Web Analytics
Jump to content

Oppsett av PC? Hjelp


CasuS
 Share

Recommended Posts

Heisann,

Har anskaffet meg ny pc, og er klar for å begynne installasjon av diverse programmer.

Det jeg skal bruke på maskinen i første omgang er:

RME Fireface 400

Cubase SX 3

M-Audio axiom 61 midi keyboard

+ en drøss med plug-ins

Jeg har brukt alt dette på min forrige pc. Men da var jeg ikke spesielt nøye med valg av disker, defragmentering osv.

Det jeg lurer på er egentlig:

Har 3 disker i pc`en. Alle sammen SATA-disker. Er det slik at en disk burde være til OS (og tilhørende windows-programmer), og en annen disk til Audio?

Bør jeg installere cubase og plug-ins på en egen disk (ikke OS-disken) - eller skal jeg installere cubase og plug-ins på systemdisken, og bruke en egen disk kun til lagring av audiofiler??

Litt rotete forklart.. hehe

Takker for hjelp :)

Link to comment
Share on other sites

Nei, du trenger ikke en egen disk til programvare, men det er greit å bruke en egen partisjon til det. OS bør i utgangspunkt få "leve alene" på en partisjon. To grunner- det ene er at man får mindre fragmentering på disken, og det andre er at det blir lettere å rydde manuelt, hvis det skulle bli nødvendig. Flytt gjerne cachen til nettleseren vekk fra OS- partisjonen, da det som regel er der vi skriver og leser mest filer til daglig.

Egen disk til det du tar opp og lager selv er veldig lurt.

Siden du har tre disker- legg gjerne orkesterbiblioteker og slikt, ting som er store, på en egen disk. Da vil de lastes fortere, fordi de får en egen kanal i maskinen. Cubase og små plugins er egentlig ikke noe poeng å legge der, men det er ikke noe i veien for det.

Link to comment
Share on other sites

Jeg er ivertfall enig anngående det med partisjonering av diskene.

Jeg gjør det samma sjøl.

Jeg har som oftest C partisjon på 20 gb til windows og diverse uviktige program.

og så har jeg en D partisjon til resten, musikk, film, bilder etc. og i tillegg har jeg en ekstern harddisk som er større enn de 2 partisjonene til sammen, sånn att i tilfelle noe går til helvette kan jeg ta backup av absolut alt om jeg gidder.

Lett :)

Link to comment
Share on other sites

Flytt gjerne cachen til nettleseren vekk fra OS- partisjonen, da det som regel er der vi skriver og leser mest filer til daglig.

Et gammelt jungeltips er å flytte swapfila til Windows over på en egen disk, gjerne en som står på kontroller #2 dersom det er mulig, slik at belastningen fordeles.

Finnes jo en egen audio-tuning guide for XP (lett å google), om du kjører Vista finner du kanskje en lignende.

Link to comment
Share on other sites

Dersom alt går heden, så er det vel litt sent å tenke på backup?

Nei?,

Bare harddiskene er inntakt så er det barnemat.

og du er enten sjukt klumsette eller jævla uheldig om du klarer å fucke selve diskene.

Som oftest er det andre ting i pc`n som ryker først.

Men nei, dersom pc`n går heden kan man fortsatt lett hente ut hva man skulle ønske bare ikke diskene er slått med slegge lissom.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Heisann, Har en Line 6 Helix LT som dessverre blir brukt altfor lite om dagen så er vel på tide å få kvittet seg med den  Ble kjøpt ny på 4Sound Schous Plass (Oslo) i 2017 og har bare blitt brukt hjemme så vil si at den er i så godt som ny stand. Alt av original eske, kvittering osv følger med.  Pris: 8500 kr Sted: Oslo Bilder: Kommer
  • Bright Onion leverer rimelige og bra patchbays. https://www.brightonion.co.uk/4-gang-2/ Har brukt Bright Onion til alle mine patchbays, splittere, aux-switcher etc i noen år nå, aldri noen problemer.
  • Ser behovet for en patch bay. Trenger ikke noe mer fancy enn: gitar inn, 2 inn (fra brettet) og 2 ut (til amper).  Noen som vet om noe bra? Eller kanskje kan lage noe bra?  
  • Det å faktisk prøve gitarer før man kjøper, er jo det aller beste hvis man har mulighet for det. En gitarsjappe vil også sette på et nytt strengesett og gi deg en setup, uten kostnad for deg, hvis det er nødvendig, før du tar med deg gitaren hjem. I hvert fall hvis du ber om det.
  • Ja det er egentlig et veldig godt tips det. Jeg har bare spilt på én elektrisk gitar før. Nå har jeg fått en god del nyttig innput (og googlet en del mer), så jeg føler meg litt bedre forberedt på hva jeg vil ha når jeg tropper opp i en butikk.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.