Web Analytics
Gå til innhold
  • Bli medlem

Hvorfor begynte du å spille bass?


Sverre

Anbefalte innlegg

Fortell din bass-historie her!

Jeg start å spille for ettogethalvt år siden. Noen venner av meg skulle starte band, og jeg

ville være med, og siden bass var det eneste ledige instrumentet, plukket jeg opp den!

Angrer ikke, for å si det sånn! Etterhvert ble jeg med i ett band til, og nå går det meste av tia mi

til å spille bass! Bass er jo utrolig my kulere en gitar!!

Band-side HER.

Ikke noe musikk ute ennå, men det kommer!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Thunder Fingers

Det skal jeg fortelle deg min venn! Og det er bare fordi jeg liker å mase om meg sjøl og mitt:

Det begynte i det herrens år 2002, og det var vel rundt november/desember (Husker jeg hadde min aller første "bandøving" dagen etter at jeg fylte 16, Noe som var i Januar.. De ville egentlig ha meg på øving på bursdagen min, men det ble litt vanskelig.) Det var flere faktorer som spilte inn her:

1. Jeg hadde ikke noen spesielle ferdigheter på gitar i musikktimene, og min musikklærer sa da at "Jeg ser det er litt vansklig for deg du har jo bass fingre" hmmmm... Men for all del, ikke tro at jeg på noen måte er en feilet gitarist, Jeg finner frem, og det at jeg ikke er bedre på gitar skyldes enkelt og greit bare latskap fra min side.

2. Jeg hadde nettopp kjøpt meg Metallica's Cunning stunts DVD, og selvom jeg absolutt ikke eide egenskapen til å høre bass i det hele tatt, så fikk jeg en viss fasinasjon for Jason Newsted, Jeg tror det var p.ga den fantastiske energien og utstrålingen den mannen hadde/har, og jeg tenkt "Slik vil jeg og være!"

3. Den gode gamle: "Vi trenger bassist! Har du lyst å være med?"

Jeg har vært med i en del band, rangerende fra Death Metal til noe som er nærmere en krysning av Rolling stones og Country rock.. De to bandene jeg spiller i nå, finner du i signaturen min, og er henholdsvis Death Metal og Pop Rock (Gjett hva som er hva :lol: )

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Begynte sånn ca i 2004. Hadde spilt gitar ett års tid, og spilte gitar for Horten Ten Sing. Bassisten vår måtte slutte fordi han fikk seg ekstrajobb med å selge støvsugere med aromaterapi. Da vi var to gitarister fant vi det naturlig at en av oss skulle plukke opp bassen, og siden jeg var den dårligste gitaristen ble det jeg som fikk gleden av å bytte instrument. Strålende fornøyd med at det skjedde, for bass er jo fantastisk mye kulere enn gitar i bandsammenheng. Spiller gitar fortsatt, men i band er bass det desidert tøffeste instrumentet!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

1996, jeg startet band på den lokale fritidsklubben med en klassekammerat og en annen venn jeg var med den dagen som bare hang seg på. En kunne gitar, så vi andre fordelte oss på trommer og bass jeg havnet tilfeldigvis på sistnevnte. Jeg har spilt bass i ca. 12 år - siden jeg var åtte, men har ikke chops eller ferdigheter til å forsvare det :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det var jo et lite forsøk på å være morsom, men for å svare litt seriøst.

En bass har en helt annen rolle i et band/orkester/ensemble enn en gitar. Kort sagt kan man si at man i mye større grad enn en gitarist har ansvar for timing, og tempo. Dessuten har man ganske store påvirkningsmuligheter på hvordan akkorder oppfattes, og hvordan de andre i bandet velger å rytmesette musikken. Trommeslageren er bassistens beste venn. Man skal samarbeide med trommeslageren for å lage en god og stødig groove for de andre.

Slik sett har en bassist en fot i rytmeseksjonen, og den andre foten i akkordavdelingen av musikken.

Det medfører at det er andre ting man skal ha fokus på når man spiller bass, enn når man spiller gitar.

Jeg mener faktisk at et band med en dyktig bassist og en dårlig gitarist lager mye bedre musikk enn omvendt, men det er nå min personlige mening. Om hvorvidt det er kulere eller ikke, er jo en smakssak, og noe jeg ikke er så veldig opptatt av.

Endret av CastorFiber
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jo, var jo en 15-16år når jeg ville prøve meg, vi var noen kompiser som ville starte et band. Jeg var første mann til å si at jeg ville ta bassist plassen. Vi øvde noen ganger, men så ble det ikke noe mer av bandet, men jeg fortsatte å spille bass alene, det er det rette instrumentet for meg. Jeg spilte i et seriøst band for ca. 2år siden, men etter det så har jeg vært mer eller mindre bandløs, har bare øvd litt sporadisk her og der. But the fight goes on!

Hovedgrunnen for at jeg begynte med bass,

1. Adam Clayton

2. Foretrekker rytme

3. Bass er unikt, mener jeg.

4. Alle vil være gitarister og shredde ballene av seg.

Men jeg kommer aldri til å bytte instrument, bass er tingen for meg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fordi når man spiller bass kan man nyte musikken, lettere å høre og kose seg når man spiller. jeg har i det siste fått en fetish for slæhppe bass og rytmisk musikk alla funk, og dsound. og jeg får en fantastisk følelse i hele kroppen når jeg hører en vannvittig bassovergang.. er jo ikke noe som er så porno som bass:) (kansje saxsoloer)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.