Web Analytics
Jump to content

Hvor galt blir dette?


denyeverything
 Share

Recommended Posts

Hepp. Jeg drev og fiklet litt med noen forsterkere her og endte opp med å koble et 16 ohm element til en forsterker med den kjekke påskriften 4 ohm...

Med mine ekstremt begrensede kunnskaper om slikt antar jeg at det hadde vært verre om det var motsatt... meen er dette veldig uheldig å gjøre?

Årsaken til at jeg spør er at det i dette tilfellet hørtes temmelig tøft ut, og dermed lurer jeg på om jeg trygt kan gjøre dette til en permanent løsning, eller om det bare er et spørsmål om tid før forsterkeren eksploderer og setter fyr på hele nabolaget?

Takker på forhånd for svar. :rolleyes:

Edit; Ja, jeg søkte litt, men fant ikke noe nyttig i farten...

Edited by denyeverything
Link to comment
Share on other sites

Det blir ikke spesielt galt det..

Det er en teoretisk mulighet for at forsterkeren ryker tidligere med en impedanse mismatch, men dette er vel egentlig bare aktuelt hvis du prøver å brenne absolutt alt kruttet på en gang (presser forsterkeren)

For lav impedanse derimot blir fortere et problem. Forøvrig så mister du teoretisk noe volum ved å bruke et element med for høt impedanse, men i praksis betyr det gjerne ikke så veldig mye, alt avhengig av elementets følsomhet selvsagt.

Link to comment
Share on other sites

Det glemte jeg å si noe om ja... Det er rør, og litt presset blir den jo da det er en 5 watts forsterker, og volumet dessuten ble noe lavere med dette elementet, noe som var litt av det jeg var ute etter, sammen med rundere og mer behagelig lyd. Når vi snakker om slitasje på grunn av dette, er det snakk om at utgangsrørene slites fortere, noe som jo ikke spiller noen stor rolle, eller er det trafoen som tar kvelden kanskje?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.