Web Analytics
Jump to content

Bytting Av Rør (Hvilke?)


Tom Dooley
 Share

Recommended Posts

Hey!

Skal bytte rør i min Crate Blue Voodoo 120H, men er ikke veldig bevandret i rør-markedet. Så jeg lurer på om det er noen her inne som kan gi meg noen tips om hvilke merker og typer jeg bør sjekke ut.

Nå sitter det 4 Electro-Harmonix 12AX7A i preamp'en og 4 Ruby Tupes 6L6 i Poweramp'en.

Synes forsterkeren støyer unormalt mye, selv om jeg har aktive mikker og gode kabler samt ordentlig strømforsyning til alle pedaler osv. Ender opp med å bruke noisegate, noe som ikke er ønskelig. Finnes det rør som støyer mindre enn de jeg har (uten at det kommer på bekostning av lydkvalitet vel å merke.)?

Når det gjelder lydidealer så liker jeg godt lyden til disse gutta: Slash, Knut Schreiner, David Gilmoure, Ritchie Blackmore og James Hetfield. Dette er skrevet i rangert rekkefølge.

Hvilke rtyper rør kan være noe for meg, og hvor langt unna er jeg egentlig med de røra jeg har nå?

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Kjører du ampen i jordet kontakt?

Det kan jo være mye som er årsak til den støyen du beskriver - så sånn sett er det kanskje like billig å levere den til noen som kan se på problemet, som å begynne å bytte rør på måfå? Det du kan gjøre - som er helt gratis - er å bytte rundt på preamprøra til forskjellige posisjoner. Kanskje et av dem er mer stabilt å ha som første rør i gain-kjeden. Husk bare å merke dem på en eller annen måte først så du kan få dem tilbake på rett plass dersom det bare blir verre..

Link to comment
Share on other sites

Jeg åpna opp amp'en i dag og bytta litt frem og tilbake på preamp-røra, og det hjalp ingenting. Men plutselig legger jeg merke til at i poweramp'en sitter det to stk. Ruby EL 34BSTR og to stk. 6L6 GCMSTR.

Jeg byttet røra i butikken der jeg kjøpte den, og ga de ganske frie hender i valg av rør da jeg ikke hadde noe særlig peil på rørtyper dengang. Jeg prøvde å gi de en anelse av hvilken type lyd jeg liker, også skulle de gjøre det de kunne for å finne riktige rør. Og det jeg da lurer på er om dette virkelig går? Kan man ha to forskjellige poweramp-rørtyper i denne amp'en?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Godt tenkt! Ofte fint å bli kvitt en del ting "rimelig" så lenge andre kan gi det et nytt liv  
  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
  • Hei. Er ny her inne så det er mulig jeg legger dette ut i feil forum. Men det jeg lurer på er hva verdien på en gitar jeg har arvet er.  Merket er Santana å model nr er 1570 laget i Japan. Ingen synlige skader så pent brukt. Kan absolutt ingen ting om gitarer sjenerelt så ønsker å selge den til noen som kan ha bruk for denne istedenfor at den skal samle støv legger ved et bilde av den.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.