Web Analytics
Jump to content

Spørsmål angående bygging av effektbrett..


Ampsheep
 Share

Recommended Posts

Heihei!

nå er da tiden kommet og jeg har såpass på effekter at jeg skal sett de på brettet sitt! ( har er pedaltrain jr.)

effekten som skal på brettet er:

Wah

Boss BD 2

MXR dist + clone

Script Phase

EVH Flanger( på vei fra usa)

Eq( under bygging)

og en delay

så lurer jeg på noe som kan gi støm til alle effekten mine. aller er 9 v bortsett fra Flangeren som trenger 18v, noe som er et forsalg til hva jeg kan kjøpe da?=) og som ikke er for dyrt.

hvilke rekkefølge burde jeg ha effektene i?

og hvilke kabler? vil ha noen som er gode, men ikke for dyre.

Link to comment
Share on other sites

Cioks Schizophrenic har 9V utganger pluss en 18V :)

Foreslår rekkefølge: wah -> phaser -> BD-2 -> dist+ -> delay -> EQ

Når det gjelder flanger, og forsåvidt phaser også, kan du eksperimentere med hvor du syns de låter best - før eller etter vreng. Selv bruker jeg begge før vreng :)

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...
Jepp.. Du får kabler som seriekobler to 9V til ein 18V. I praksis vil dette se ut som ein kabel med to plugger i eine enden som skal inn på to 9V uttak i strømforsyninga og ein kontakt i andre enden som skal inni 18V pedalen.

vil dette si at jeg kan få kjøpt en sak som gjør at jeg kan mose strømforsyningen fra boss tuneren min inn i en 18V adapter?

hvor får jeg tak i dette?

hvis jeg ikke har missforstått helt her hadde det vært syyyykt digg, chorusen min eter batterier...

Link to comment
Share on other sites

Cioks Schizophrenic har 9V utganger pluss en 18V :)

Foreslår rekkefølge: wah -> phaser -> BD-2 -> dist+ -> delay -> EQ

Når det gjelder flanger, og forsåvidt phaser også, kan du eksperimentere med hvor du syns de låter best - før eller etter vreng. Selv bruker jeg begge før vreng :)

Jeg ville brukt phaser etter vreng, od pedaler foretrekker et umodulert signal for å ungå rare overtoner og "artifacts"

Bradshaw, Cornish og Friedman annbefaler også det. (overtoner fra vrengen gjør ofte at chorus låter "rikere".

Men for all del det er ingen regler, men har har du den foretrukne rekkefølgen:

Filtere(autowah envelopefollowers osv) - Compressor - Dist/OD - Modulasjon (trem, chorus, flanger osv) - Volumpedal -

Delay/reverb.

Link to comment
Share on other sites

er det inne sånn at en del pedaler må før ampen og andre må i effektsløyfen da?

Neste alle pedaler er i utgangspunktet laget for å brukes foran ampen. Noen amper ahr fx loop som fungere bra med pedaler og noen pedaler fungerer bra i fx looper, men det er ingen regler for dette. Det er helt avhengig av hvilke pedal og hvilken amp det er.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Nå får man priser inkludert MVA til Norge i nettbutikken. Ingen fortollingsgebyr lenger, kun frakt opp til et visst beløp. Ved retur etc slipper man hassle med å søke returnert mva osv da de har en norsk adresse som betjener dette.
  • Godt tenkt! Ofte fint å bli kvitt en del ting "rimelig" så lenge andre kan gi det et nytt liv  
  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.