Web Analytics
Jump to content

Hvorfor begynte du å spille bass?


Sverre
 Share

Recommended Posts

Fortell din bass-historie her!

Jeg start å spille for ettogethalvt år siden. Noen venner av meg skulle starte band, og jeg

ville være med, og siden bass var det eneste ledige instrumentet, plukket jeg opp den!

Angrer ikke, for å si det sånn! Etterhvert ble jeg med i ett band til, og nå går det meste av tia mi

til å spille bass! Bass er jo utrolig my kulere en gitar!!

Band-side HER.

Ikke noe musikk ute ennå, men det kommer!

Link to comment
Share on other sites

Guest Thunder Fingers

Det skal jeg fortelle deg min venn! Og det er bare fordi jeg liker å mase om meg sjøl og mitt:

Det begynte i det herrens år 2002, og det var vel rundt november/desember (Husker jeg hadde min aller første "bandøving" dagen etter at jeg fylte 16, Noe som var i Januar.. De ville egentlig ha meg på øving på bursdagen min, men det ble litt vanskelig.) Det var flere faktorer som spilte inn her:

1. Jeg hadde ikke noen spesielle ferdigheter på gitar i musikktimene, og min musikklærer sa da at "Jeg ser det er litt vansklig for deg du har jo bass fingre" hmmmm... Men for all del, ikke tro at jeg på noen måte er en feilet gitarist, Jeg finner frem, og det at jeg ikke er bedre på gitar skyldes enkelt og greit bare latskap fra min side.

2. Jeg hadde nettopp kjøpt meg Metallica's Cunning stunts DVD, og selvom jeg absolutt ikke eide egenskapen til å høre bass i det hele tatt, så fikk jeg en viss fasinasjon for Jason Newsted, Jeg tror det var p.ga den fantastiske energien og utstrålingen den mannen hadde/har, og jeg tenkt "Slik vil jeg og være!"

3. Den gode gamle: "Vi trenger bassist! Har du lyst å være med?"

Jeg har vært med i en del band, rangerende fra Death Metal til noe som er nærmere en krysning av Rolling stones og Country rock.. De to bandene jeg spiller i nå, finner du i signaturen min, og er henholdsvis Death Metal og Pop Rock (Gjett hva som er hva :lol: )

Link to comment
Share on other sites

Begynte sånn ca i 2004. Hadde spilt gitar ett års tid, og spilte gitar for Horten Ten Sing. Bassisten vår måtte slutte fordi han fikk seg ekstrajobb med å selge støvsugere med aromaterapi. Da vi var to gitarister fant vi det naturlig at en av oss skulle plukke opp bassen, og siden jeg var den dårligste gitaristen ble det jeg som fikk gleden av å bytte instrument. Strålende fornøyd med at det skjedde, for bass er jo fantastisk mye kulere enn gitar i bandsammenheng. Spiller gitar fortsatt, men i band er bass det desidert tøffeste instrumentet!

Link to comment
Share on other sites

1996, jeg startet band på den lokale fritidsklubben med en klassekammerat og en annen venn jeg var med den dagen som bare hang seg på. En kunne gitar, så vi andre fordelte oss på trommer og bass jeg havnet tilfeldigvis på sistnevnte. Jeg har spilt bass i ca. 12 år - siden jeg var åtte, men har ikke chops eller ferdigheter til å forsvare det :)

Link to comment
Share on other sites

Jeg har alltid følt en dragning mot det dype, og slik sett var bassen et enkelt valg.

Eller kanskje ikke helt sant.

Men det var kanskje mer at kompisen hadde et lite forsprang på gitar, og så ble det en bass til salgs i nabolaget i 1972, og da var det gjort. Når det er sagt, har jeg aldri angret.

Link to comment
Share on other sites

Hvis vi røpte det for gitarister, ble vi nødt til å uskadeliggjøre deg etterpå.

La oss heller gjøre det på denne måten: - Det bare er sånn.

Link to comment
Share on other sites

Det var jo et lite forsøk på å være morsom, men for å svare litt seriøst.

En bass har en helt annen rolle i et band/orkester/ensemble enn en gitar. Kort sagt kan man si at man i mye større grad enn en gitarist har ansvar for timing, og tempo. Dessuten har man ganske store påvirkningsmuligheter på hvordan akkorder oppfattes, og hvordan de andre i bandet velger å rytmesette musikken. Trommeslageren er bassistens beste venn. Man skal samarbeide med trommeslageren for å lage en god og stødig groove for de andre.

Slik sett har en bassist en fot i rytmeseksjonen, og den andre foten i akkordavdelingen av musikken.

Det medfører at det er andre ting man skal ha fokus på når man spiller bass, enn når man spiller gitar.

Jeg mener faktisk at et band med en dyktig bassist og en dårlig gitarist lager mye bedre musikk enn omvendt, men det er nå min personlige mening. Om hvorvidt det er kulere eller ikke, er jo en smakssak, og noe jeg ikke er så veldig opptatt av.

Edited by CastorFiber
Link to comment
Share on other sites

Jo, var jo en 15-16år når jeg ville prøve meg, vi var noen kompiser som ville starte et band. Jeg var første mann til å si at jeg ville ta bassist plassen. Vi øvde noen ganger, men så ble det ikke noe mer av bandet, men jeg fortsatte å spille bass alene, det er det rette instrumentet for meg. Jeg spilte i et seriøst band for ca. 2år siden, men etter det så har jeg vært mer eller mindre bandløs, har bare øvd litt sporadisk her og der. But the fight goes on!

Hovedgrunnen for at jeg begynte med bass,

1. Adam Clayton

2. Foretrekker rytme

3. Bass er unikt, mener jeg.

4. Alle vil være gitarister og shredde ballene av seg.

Men jeg kommer aldri til å bytte instrument, bass er tingen for meg.

Link to comment
Share on other sites

Fordi når man spiller bass kan man nyte musikken, lettere å høre og kose seg når man spiller. jeg har i det siste fått en fetish for slæhppe bass og rytmisk musikk alla funk, og dsound. og jeg får en fantastisk følelse i hele kroppen når jeg hører en vannvittig bassovergang.. er jo ikke noe som er så porno som bass:) (kansje saxsoloer)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.