Web Analytics
Jump to content

Fender P Vs Jazz


Torsn
 Share

Recommended Posts

Guest Thunder Fingers

Jazz'en er vel mer vidkjent for alsidighet grunnet begge pickupene, men jeg har til gode å høre en sjanger der en P bass ikke passer inn i en eller annen form.

Link to comment
Share on other sites

Det finnes nok mange halsfasonger på disse bassene opp gjennom årene, men J- bassen har tradisjonelt slankere og smalere hals, og da blir fasiten litt etter hva man liker av halstykkelse, også.

Det er umulig å si hva som er "best". Begge er veldig allround- basser, som er brukt til nær sagt hva som helst man kan tenke seg av musikkstil.

Link to comment
Share on other sites

Det er veldig individuelt, men jeg testet ut en haug av begge deler før jeg kjøpte min 08 P-bass std. Jeg synes at det var mer trøkk i P-bassen enn jazz-bassen. Det var derfor jeg endte opp med den. Dessuten liker jeg halsen på p-basser selv om det kanskje ikke har så mye å si på årets (og de senere årenes) modell(er) da halsen er tynnere enn det den var i "gamledager"

Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...

Jeg har også både Jazz og P-basser og har aldri fått bestemt meg om hva jeg liker best.

Det var helt til jeg kjøpte en 2004 Jazz bass (usa).

Den har S1 systemet det vil si den serie kobler de to pickupene, det gi en veldig dyp og feit

bass lyd. (Derimot s1 på P-bass er ikke noe å rope hurra for).

Dersom man ser bort i fra s1 så vil jeg si at Jazz bassen har hatt tiden til hjelp.

Med det mener jeg at P-bassen i 70, 80 og kanske halve 90 tallet trakk det lengste strået

fordi de ofte hørtes bedre ut på mindre anlegg og på plater.

P-bassen har en litt fremtredend tone i mellombass område.

Carol Key, hun kjente studio musikkeren oppga det som en grunn til at hun havnet

på P-bass, det hørtes litt bedre ut på Plate, (en standard plate og plate spiller går ikke så veldig dypt).

Men enig, de lyder bra begge to.

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

er det ikke slik at man kan nærme seg den særegne lyden til P - bass med jazz bass, men ikke omvendt?

har en mexican jazzbass som vist på bildet og er strålende fornøyd med den!

Edited by Rusty
Link to comment
Share on other sites

Det der kan sikkert diskuteres lenge og vel, men personlig er jeg tilbøyelig til å være enig med deg. Helt likt blir det dog ikke. Dessuten er de ganske forskjellige å spille på, på grunn av halsbredde/tykkelse og slikt, som før nevnt.

Jeg har spilt på Jazzbass i mange år, og liker det best.

Link to comment
Share on other sites

Ja, startet med noe drit av en Ibanez Gax-b 150 for og så bevege meg opp til en Squire Jazz bass.

Kjøpte meg en mexican jazz bass rundt jul, skiftet bridge og festet på pickup cover, angrer ikke på noen måte.

Den tynne halsen synes jeg personlig gjør det lettere å spille enn på en P-bass, men dette har kanskje en del med hva du starter med.

For min del tror jeg ikke jeg kommer til å gå over til noen andre bassformer med det første:)

Link to comment
Share on other sites

Guest Thunder Fingers

Vel, Jeg er en forkjemper for P bassen, men jeg skal innrømme det, med en Jazz Bass, om du skrur ned den bakerste pickupen og bare bruker halspickupen, så kan du få en noenlunde liggnende lyd, jeg gjør dette selv med J bassen når jeg ikke orker å dra med meg P bassen/ha med meg 3 basser..

Etter min mening da, så er det ingenting som kan måle seg med en 70'talls Fender Precision B hals ;)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Godt tenkt! Ofte fint å bli kvitt en del ting "rimelig" så lenge andre kan gi det et nytt liv  
  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
  • Hei. Er ny her inne så det er mulig jeg legger dette ut i feil forum. Men det jeg lurer på er hva verdien på en gitar jeg har arvet er.  Merket er Santana å model nr er 1570 laget i Japan. Ingen synlige skader så pent brukt. Kan absolutt ingen ting om gitarer sjenerelt så ønsker å selge den til noen som kan ha bruk for denne istedenfor at den skal samle støv legger ved et bilde av den.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.