Web Analytics
Jump to content

Lament Obscura


Innos
 Share

Recommended Posts

http://www11.nrk.no/urort/artist/LamentObscura

Da har bandet mitt fått spilt inn demo på to sanger!

Ingenting gikk helt som det skulle, Blånen kunne ikke vært mer sloppy, Pale Tear har programmerte trommer, og miksing osv. var ikke helt perfekt.

Det meste av dette var pga. dårlig tid og erfaring, i tillegg til at vi bare har spelt 2-3 måneder, og at trommis har spilt 2-3 uker. =p

Ellers er jeg fornøyd, synes selv jeg gjorde det bra på Pale Tear (hvor ting faktisk gikk som det skulle).

Ikke noe å si på resten av bandet heller,

Det hele ble spilt inn på øvingslokalet til Postwerk (som var godt tilrettelagt), og de gjorde en kjempejobb!

Tormod - Vokal

Anwar (meg) - Gitar og bass

Arild - Trommer (på Blånen)

Link to comment
Share on other sites

Pale Tear:

Veldig steril og tørr mix, med lite romfølelse og ambience -- det er kanskje hensikten? Jeg tror vokalen kunne blitt fremhevet litt mer og fått et lite boost her og der i mellomtonen. Trommene er litt høye ifht resten av lydbildet, og dominerer veldig, spesielt i sekvensen med dobbelpedal. Helhetsinntrykket av lydbildet ble mye penere når synthen kom inn mot slutten!

Blånen:

Litt mer balansert lydbilde (vokalen er mer tydelig, og trommene er ikke så dominerende), men litt kjip tone i trommesettet -- ikke så rart kanskje, det høres litt ut som et typisk all-round rocke-trommesett. En del eq'ing kunne sikkert hjulpet litt. Bassgitaren er veldig tynn, nesten ikke hørbar! Mot slutten blir gitaren gruelig dominerende.

Stakkars vokalist, jeg gurgler nesten blod bare av å høre på ham :ninja::lol:

Ellers er det ganske intens musikk, og mtp. timing og samspill er dere jo ganske gode! Fortsett å øve og lei et skikkelig studio, så blir det bra (:

Link to comment
Share on other sites

Både miksing og spilling kunne vært adskillig bedre, men mtp. tidsbegrensning, og at det ikke kostet oss mer enn en pizza til 150 kr, er jeg fornøyd.

Pale Tear er nok veldig steril fordi programmerte trommer+gitar og bass rett inn i miksebordet/lydkort/whatever ikke er en god blanding. =p

Bassen mangla litt dybde på Blånen fordi jeg eq'a pedalen til full bass (fordi den egentlig var for gitar), men det viste seg å bli mye bedre med Tone rett opp (som den var på Pale Tear).

Skal ha tipsene dine i bakhodet neste gang vi får sjangsen til å spille inn noe, da blir det nok veldig mye bedre.

Vokalisten sier at det er null problem å skrike slik, noe jeg synes er ganske imponerende. Går faktisk an å høre ham skrike umikka når vi øver (ikke godt, men allikevel).

For de som interesserer seg for slikt, så brukte jeg følgende:

Gitar: Gibson Les Paul Special Faded

Bass: Music Man Stingray

Vreng: MI Audio Crunch Box (både gitar og bass)

Forsterker: Ingen, går "rett inn"

edit: Takk for respons forresten!

Edited by Innos
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • https://www.gear4music.no/no/Gitar-and-Bass/Fender-Hendrix-Voodoo-Child-Ball-End-Gitarstrenger-av-Nikkel-10-38/3G3G Kunne det funket, eller blir det for tynt i basstrengene?
  • Tipper han mener 10-42, altså basstrengene fra et typisk .009-sett. Vet ikke om noen slike sett i Norge. Curt Mangan har et slikt, mulig det kan lønne seg å bestille noen sett om gangen.
  • Enten har jeg missforstått noe, eller så må du utdype litt hva du mener. Er det til en 6-stengs elgitar, eller noe 12-strenger det er snakk om? Siden du nevner 009 på bass-strengen.  Det er vanlig med f.eks 10-46 (noen skriver 010 - 046 ) sett, eller 09-46 der første tall er lys E og 46 er mørk E. Jeg bruker 11 - 49 sett og det er perfekt balanse for min stil, bestiller i større kvantum her, av og til har de enten god kampanjer eller gratis frakt, som gjør at det lønner seg å bestille 10-20 pakker. https://www.stringsandbeyond.com/daddario-electric-guitar-strings-exl115-3d-blues-jazz-rock-11-49.html https://www.stringsandbeyond.com/ernie-ball-electric-guitar-strings-2220-12p-power-slinky-11-48.html Skal du bare ha et par sett, lønner det seg å bestille lokalt. 
  • Hei. Jeg kunne tenke meg .010 på de lyse strengene, og .009 på basstrengene. Tipper det finnes noen ferdige sett på utenlandske nettsider, men har ikke sett noe slikt på norske nettbutikker. Er det noen her som kjenner til norske selskaper som selger slike sett?  Alternativt kan jeg Kjøpe fra en utenlandsk nettbutikk. Hvordan blir det da med moms og frakt - er det noen som kjenner til hvordan dette er for tiden? Kjedelig å kjøpe strenger for 300,- men betale like mye i moms og frakt.  Kjøpe enkelt-strenger. Tipper dette blir en del dyrere enn eventuelle ferdige sett.  EDIT: Dette gjelder altså ordinære elgitar-strenger. 
  • Ok, Eclipse er jo i boks, men ein kvit Custom eller Classic Custom-suget er fortsatt tilstede. Er det ingen som har stående ein slik? Eller veit om ein som har ein slik som ikkje blir brukt…? Hvis det er av interesse med (del)bytte så har eg diverse gitarer og ting som «er på vei ut». Feks Gibson LesPaul Deluxe (1974, men ikkje heilt original lengre, blandet annet refinished og den har fått humbuckers), Fender Road Worn 50s Stratocaster, Gibson Les Paul Studio (alpine white), Fender Highway One Stratocaster (rockefjøl som er godt slitt og krakellert i lakken med kun 1 humbucker ved stolen), Fender TwinReverb 1976 (silverface, nylig service).
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.