Web Analytics
Jump to content

OnkartGromt Grombass


p_bassmann
 Share

Recommended Posts

I dag fikk eg testa Grombassen som det var snakka litt om på bassforumet. Og her kommer ein liten sak om kva eg kom fram til.

Den første bassen eg testa pedalen med var ein Fender american deluxe precision. Eg var på det tidspunktet ikkje så fornøyd med kordan det låt. Eg sleit med å skru meg fram til brukende lyd. Det blei bare store mengder vreng uansett kordan eg skrudde og venda på brytere. Så gikk det opp for meg at det hadde kanskje noko med at den bassen er aktiv og byrja og leita etter ein switch på pedalen. Det var det desverre ikkje. Så eg vil ikkje anbefale denne pedalen til bruk med aktiv bass. Litt skuffande av onkartgromt akkurat der. Den virka forresten heller ikkje så veldig solid.

Så var eg og fant meg ein precision som ikkje var aktiv og da blei det straks bedre! Det og beskrive lyden finner eg vanskelig for øyeblikket, kanskje det kommer seg litt visst eg får tenke på det. Men dette er vertfall ein vreng som gjer deg hørt! Eg vil tru at i bandsammenheng skjærer den godt igjennom i lydbilde. Med lite hardleik(vreng) og ein del groms, får du kanskje den skitneste og råeste basslyden eg har høyd på lenge. Skur du opp på hardleiken så den begynner å vrenge ganske hardt, så kan du justere resten med gromsen. Den legger bokstavelig talt til groms. Med poten på 0 får du veldig tight vreng, og så kan du gromse det til i nesten det uendelige. Bryterene for kvassleik og diode syns ikkje eg gjorde særlig store forskjeller på lyden.

Og så vil eg legge til at pedalen låt veldig analogt og herligt, og det liker vi jo! :) Og alt i alt er dette ein pedal eg ambefaler på det varmeste med god samvittighet. Spørsmålet er heller, er du mann nok?

Ellers er det berre og komme med spørsmål, om det er noko eg har glemt og sette fingen på.

Edit: Her er forresten ein link til pedalen.

Edited by p_bassmann
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.