Web Analytics
Jump to content

Trådløst system


EspenL
 Share

Recommended Posts

Stakars tråden-

Men til trådstarter- de aller fleste trådløse systemer låter dårligere enn en kabel. Om det blir hørbart i helheten er diskutabelt, men det jeg vet, er at det er mere mikk. Det enkleste (kabel) er ofte det beste. Da unngår du batterier som svikter, krangel om kanaler og så videre. Mitt ynkelige råd må da bli at du bør tenke gjennom en gang til om du har bruk for det. Er det i "kjekt å ha"- kategorien, er det like greit å stå over, etter min mening.

Jeg har ikke vært med på å bruke trådløst til femstrengs, men firestrengs går greit.

Link to comment
Share on other sites

Her gjelder også i høyeste grad at man får hva man betaler for. Et av systemene fra Shure f.eks. koster rundt 3000,- Om det er bra nok, vet jeg ikke. I tillegg må man vel ha flere sendere hvis man har flere gitarer, og de koster jo også noen lapper. Kabel er nok det enkleste og (sannsynligvis) det beste rent lydmessig.

Link to comment
Share on other sites

Ene gitarguruen på musikkbørsen her bruker Mipro og skryter fælt av det. Han syns det låter så bra at han har slutta helt å bruke kabel. Andre gitaristen i bandet mitt kjøpte seg også et Mipro-system, og det funker topp. Men så er bassister rare da... :P

Link to comment
Share on other sites

Før du kjøper et trådløst system, sjekk hvilke frekvesspekter de forskjellige systemene har. Jeg vet at noen av "gitar-trådløse-systemene" ikke går så dypt i frekvens, og da tror jeg kanskje dette blir for dårlig for 5 strengers bass. Har ikke testet ut dette så bare litt synsing. Men prøv et system før du kjøper, så finner du ut av om det passer til dit behov.

Når det gjelder kabel vs trådløst, vet jeg ikke om det er så mye bedre med kabel hvis man skal bevege seg mye/langt. En 10-15 meter kabel vil ha ganske bra signaltap og dette er kanskje ikke noe værre enn et trådløst system? Og det å slippe å ha kabelen å bekymre seg for når man spretter rundt om kring på scenen er nok en stor fordel.

Link to comment
Share on other sites

Kjøpte meg forsåvidt nettopp en Line X2 her, og satt å AB testa det med kabel her om dagen. For mitt øre hører jeg ikke noe særlig forskjell i lyd, men er helt sikkert et eller annet signaltap et eller annet sted. Men ikke hørbart for meg, så da er jeg fornøyd. X2'n kosta jo veldig lite, så er fornøyd med det:)

Link to comment
Share on other sites

Ene gitarguruen på musikkbørsen her bruker Mipro og skryter fælt av det. Han syns det låter så bra at han har slutta helt å bruke kabel. Andre gitaristen i bandet mitt kjøpte seg også et Mipro-system, og det funker topp. Men så er bassister rare da... :P

Kjenner også noen som liker Mipro.

Off-topic: Bassister er jo ikke bare rare, de spiller jo antakeligvis på verdens letteste instrument.

Link to comment
Share on other sites

Off-topic: Bassister er jo ikke bare rare, de spiller jo antakeligvis på verdens letteste instrument.

Jeg spiller også fløyte, og den er mye lettere enn bassen. Veier vel ikke mer enn 500gram. Tror forresten at gitaren din er mye lettere enn bass min :P

Link to comment
Share on other sites

Guest Thunder Fingers
Bassister er jo ikke bare rare, de spiller jo antakeligvis på verdens letteste instrument.

Er ikke dette å sprenge fjell uten dekkningsmatter i glasshus så vet ikke jeg..

Nå skal jeg helt ærlig si, at jeg finner gitar langt enklere å spille enn bass, men det kan jo ha noe med den spillestilen jeg prøver å holde på bassen å gjøre :lol:

Tror P bassen min banker dere alle i tyngde.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
  • Hei. Er ny her inne så det er mulig jeg legger dette ut i feil forum. Men det jeg lurer på er hva verdien på en gitar jeg har arvet er.  Merket er Santana å model nr er 1570 laget i Japan. Ingen synlige skader så pent brukt. Kan absolutt ingen ting om gitarer sjenerelt så ønsker å selge den til noen som kan ha bruk for denne istedenfor at den skal samle støv legger ved et bilde av den.
  • Hvordan drives potmeteret? Kan jo være noe mekanisk der som har hoppet av.  Alt er jo fiksbart. Spørsmålet er hva du ev. kan gjøre selv. Må du ta den til en proff, skal det jo ikke mye til før det koster mer å reparere enn å kjøpe nytt, men jeg vil si at det i høyeste grad er smart å sjekke.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.