Web Analytics
Jump to content

Ønsker å lære noter og arrangering


Recommended Posts

Hei. Jeg har lenge hatt lyst til å kunne skrive klassisk musikk, samt å arrangere stryker- og blåse-arrangementer for pop, rock, etc. Kan bittelitt noter fra dagene i korpset, men føler at dette ikke strekker helt til. Kan vel egentlig veldig, veldig lite

Er vel klar over at dette kan ta litt tid å lære seg skikkelig, men et sted må jeg jo begynne. Bør jeg gå kurs/ta timer hos noen, eller kan jeg lese meg opp til dette på egenhånd? I så fall, evt. lærebøker å anbefale? Eller er dette noe man må ha mangeårig utdanning for å fikse?

Takker på forhånd for svar.

Link to comment
Share on other sites

Du spør vel egentlig om to forskjellige ting på en gang- komponere og arrangere.

Hvis målet ditt er å bli "hobbyarrangør", så er det helt klart mulig å tilegne seg dette på egen hånd.

Det er jo bare å starte, ved å lage andre- og tredjestemmer til sanger du velger ut. Nå for tiden kan du jo også høre med en gang hvordan det låter, også.

Skal du bli komponist, og eller leve av å arrangere, er det nok bare å sette seg på skolebenken!

Link to comment
Share on other sites

Ting du bør kunne godt

- Noter

- Tonearter

- Akkorder

- Kunne leiet til div. instrumenter

- Ha en feel på hva som vil låte bra hvor (dårlig setning)

Alle disse tema er store tema, og dette tar lang tid å lære. Jeg har sikkert glemt mange, evt. at jeg ikke vet om dem.

Med denne kommer du et lite stykke ;)

Det som jeg syntes er grusomt irriterende er at hvis jeg skal skrive en melodilinje for en tenor sax, må alt legges en heltone ned (hvis jeg husker riktig), vet ikke hvor mange innstrumenter det er sånn med da... Men joa, å lære seg noe sånt på hobbybasis er helt overkommerlig. Skal man leve av det er musikkhøyskolen tingen :)

Link to comment
Share on other sites

Jey, takk. Altså, det jeg ønsker er å kunne skrive ned noter for f.eks. en strykerkvartett. Noter som er forståelig å lese, og blir slik jeg vil ha det når kvartetten spiller det. Komponeringen fikser jeg fint selv, i alle fall sånn jeg har tenkt hittil. Men slike ting som Guitar Pro? Om man skriver ned et arrangement, som er slik man vil ha det, og gir den til f.eks. en strykekvartett eller et lite blåseensemble? Skal det kunne være ålreit lesbart da?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Godt tips! Takk 😊  
  • Heisann, Har en Line 6 Helix LT som dessverre blir brukt altfor lite om dagen så er vel på tide å få kvittet seg med den  Ble kjøpt ny på 4Sound Schous Plass (Oslo) i 2017 og har bare blitt brukt hjemme så vil si at den er i så godt som ny stand. Alt av original eske, kvittering osv følger med.  Pris: 8500 kr Sted: Oslo Bilder: Kommer
  • Bright Onion leverer rimelige og bra patchbays. https://www.brightonion.co.uk/4-gang-2/ Har brukt Bright Onion til alle mine patchbays, splittere, aux-switcher etc i noen år nå, aldri noen problemer.
  • Ser behovet for en patch bay. Trenger ikke noe mer fancy enn: gitar inn, 2 inn (fra brettet) og 2 ut (til amper).  Noen som vet om noe bra? Eller kanskje kan lage noe bra?  
  • Det å faktisk prøve gitarer før man kjøper, er jo det aller beste hvis man har mulighet for det. En gitarsjappe vil også sette på et nytt strengesett og gi deg en setup, uten kostnad for deg, hvis det er nødvendig, før du tar med deg gitaren hjem. I hvert fall hvis du ber om det.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.