Web Analytics
Jump to content

Cioks Schizophrenic eller T-Rex Fueltank?


kake
 Share

Recommended Posts

Hva er å foretrekke om jeg skal velge mellom Schizophrenic og Fueltanken? Cioks-tingen har jo kun 6-utganger, mens Fueltanken har 10, og det er bare en hundrings i forskjell i pris på dem.. Er det noe magisk som gjør at Cioksen er dyrere (per strømutgang) enn fueltanken?

Link to comment
Share on other sites

Kommer litt an på behovet ditt. Er det Fueltank Classic du mener? Schizoen har jo en utgang på 18V (evt. justerbart 4-14V), noe jeg finner veldig hendig siden min MXR Stereo Chorus drar 18V. Og de andre utgangene kan justeres fra 9V til 12V. Har lest at enkelte pedaler som drar 9V låter fetere når de får 12V, uten at jeg aner hvilke :)

Edited by Aphelion
Link to comment
Share on other sites

Akkurat :) Vel, hvis du bruker pedaler som drar mer mA enn en utgang på strømforsyninga vil du få støy ja. Cioksen leverer 75mA per utgang, så jeg må ha egen adapter til reverben (EHX Holy Grail Plus) og delayen (T-Rex Replica) siden disse drar latterlig mye mer enn 75mA :(

Mens mer «vanlige» pedaler som vreng, wah osv. vanligvis ikke drar så mye. Dette er lett å finne ut på nettet :)

EDIT: Hmm, lurer på om Fueltanken ikke har isolerte utganger. Da er risikoen for støy mye høyere ja. Cioksen har isolerte utganger, så da skal dette i utgangspunktet ikke være problematisk :)

Edited by Aphelion
Link to comment
Share on other sites

Da blir det en Schizophrenic på meg! Følger det med kabler, eller må jeg kjøpe hver enkelt kabel ekstra?

Edit: Kan jeg bruke "Cioks kabel, reverse polarity" bare til "Sweet Sound Monterey Fuzz" uten problemer (den skal ha positiv midtpinne) eller er det lurest å kjøpe "Cioks kabel, 9v batteriplugg" til akkurat den for å være på den sikre siden?

Edited by kake
Link to comment
Share on other sites

T-Rex Fueltank JR har fem 9V-utganger som er isolerte, akkurat som Schizophrenic, mens vanlig Fueltank har åtte 9V-utganger som ikke er isolerte, og to 12V som er det.

Hvilken som passer deg best kommer vel an på hvilke pedaler den skal brukes sammen med:

-Fueltank JR har 120mA per utgang istedenfor 75mA (som Aphelion nevnte trenger noen pedaler mer enn 75mA), det medfølger kabler, og den er billigere enn Schizophrenic UTEN kabler.

-Schizophrenic har 9-12V, og en ekstra utgang med 4-14V eller 18, istedenfor Fueltank hvor man må bruke to utganger for å få 18V.

Ville ikke kjøpt vanlig Fueltank pga ikke-isolerte utganger, så om du trenger 12V er Schizophrenic tingen.

Kabelen du trenger for å levere Monterey Fuzz med strøm fra Schizophrenic er nok "5,5/2,1mm Standard BOSS plugg med positiv senter (rød)"

Link to comment
Share on other sites

Uisolerte utganger og daisy chain er noe drit. Kjørte daisy chain på pedalene før, og på de som var koblet foran ampen måtte jeg bruke batteri fordi daisychainen fikk dem til å støye - noe som ble forsterket GRUNDIG av ampvrengen. Fysj. Skal du begynne å nærme deg higain, anbefaler jeg deg å kjøpe noe med isolerte utganger. Andre gitaristen i bandet mitt kjører en Rocktron DC On Tap med daisychain. Den leverer latterlig mye mA, men det støyer fortsatt.

Link to comment
Share on other sites

Kan vel ikke være så ille? 5 uisolerte + 4 isolerte dc-plugger er vel å foretrekke foran 6 isolerte? eller? Har fått inntrykk av at mange kjører daisy chain løsninger støyfritt og uten problemer...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Beklager, jeg ser jeg var upresis. Jeg kunne tenke meg dette: * Bass-strenger fra et 009-sett * Diskantstrenger fra et 010-sett Takk for tips om å bestille fra strings and beyond. Hvor mye sånn omtrent koster det å få ting tilsendt derfra - det er vel både toll og frakt man må betale for?  Takk for tips, kan se etter dette merket. Fant ikke noe i Norge, men de har det sikkert på nettsiden Troll linket til.  Interessant. Det er jo ganske tynt, men kanskje prøver et slikt sett for å se hvordan det er. Takk for tips!
  • https://www.gear4music.no/no/Gitar-and-Bass/Fender-Hendrix-Voodoo-Child-Ball-End-Gitarstrenger-av-Nikkel-10-38/3G3G Kunne det funket, eller blir det for tynt i basstrengene?
  • Tipper han mener 10-42, altså basstrengene fra et typisk .009-sett. Vet ikke om noen slike sett i Norge. Curt Mangan har et slikt, mulig det kan lønne seg å bestille noen sett om gangen.
  • Enten har jeg missforstått noe, eller så må du utdype litt hva du mener. Er det til en 6-stengs elgitar, eller noe 12-strenger det er snakk om? Siden du nevner 009 på bass-strengen.  Det er vanlig med f.eks 10-46 (noen skriver 010 - 046 ) sett, eller 09-46 der første tall er lys E og 46 er mørk E. Jeg bruker 11 - 49 sett og det er perfekt balanse for min stil, bestiller i større kvantum her, av og til har de enten god kampanjer eller gratis frakt, som gjør at det lønner seg å bestille 10-20 pakker. https://www.stringsandbeyond.com/daddario-electric-guitar-strings-exl115-3d-blues-jazz-rock-11-49.html https://www.stringsandbeyond.com/ernie-ball-electric-guitar-strings-2220-12p-power-slinky-11-48.html Skal du bare ha et par sett, lønner det seg å bestille lokalt. 
  • Hei. Jeg kunne tenke meg .010 på de lyse strengene, og .009 på basstrengene. Tipper det finnes noen ferdige sett på utenlandske nettsider, men har ikke sett noe slikt på norske nettbutikker. Er det noen her som kjenner til norske selskaper som selger slike sett?  Alternativt kan jeg Kjøpe fra en utenlandsk nettbutikk. Hvordan blir det da med moms og frakt - er det noen som kjenner til hvordan dette er for tiden? Kjedelig å kjøpe strenger for 300,- men betale like mye i moms og frakt.  Kjøpe enkelt-strenger. Tipper dette blir en del dyrere enn eventuelle ferdige sett.  EDIT: Dette gjelder altså ordinære elgitar-strenger. 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.