangspunktet er rimelig like til tider , så får du endel for pengene med en peavy da den er endel billigere.

Link to comment
Share on other sites

Peavyen er billigere ja. Englen har dog 4 kanaler, samt 2 4bånds EQer(en for clean/crunsh og en for low gain/high gain). + en innegygd noice gate.

Om penger ikke er et issue hadde jeg gått for Englen, om penger er en begrensning så holder nok 6505 lenge.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Godt tips! Takk 😊  
  • Heisann, Har en Line 6 Helix LT som dessverre blir brukt altfor lite om dagen så er vel på tide å få kvittet seg med den  Ble kjøpt ny på 4Sound Schous Plass (Oslo) i 2017 og har bare blitt brukt hjemme så vil si at den er i så godt som ny stand. Alt av original eske, kvittering osv følger med.  Pris: 8500 kr Sted: Oslo Bilder: Kommer
  • Bright Onion leverer rimelige og bra patchbays. https://www.brightonion.co.uk/4-gang-2/ Har brukt Bright Onion til alle mine patchbays, splittere, aux-switcher etc i noen år nå, aldri noen problemer.
  • Ser behovet for en patch bay. Trenger ikke noe mer fancy enn: gitar inn, 2 inn (fra brettet) og 2 ut (til amper).  Noen som vet om noe bra? Eller kanskje kan lage noe bra?  
  • Det å faktisk prøve gitarer før man kjøper, er jo det aller beste hvis man har mulighet for det. En gitarsjappe vil også sette på et nytt strengesett og gi deg en setup, uten kostnad for deg, hvis det er nødvendig, før du tar med deg gitaren hjem. I hvert fall hvis du ber om det.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.