Web Analytics
Jump to content

Nybegynner med gitar.


Dave_Murray
 Share

Recommended Posts

Jeg har lyst til å lære meg å spille el-gitar. Hva er best å kjøpe? En brukt kvalitetsgitar, eller en gitarpakke. Tenker da på prisklassen 2000 - 3000 kr.

Jeg vet ikke om jeg kommer til å få mersmak, så derfor vil jeg kjøpe en som ikke er altfor dyr.

Har en akustisk hjemme, men merker at det ikke er noe motivasjon og spille på en akustisk i det hele tatt.

Link to comment
Share on other sites

Hva slags sjangre tenker du å spille da?

Fender er et rimelig trygt merke å gå etter, men hvis du skal spille metall kan nok andre alternativer være litt lurere.

Gibson er merket, LP er modellen foresten. Samme greia:) Med mindre det er et gitarmerke som heter LP, og det ikke er forkortelsen for Les Paul.

Leit etter Fender Mexico strater, epiphone, ibanez etc. Dette er alle gode alternativer for en nybegynner.

Link to comment
Share on other sites

Er Fender et greit merke? Og andre merker, gidder noen å nevne noen greie... Vet jo om Fender, Gibson, og LP, men de 2 siste blir nok litt for dyre for en nybegynner.

En Gibson les paul blir nok litt for dyr ift det du har satt som makspris ja. Du kan derimot få en brukt mexico-strat som er innenfor budsjettrammene dine. Om det er det beste kjøpet i forhold til dine behov kan jeg ikke uttale meg om.

Link to comment
Share on other sites

Fender Mexico strat er et ganske godt valg, eller ibanez, som også har en del flott, ville anbefalt deg å legge på en tusenlapp eller to til, da får du noe betraktelig mye bedre, og som ganske sannsynlig vil gi deg enda mer mersmak, ellers så ville jeg anbefalt deg å lære deg litt på den akustiske du har som ligger å slenger, og deretter tatt meg en tur å prøvd noen el-gitarer.

Må også si meg enig i det som er skrevet ovenfor, ALDRI kjøp gitarpakker!

Vet ikke om du skal ha med forsterker også i den prisen du har nevnt, men hvis du skal det, så anbefaler jeg deg å finne ut hvilken gitar og forsterker du skal ha, samt kabel og reim og slike ting, så bedt butikken om en pakkepris på dette, og deretter sjekket igjennom hva alle butikker i området skal ha for det utstyret, prisen kan variere enormt.

Link to comment
Share on other sites

En brukt mex strat er å anbefale. Squiere er også greie gitarer, bare de er satt bra opp, men selvfølgelig, kvaliteten varierer fra eksemplar til eksemplar.

Hadde vært lettere å anbefale gitarer hvis du forteller hvilken musikk du liker! ^_^

Edited by TulleGutt
Link to comment
Share on other sites

Ja det er bare å henge seg på resten av gjengen!! Styr LANGT UNNA lure gitarpakker!!! Spar heller litt til og sjekk innom f.eks. finn.no ofte i tiden fremover. Min personlige erfaring er at en Mexico Strat er et langt bedre instrument enn f.eks Squier´en som ble nevnt her, særlig når det gjelder halsen men også på alt det andre som tunere, sadler, pickup´er og det meste av mekanikk ellers. Mexicostraten er et mye bedre sammenskrudd instrument rett og slett, og bør være mulig å få tak i for de kronene du har tilgjengelig. Sjøl har jeg oppgradert ganske mange slike Strat´er etterhvert, og et par av dem er faktisk veldig gode instrumenter for pengene!

Lykke til med handelen, og la oss gjerne få vite hvordan det går ^_^

Naturligvis så kommer det jo an på musikksmaken og hva du har tenkt å spille forslags musikk... så ikke heng meg for at jeg kún hang meg opp i denne Strat´en nå da...

Edited by Finger
Link to comment
Share on other sites

Liker metall best,hovedsak Iron Maiden og Metallica, men klarer å høre på det meste innen rock. Bortsett fra death metall og black metall.

Forsterker: Noen tips der til en bra forsterker? Skal ikke være for dyrt, ikke for billig, har hørt no om at en billig forsterker er en dårlig forsterker.

Du som skrev om at jeg burde øve på akustisk gitar: Hva bør jeg øve på? Bør jeg øve på å skifte grep fort, spille fort, noe mer enn dette?

Edit: Skal nok også spille litt AC/DC, mye bra de gutta der har:)

Edited by Dave_Murray16
Link to comment
Share on other sites

Liker metall best,hovedsak Iron Maiden og Metallica, men klarer å høre på det meste innen rock. Bortsett fra death metall og black metall.

Forsterker: Noen tips der til en bra forsterker? Skal ikke være for dyrt, ikke for billig, har hørt no om at en billig forsterker er en dårlig forsterker.

Du som skrev om at jeg burde øve på akustisk gitar: Hva bør jeg øve på? Bør jeg øve på å skifte grep fort, spille fort, noe mer enn dette?

Edit: Skal nok også spille litt AC/DC, mye bra de gutta der har:)

Det er veldig godt å høre at den oppvoksende slekt faktisk også har skjønt det med musikkstil... erter vel kanskje på meg en del nå da, men det får så være... er vel for det meste gitarister her inne så... :rolleyes:

Uansett, da står jeg litt for den Mexico Strat´en fremdeles jeg gitt... muligens med sikte på å skifte pickup´er etterhvert... Ellers så var det vel noen her som var borti å nevne at Ibanez også har mye brukbart og lekkert, og jada... for all del...! Det er masse å velge i, men gå for best mulig kvalitet etter prisen!!

Forsterkere tror jeg andre skal få ta seg av, men for all del husk: Rør ruler... det meste annet vil du nok annonsere på finn.no etter rimelig kort tid... Det finnes seriøst mye bra på forsterkerfronten, og en rimelig 12 watts rørforsterker kan spille fletta av mangt... Ikke det at den kan "fylle en stadion" akkurat, men til husbruk, øving og småjamming er jeg sikker på at du kan ha mye glede av en forsterker til rundt 1000 lappen!

Så gjenstår det å høre hva andre sier, for jeg har ikke store meninger om forsterkermerker osv.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Nå får man priser inkludert MVA til Norge i nettbutikken. Ingen fortollingsgebyr lenger, kun frakt opp til et visst beløp. Ved retur etc slipper man hassle med å søke returnert mva osv da de har en norsk adresse som betjener dette.
  • Godt tenkt! Ofte fint å bli kvitt en del ting "rimelig" så lenge andre kan gi det et nytt liv  
  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.