Web Analytics
Jump to content

Gibson faded og JO-NI


jsa
 Share

Recommended Posts

Ville bare gi et lite tips.

Kjøpte av en eller annen grunn en gibson faded for 3 mnd siden.

I all sin enkelhet er dette en fin gitar.

Følte av og til at den ble litt tør i halsen pga ulakert trevirke.

Savnet av og til en SG standard.

Bestemte meg for å prøve JO-NI, den røde møbel polishen

man får kjøpt på Rimi, Rema osv.

Tok først et lag forsiktig, gitaren ble litt mer rød og mørkere i fargen.

Oljet kroppen på nytt en uke senere.

Så har jeg 3 ganger senere bare oljet halsen på bak siden.

Ikke ta for mye av gangen.

Gitaren er nå meget behagelig å spille på + at den har fått en meget fin

rød farge. Bedre en da jeg kjøpte den.

Har ikke merket noen endring på lyden.

Likevel bør man kanskje ikke prøve å presse liter vis av olje inn i gitarkroppen.

Innbiler meg at veldig mye olje kanskje gir dårligere sustrain.

Link to comment
Share on other sites

 • 5 months later...
 • 2 weeks later...
hvis du faktisk leser posten, så stÃ¥r det der at man kan fÃ¥ kjøpt det der :rolleyes:

Vel, jeg var litt i tvil om både rimi og rema hadde samme møbelpolish. Jeg tviler på at rema har møbelpolish i det hele tatt. Nå er det ganske langt til nærmeste rema og rimi, så en bekreftelse hadde vært en fordel.

Mest sannsynlig kommer jeg heller til å gå til et sted hvor de selger beis og maling og kjøpe en vannbasert rød polish.

Edited by M55ikael
Link to comment
Share on other sites

Jo-Ni er møbelpolish, og har ingenting med lakk å gjøre. Det er heller ikke i første rekke ment som et "fargemiddel" i det hele tatt, men til trepleie. Det er definitivt ikke vannbasert, men en eller annen form for petroliumsdestilat. Det er forresten glimrende å bruke på frontruter og akryldetaljer på bil og MC. Bare spør veteranbileiere.

Trådstarter har ikke vært innom forumet siden starten av november, beklageligvis.

Link to comment
Share on other sites

Ja JO-NI selges på Rema. Den ble solgt på Rema her iallefall.

JO-NI inneholder følgende:

Vaselinolje

White Spirit

Parfyme

Poleringsmiddel for harde og lakkerte flater av eik, teak, mahogni etc.

Bevarer og fremhever treets naturlige glød og glans.

Det friska opp litt i rødfargen på baksiden av min LP Standard Faded, og det er jo greit. Men den største forskjellen var på halsen. Den ble litt "glattere/smoothere" etter å bruke JO-NI og det gjorde til at hånden var enklere å skli fram og tilbake på halsen når man spiller..

Link to comment
Share on other sites

Jeg tror faktisk det stemmer, det med det røde pigmentet. Hvis jeg husker rett, er den polishen ganske så rød i fargen. Aner ikke om det er nok til å farge treverk, men uansett er den ikke ment som "fargesetter", lakk eller noe slikt. Det at den ved gjentatte behandliger kan gi rødskjær, ser jeg ikke bort ifra.

Link to comment
Share on other sites

Guest Nisse

Den omtalte møbeloljen vil over tid avsette litt farge, til lyse tresorter. Vaselinolje er glimrende til å behandle ulakkerte tresorter i gripebrett på gitarer. "Skjeggete" gripebrett oppstår da dette blir for tørt, og båndene begynner å kjennes skarpe i langs kanten på gripebrettet. Blir det tørt nok kan man også oppleve at kantlistene sprekker ved båndene.

Oljer; matoljer er ikke best, kan nyttes, men møbeloljer for mørke treslag er bra, da de renser bort møkk og fett. Ellers finnes det mye fint (dyrt) å få kjøpt i instrumentshoppene.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Nå får man priser inkludert MVA til Norge i nettbutikken. Ingen fortollingsgebyr lenger, kun frakt opp til et visst beløp. Ved retur etc slipper man hassle med å søke returnert mva osv da de har en norsk adresse som betjener dette.
  • Godt tenkt! Ofte fint å bli kvitt en del ting "rimelig" så lenge andre kan gi det et nytt liv  
  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.