Web Analytics
Jump to content

EQ på bass?


Curl-Head
 Share

Recommended Posts

Guest Thunder Fingers

Jeg liker å booste all bass og all diskant, så det betyr at du lar de i midten bli nede..

Men det er da meg, tror ikke alle trivest med samme lyden :P

Link to comment
Share on other sites

Det avhenger mye av masse forskjellige ting. Hvordan bassen låter i seg selv, hvordan forsterkeren låter i seg selv, det totale lydbildet dere er ute etter, og hvordan de andre instrumentene låter. Alltid fordel å tekne helhetlig på lydbildet, slik at ikke flere instrumenter konkurrerer om de samme frekvens områdene.

Men generelt, hvis det er viktig å høre hvilke toner du spiller så må mellomtonen ikke tas bort. Mellomtone området på bass inneholder de første overharmoniske elementene som er så viktige for å oppfatte tonehøyde, og når tonen slås an, og når den stoppes. særlig hvis du spiller hurtig mener jeg dette er viktig. ...

Mye ekstra i bass området gir ofte en grøtete og udefinert lyd totalt sett. Kanskje det låter tøft når man lytter til bass alene, men totalt sett blir det fort redusert til romling og buldring.

Hvis jeg opplever at bassen ikke driver nok i lydbildet, at det ikke er nok trøkk, så vil jeg ofte skru opp litt i den lave mellomtonen - dvs. rundt 200-300 Hz. 3-6 dB ekstra der gjør ofte underverker.

Hvis det er klager over at det er for mye bass i lokalet, så vil jeg dempe bass frekvensene - dvs 30-100 Hz.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Hodeløs i dag. Utrolig komfortabel og spillevennlig øks, spesielt når man står oppreist i flere timer på øving.  
  • Har du bilder, så hjelper det oss veldig. 
  • Hei Jeg skal selge en JEM fra 2003 som jeg har hatt noen år, men jeg har ikke peiling på gitar og det er så mange modeller at andre gitarer på Finn er lite hjelp i. Eneste jeg har er prisen jeg kjøpte den for i 2014. Den har original kasse og to små hakk i finish. Hvordan kan jeg finne en pris å sette på Finn?
  • En TBX-kontroll gjør vel forresten ikke så mye mer enn gradvis å bypasse seg sjøl over 5, hvilket resulterer i en kraftigere resonanstopp i lav diskant. Mye det samme kan oppnås billigere ved å bytte til et 1 Mohm potensiometer. 
  • Hvis du vil ha flere lyder enn du noen gang kommer til å bruke: http://www.deaf-eddie.net/ Jeg har hatt det moro med Chromacaster-koblingen hans. Fordelen med denne er at gitaren fungerer som en helt vanlig Stratocaster i ytterposisjonen. To av koblingene, N + B i serie og N + B i parallell er faktisk også ytterst brukbare, låter  mellomposisjon på henholdsvis humbuckere og Telecaster. Trepickups-koblingene med én ute av fase er også morsomme, men kanskje mer til hjemmeøving enn live.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.