Web Analytics
Jump to content

Lament Obscura


Innos
 Share

Recommended Posts

http://www11.nrk.no/urort/artist/LamentObscura

Da har bandet mitt fått spilt inn demo på to sanger!

Ingenting gikk helt som det skulle, Blånen kunne ikke vært mer sloppy, Pale Tear har programmerte trommer, og miksing osv. var ikke helt perfekt.

Det meste av dette var pga. dårlig tid og erfaring, i tillegg til at vi bare har spelt 2-3 måneder, og at trommis har spilt 2-3 uker. =p

Ellers er jeg fornøyd, synes selv jeg gjorde det bra på Pale Tear (hvor ting faktisk gikk som det skulle).

Ikke noe å si på resten av bandet heller,

Det hele ble spilt inn på øvingslokalet til Postwerk (som var godt tilrettelagt), og de gjorde en kjempejobb!

Tormod - Vokal

Anwar (meg) - Gitar og bass

Arild - Trommer (på Blånen)

Link to comment
Share on other sites

Pale Tear:

Veldig steril og tørr mix, med lite romfølelse og ambience -- det er kanskje hensikten? Jeg tror vokalen kunne blitt fremhevet litt mer og fått et lite boost her og der i mellomtonen. Trommene er litt høye ifht resten av lydbildet, og dominerer veldig, spesielt i sekvensen med dobbelpedal. Helhetsinntrykket av lydbildet ble mye penere når synthen kom inn mot slutten!

Blånen:

Litt mer balansert lydbilde (vokalen er mer tydelig, og trommene er ikke så dominerende), men litt kjip tone i trommesettet -- ikke så rart kanskje, det høres litt ut som et typisk all-round rocke-trommesett. En del eq'ing kunne sikkert hjulpet litt. Bassgitaren er veldig tynn, nesten ikke hørbar! Mot slutten blir gitaren gruelig dominerende.

Stakkars vokalist, jeg gurgler nesten blod bare av å høre på ham :ninja::lol:

Ellers er det ganske intens musikk, og mtp. timing og samspill er dere jo ganske gode! Fortsett å øve og lei et skikkelig studio, så blir det bra (:

Link to comment
Share on other sites

Både miksing og spilling kunne vært adskillig bedre, men mtp. tidsbegrensning, og at det ikke kostet oss mer enn en pizza til 150 kr, er jeg fornøyd.

Pale Tear er nok veldig steril fordi programmerte trommer+gitar og bass rett inn i miksebordet/lydkort/whatever ikke er en god blanding. =p

Bassen mangla litt dybde på Blånen fordi jeg eq'a pedalen til full bass (fordi den egentlig var for gitar), men det viste seg å bli mye bedre med Tone rett opp (som den var på Pale Tear).

Skal ha tipsene dine i bakhodet neste gang vi får sjangsen til å spille inn noe, da blir det nok veldig mye bedre.

Vokalisten sier at det er null problem å skrike slik, noe jeg synes er ganske imponerende. Går faktisk an å høre ham skrike umikka når vi øver (ikke godt, men allikevel).

For de som interesserer seg for slikt, så brukte jeg følgende:

Gitar: Gibson Les Paul Special Faded

Bass: Music Man Stingray

Vreng: MI Audio Crunch Box (både gitar og bass)

Forsterker: Ingen, går "rett inn"

edit: Takk for respons forresten!

Edited by Innos
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Godt tenkt! Ofte fint å bli kvitt en del ting "rimelig" så lenge andre kan gi det et nytt liv  
  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
  • Hei. Er ny her inne så det er mulig jeg legger dette ut i feil forum. Men det jeg lurer på er hva verdien på en gitar jeg har arvet er.  Merket er Santana å model nr er 1570 laget i Japan. Ingen synlige skader så pent brukt. Kan absolutt ingen ting om gitarer sjenerelt så ønsker å selge den til noen som kan ha bruk for denne istedenfor at den skal samle støv legger ved et bilde av den.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.