Web Analytics
Jump to content

elektriske trommer


jealei
 Share

Recommended Posts

hei, jeg har lyst til og lære meg og spille trommer, og pga støy så tenkte jeg det ville være pratisk med elektriske trommer siden da kan jeg ha det på headsett, men jeg er helt blank på dette, så trenger noen tips, har sett litt på dette tromme settet, er det noe og satse på?

Link to comment
Share on other sites

Problemet er at billige elektriske trommesett har harde "trommeskinn" som er forferdelige å tromme på, men du får jo myke "trommeskinn", men disse er ganske dyre. Eg ville heller funnet et brukt akustisk trommesett (ligger mange på finn.no) og heller funnet ein plass det var muligt å bruke det.

Link to comment
Share on other sites

Problemet er at billige elektriske trommesett har harde "trommeskinn" som er forferdelige å tromme på, men du får jo myke "trommeskinn", men disse er ganske dyre. Eg ville heller funnet et brukt akustisk trommesett (ligger mange på finn.no) og heller funnet ein plass det var muligt å bruke det.

Jeg kunne ikke sagt meg mer enig.

Viss du skal begynne å spille trommer, som, i band osv.

Så bør du heller finne et akustisk, det er billigere å oppgradere f.eks,

Enklere å oppgradere, og det er mye lettere å finne akustiske trommer av kjente merker som er verdt å stole på,

OG om du må selge en dag, så er det lettere å få solgt spørr du meg.

Tiiiiips,, (med akustisk,, legg til en dobbel-pedal og noen splash`s) :D

Link to comment
Share on other sites

Om du legger på noen tusenlapper (minst 2, helst hvertfall 4-5) så kan du gå på Sound1 og kjøpe deg et skikkelig digitalt trommesett fra Roland. Det er de eneste digitaltrommene som har noe for seg, og de funker å lære seg å spille på.

Kjøper du noe billig jalla balla så kan du alltids lære deg å spille på akkurat _det_ settet, men så fort du er på et annet sett er du omtrent tilbake til start igjen.

Link to comment
Share on other sites

Jo, el-trommer kan fint låte like bra som akkustiske, og anslaget trenger ikke ha mindre å si for lyden, så lenge du betaler nok for det.

Så en kar som demonstrerte toppmodellen til Roland på ei musikksjappe i London i fjor, og det kunne lett lurt meg :)

Link to comment
Share on other sites

Jeg kjenner flere dyktige trommeslagere som låter meget overbevisende på elektroniske trommesett. De synes faktisk det er gøy, fordi de får fet studiolyd uten å bruke en hel dag på å rigge settet med mikrofoner og slikt.

Felles for de er at de stort sett klager på at settene er tungspilte.

Jeg kjenner ingen dyktige gitarister som låter bra på fiskestang, uansett hvilke sener, pickups og effekter de bruker. Det er mulig grunnen er at vi aldri har forsøkt med Marshall- forsterkere.

Elektroniske trommesett har etter hvert blitt et veldig greit alternativ, hvis lydnivå, plassbehov og slikt er med i bildet. Trommelsagere jeg snakker med som har digitale sett hjemme til øving, synes de fungerer utmerket til øving. Det synes også de andre som bor i husstanden, samt naboer.

Link to comment
Share on other sites

Er akkurat det samme som å<-- ingen som hører på P3? :) Skulle gjerne hatt en bedre sammenligning, men for å utdype poenget jeg prøver å formidle: Har jo selvsagt hørt gode trommiser som får tøffe saker ut av disse digitale settene, men jeg mener at en får mer igjen for å lære seg på et akustisk sett. En lærer seg teknikker for å få ulike lyder ut av en og hver tromme og symbal enn med digtale trommer og symbaler med 1 og 2 sensorer, en lærer seg teknikker med klang og akustikk.

Du kan jo se og HØRE forskjellen, men du skulle helst opplevd den selv.

http://www.youtube.com/watch?v=qEM0gNSlDUI

Men til en annen sak. Er du sikker på at du vil kjøpe et digitalt trommesett til å begynne med? Det som ofte skjer er jo at folk kjøper instrumenter som de bruker i noen uker/måneder, så gidder de ikke mer og gir opp. Du har ikke noen du kunne lånt trommer av i begynnelsen?

Link to comment
Share on other sites

Hvordan er det med innspilling av digitale trommer egntlig? Går det an å spille inn alt i ett stor eller må man da ha mange spor?

trommisen i bandet mitt har allerede to dyre akkustiske trommer. ENe er tidligere brukt av Kurt Nilsen til en verdi av 40k, så han ser etter et billig digitalt trommesett.

Om det funker, ville det vært fint å bruke det til å spille inn direkte via lydkort. Men lurer på hvor mange spor det krever til demoinnspilling.

EDIT: Jeg syns den der elektriske på youtube hørtes litt tøft ut. :P Litt tamt kanskje, men..

Edited by Troll
Link to comment
Share on other sites

Hvis du spiller inn MIDI- signalene fra trommesettet, så trenger du jo ikke tenke på hvor mange audiospor de bruker i det hele tatt. Da kan du jo redigere MIDI- signaler alt du orker, og så dytte de ut på det instrumentet du ønsker.

Derfor skjønner jeg ikke helt spørsmålet?

Du kan enten bruke synthen til trommesettet, eller for eksempel kjøpe superior drummer 2, eller et annet virtuelt trommesett. Det det går på, er jo hvor gode padene er til å registrere det trommeslageren gjør.

Edited by CastorFiber
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Nå får man priser inkludert MVA til Norge i nettbutikken. Ingen fortollingsgebyr lenger, kun frakt opp til et visst beløp. Ved retur etc slipper man hassle med å søke returnert mva osv da de har en norsk adresse som betjener dette.
  • Godt tenkt! Ofte fint å bli kvitt en del ting "rimelig" så lenge andre kan gi det et nytt liv  
  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.