Web Analytics
Jump to content

Fender Highway One


Aphelion
 Share

Recommended Posts

På fredag deltok bandet mitt i Exact/3klive-finalen, og vant! Premien er utstyr for 30.000 fra musikkbørsen, samt 10.000 fra Exact og 5.000 fra Norsk Tipping. Så da har jeg tenkt litt på å kjøpe en Strat :) Har en MIJ-Strat fra før som jeg syns er knall, og en MIM-Tele som jeg også er veldig fornøyd med. Så kommer det store spørsmålet: hva mener dere om Highway One-serien? Hvor bra er de i forhold til f.eks. en Mexico-Strat? Hva er mest gitar for pengene? :)

Link to comment
Share on other sites

 • Replies 39
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

På et generelt grunnlag kan jeg hvertfall si at min Highway1 (gamle modellen) Jazzbass er et knallgodt instrument av god kvalitet. Har ikke fått testa den opp mot en Mex-modell, men den kan utvilsomt konkurrere med det jeg har prøvd av "ordentlige" amerikanske modeller.

Om gitarene holder like god kvalitet vil jeg hvertfall glatt anbefale Highway1-serien. (De oppgraderte modellene fra etter 06 har jo en del bedre mekanikk også. Hvertfall bassene :) )

Edited by Duckling
Link to comment
Share on other sites

Jeg vet ikke hvordan en Mexico eller Japan Stratocaster er å spille på ,siden jeg aldri har prøvd.Jeg har bare spilt på en Stratocaster:min egen 2005 modell HW 1 ,og synes det er verdens beste gitar.

Det er vel mye på grunn av formen på halsen(C-shape) og de brede båndene,samt klangen i gitaren.

Edited by jantore
Link to comment
Share on other sites

Høres lovende ut. Er jo kjempefin pris på dem, og jeg har forelsket meg helt i Midnight Wine :) Blir med rosewood gripebrett i såfall, siden man ikke får lefty med lønn.

0111160375_xl.jpg

Midnight Wine er en uuuuuuuuuuuuuuuuuuubeskrivelig deeeeilig farge, har en MIM strat med den fargen.

EDIT: Passer best med svart plekterbrett da:)

Edited by Haarball
Link to comment
Share on other sites

Jeg, og mange flere med meg, liker Classic Player serien fra Mexico bedre enn Highway One serien. Da jeg kjøpte min for et år siden stod det mellom Classic 60's og en Highway One. Prøvde mange forskjellige Highway'er og ingen var i nærheten av Classic Playeren. Du må nesten bare prøve deg fram du også, og finne ut hvilken som passer deg best.

Link to comment
Share on other sites

Jeg har prøvd noen Highway One da jeg var ute etter Fender, men jeg likte ingen av dem. Syntes american standard gitarene var mange klasser over. Highway blir på en måte "billigversjonen" av en USA strat. Pinglete lyd og uggen hals. Oversize headstock ser også helt balle ut etter min mening. Om du er sugen på Nitro finish kan jeg også opplyse om at Highway gitarene har poly med et tynt lag nitro på toppen, så den kommer ikke til å aldre som en nitro-finish gitar. (om slikt interesserer deg)

Nei jeg hadde kjøpt en standard USA om jeg sku ha strat!

Nok en gang grattis med seriern ;)

Link to comment
Share on other sites

Er du tullerusk? :P Er jo mye mer baller i HW1-pickupene. Og 70s-headstock er overlegent rått! Fikk Jørn på musikkbørsen til å demonstrere en for meg (de har ikke lefty inne seff) i dag, og det låt jævlig tøft. De ble jo oppgradert for litt siden, med blant annet heftigere pickuper og nitro-lakk.

«The thin nitrocellulose lacquer finish lets the body wood's natural tone shine through, making for one of the most exciting new instruments in the Fender family!» ;)

Ser ut til at det blir en slik på meg, de kunne faktisk ta den inn uten at jeg var nødt til å kjøpe den også. Knall :D

Og takk :D

Edited by Aphelion
Link to comment
Share on other sites

Mulig de har begynt med 100% nitro finish på den, men de eldre har poly under. Noe som jeg heller ikke likte er de ENORME jumbo fretsene. Liker jumbo frets, men disse tar kaka for min del.

Kan også hende at de jeg prøvde var dårlig justert, men jeg likte ikke "feelen" i gitaren. Men det er jo selvfølgelig helt subjektivt. Om du likern, så go for it! De SER jo utrolig kule ut iallefall. (minus headstocken)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.


 • Siste aktive tråder

  • Hodeløs i dag. Utrolig komfortabel og spillevennlig øks, spesielt når man står oppreist i flere timer på øving.  
  • Har du bilder, så hjelper det oss veldig. 
  • Hei Jeg skal selge en JEM fra 2003 som jeg har hatt noen år, men jeg har ikke peiling på gitar og det er så mange modeller at andre gitarer på Finn er lite hjelp i. Eneste jeg har er prisen jeg kjøpte den for i 2014. Den har original kasse og to små hakk i finish. Hvordan kan jeg finne en pris å sette på Finn?
  • En TBX-kontroll gjør vel forresten ikke så mye mer enn gradvis å bypasse seg sjøl over 5, hvilket resulterer i en kraftigere resonanstopp i lav diskant. Mye det samme kan oppnås billigere ved å bytte til et 1 Mohm potensiometer. 
  • Hvis du vil ha flere lyder enn du noen gang kommer til å bruke: http://www.deaf-eddie.net/ Jeg har hatt det moro med Chromacaster-koblingen hans. Fordelen med denne er at gitaren fungerer som en helt vanlig Stratocaster i ytterposisjonen. To av koblingene, N + B i serie og N + B i parallell er faktisk også ytterst brukbare, låter  mellomposisjon på henholdsvis humbuckere og Telecaster. Trepickups-koblingene med én ute av fase er også morsomme, men kanskje mer til hjemmeøving enn live.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.