Web Analytics
Jump to content

Bytting Av Rør (Hvilke?)


Tom Dooley
 Share

Recommended Posts

Hey!

Skal bytte rør i min Crate Blue Voodoo 120H, men er ikke veldig bevandret i rør-markedet. Så jeg lurer på om det er noen her inne som kan gi meg noen tips om hvilke merker og typer jeg bør sjekke ut.

Nå sitter det 4 Electro-Harmonix 12AX7A i preamp'en og 4 Ruby Tupes 6L6 i Poweramp'en.

Synes forsterkeren støyer unormalt mye, selv om jeg har aktive mikker og gode kabler samt ordentlig strømforsyning til alle pedaler osv. Ender opp med å bruke noisegate, noe som ikke er ønskelig. Finnes det rør som støyer mindre enn de jeg har (uten at det kommer på bekostning av lydkvalitet vel å merke.)?

Når det gjelder lydidealer så liker jeg godt lyden til disse gutta: Slash, Knut Schreiner, David Gilmoure, Ritchie Blackmore og James Hetfield. Dette er skrevet i rangert rekkefølge.

Hvilke rtyper rør kan være noe for meg, og hvor langt unna er jeg egentlig med de røra jeg har nå?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Kjører du ampen i jordet kontakt?

Det kan jo være mye som er årsak til den støyen du beskriver - så sånn sett er det kanskje like billig å levere den til noen som kan se på problemet, som å begynne å bytte rør på måfå? Det du kan gjøre - som er helt gratis - er å bytte rundt på preamprøra til forskjellige posisjoner. Kanskje et av dem er mer stabilt å ha som første rør i gain-kjeden. Husk bare å merke dem på en eller annen måte først så du kan få dem tilbake på rett plass dersom det bare blir verre..

Link to comment
Share on other sites

Jeg åpna opp amp'en i dag og bytta litt frem og tilbake på preamp-røra, og det hjalp ingenting. Men plutselig legger jeg merke til at i poweramp'en sitter det to stk. Ruby EL 34BSTR og to stk. 6L6 GCMSTR.

Jeg byttet røra i butikken der jeg kjøpte den, og ga de ganske frie hender i valg av rør da jeg ikke hadde noe særlig peil på rørtyper dengang. Jeg prøvde å gi de en anelse av hvilken type lyd jeg liker, også skulle de gjøre det de kunne for å finne riktige rør. Og det jeg da lurer på er om dette virkelig går? Kan man ha to forskjellige poweramp-rørtyper i denne amp'en?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.