Web Analytics
Jump to content

Nye pickuper - Trenger hjelp med diagram


Jorek
 Share

Recommended Posts

Hei!

Har akkurat kjøpt meg et slikt EMG 81/85 sett, som jeg nå skal montere i gitaren min.

Sliter litt med å få lyd i gitaren, selv om jeg har fulgt diagramet som fulgte med...

Nå skal det også sies at jeg er mer eller mindre helt blank på detta, har aldri gjort det før, men det er jo kjekt å kunne!

Skal vi se...

Jeg har:

En 3-veis switch

En Tonekontroll

En volumkontroll

Det som forrvirrer meg er at i det diagramet som fulgte med, så går det ut i fra at jeg har 8 loddepunkter på 3-veisbryteren, markert med tallene 1-8. MEN på min switch (YKE) har jeg bare loddepunkter med tallene 1-7, + et som ligger på en skrue(antar at dette muligens er jord?)

Derfor sliter jeg litt med å finne ut hvor de forskjellige ledningene skal på selve switchen. De andre ledningene er lodda etter diagramet, så de skulle være i orden.

Noen som har lyst til å ta seg tid til å lage et bittelite diagram/forklare meg åssen jeg skal løse det?

Mvh Jorek.

Link to comment
Share on other sites

Da setter du den enten på diodetest ("piping") eller på å måle motstand, ohm, på laveste innstilling.

Så setter du f.eks 3veis brytern til bridge, setter ene måle-elektroden på multimeteret der hvor du har lodda fast den ledningen fra bridge pickup'en som er

hot ("ut"-signalet om du vil). Når du setter den andre måle-elektroden på det loddepunktet hvor du har loddet volum eller tone potmeteret (kommer ann på hvordan diagrammet ditt ser ut) skal du enten høre et pip, eller multimeteret skal vise noe rundt 0ohm. Da er det koblet rett.

Hvis det ikke gjør det får du flytte den ene måle elektroden rundt på loddepunktene til du får det rette utslaget. Da er det de to punktene som er koblet sammen når brytern står i bridge possisjon.

Litt trasig å forklare slike ting bra, men håper det hjalp litt.

Sleng gjerne inn koblingskjemaet ditt her :)

Link to comment
Share on other sites

Rett det som står ovenfor, men kan forklares litt enklere:

Sett multimeteret på diodetest (piping) så tar du 3veis bryteren og setter den i bridge posisjon, så måler du mellom systematisk pinnene helt til du har kartlagt alle som har kontakt med hverandre i bridge posisjonen, og gjentar det for hver posisjon til bryteren.

Skal jeg tippe så tror jeg at den i midten er ut på bryteren, og den ytterst til høyre og venstre er for bridge, den nest ytterste til høyre og venstre er mellom, og den innerste på høyre og venstre er for neck, men kan selvfølgelig ikke garantere dette, hvis det er slik, så er det for at du skal bruke den ene pinnen til å lodde pickupen på, og den andre som er til samme posisjon til å lodde over på en eventuell volum eller tone for den bestemte pickupen, det er selvfølgelig ikke nødvendig for at det skal virke, men på mange les pauler er det for eksempel vanlig med individuelle tone og volum.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.