Web Analytics
Jump to content

Har du en skrotgitar du vil oppgradere ?


setneck
 Share

Recommended Posts

Jeg tenker å komme litt i gang med gitar reperasjoner og lignende igjen. Skal handle noe nytt verktøy og utstyr og trenger vel etterhvert noen forsøksdyr :)

Jeg etterspør gitareiere med gitarer som det ikke er så nøye med og som ikke har spesielt høy verdi, men som har potensiale til å kunne bli en ok gitar (de fleste gitarer kan bli ganske greie med litt jobbing) Hvis du eier noe slikt og kunne tenke deg å bruke noen kroner på oppgraderinger og forbedringer, så får jeg litt erfaring og du en grei gitar for en billig penge.

Kanskje har du en billig-gitar, en slitt klassiker, et byggesett du ikke helt får til eller en såkalt partsocaster som aldri ble helt bra.

Ting jeg kan gjøre er :

-Vanlig setup og intonering

-Båndsliping, crowning og polering av bånd.

-Endringer, oppgraderinger og modifikasjon av elektronikk/pickups

-Lage ny Nut (i ulike materialer)

-Oppgradering av mekanikk

Jeg tar delepriser pluss en liten slump for arbeidet, men i forhold til vanlig verkstedpriser er det jo knapper og glansbilder :) Jeg holder forresten til i Trondheim, men kjører en del nordover i trøndelag.

OBS - Dette innlegget er bare ment for å skjekke stemninga, hvis du er interessert så skriv noen ord i tråden eller send meg en PM. Nevn gjerne gitarmodell og eventuelt hva du ønsker å gjøre.

Edited by setneck
Link to comment
Share on other sites

Jeg har en 70- talls Ibanez Sg som trenger nye bånd. Gitaren har 70- talls Dimarzioer, og kan bli en skikkelig "rockebørse" med nye bånd, men verdien på den er lav.. Den har binding langs halsen. Er det noe du kan tenke deg å teste ut?

Det blir ikke det første jeg går i gang med da jeg mangler erfaring med binding, men det kan absolutt være noe litt frem i tid. Veldig artig gitar da :) Er båndene veldig slitte ? Altså lave ?

Link to comment
Share on other sites

Hvor i midt-norge? Molde? :)

Er sikkert marked for sånt kan jeg tenke meg, men om du gir litt forummedlemsrabatt så benytter jeg meg sikkert av dine tjenester om ikke så lenge.

He-he jeg burde kanskje vært litt mere presis der ja :)

Jeg bor i Trondheim, grunnen til at jeg skrev midt-norge var fordi jeg ofte kjører nordover og at avstandene for henting og levering ikke er så enorme i midt-norge uansett. Men posten er jo også en løsning selvsagt.

Som jeg skrev tidligere så tar jeg vel ganske symbolsk betalt. Slikt arbeide kan jo ofte være veldig tidkrevende og jeg tar bare en liten sum for å dekke materiell og litt utstyr. Det er ikke for å tjene penger dette :) Det er for å skaffe seg litt erfaring.

Link to comment
Share on other sites

For å svare på det du spør om- nei, gitaren har ikke binding som dekker enden av båndene. men et spørsmål- har du skiftet bånd på gitar før? Hvis du ikke har det, tror jeg at jeg skal være så frekk at jeg heller venter litt med å overlate gitaren til deg. Dette bli nok ikke den enkleste "skiftebåndjobben", og siden gitaren låter så kule, og er såpass gammel, har jeg ikke videre lyst på en mislykket båndskiftejobb.

Et lite tips- kjøp deg et par skikkelige "drittgitarer" på QXL, jeg har eid en som jeg ga 325 kroner for, brukte ti timer på å få gitar av, og så solgte jeg den for det jeg ga for den til en kompis av sønnen min. Han fikk en spillbar gitar, jeg fikk erfaring. Grei deal.

Kunne nok ha tatt litt mer for den, men jeg er dumsnill.

Link to comment
Share on other sites

He-he joda jeg har da skiftet bånd før. Men jeg har liten erfaring med overliggende binding. Hvis det er vanlig kantbinding hvor båndene ligger over er det mest et spørsmål om å klippe av tangen på båndendene.

Det er litt tid siden jeg har gjort noe med bånd, så jeg har et par jallahalser og gitarer liggende som jeg skal re-frette ++. Men som jeg sier, din gitar ville ikke blitt det første jeg ville startet med nå.

Bare for å understreke det, så er jeg ikke helt uten erfaring. Og jeg har ingen naiv tro på at bare man har verktøyet så går resten av seg selv :) Det er nettopp derfor jeg ønsker meg mer erfaring og gjerne med litt ulike gitarer. Jeg kommer vel til å sette sammen eller pusse opp noen gitarer for salg, men salg er ikke helt min bag.

Link to comment
Share on other sites

Det ligger en Epiphone Les Paul Custom her i KJøp Og salg forumet som trenger en reparasjon.

Tror han skulle han 500kr for gitaren eller noe. Du kan jo høre med fyren, om han ikke har solgt den ennå da.

Takk for tipset, men jeg er ikke noe interessert i å kjøpe gitarer akkurat nå.

Link to comment
Share on other sites

Jeg skal ta et bilde av halsen senere i vkveld, og poste, så får vi se om det er noe du kan tenke deg å jobbe med. Har ikke videre lyst til å prøve selv, men det koster mer hos en gitarmaker enn gitarens reelle verdi, så det er heller ikke så fristende.

Jeg skal kikke på bildene, men det er sikkert et greit (og litt tidkrevende) prosjekt. Jeg skal ta kontakt med deg igjen, når jeg har fått gjort unna litt ting og fått testet nytt verktøy osv.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Godt tips! Takk 😊  
  • Heisann, Har en Line 6 Helix LT som dessverre blir brukt altfor lite om dagen så er vel på tide å få kvittet seg med den  Ble kjøpt ny på 4Sound Schous Plass (Oslo) i 2017 og har bare blitt brukt hjemme så vil si at den er i så godt som ny stand. Alt av original eske, kvittering osv følger med.  Pris: 8500 kr Sted: Oslo Bilder: Kommer
  • Bright Onion leverer rimelige og bra patchbays. https://www.brightonion.co.uk/4-gang-2/ Har brukt Bright Onion til alle mine patchbays, splittere, aux-switcher etc i noen år nå, aldri noen problemer.
  • Ser behovet for en patch bay. Trenger ikke noe mer fancy enn: gitar inn, 2 inn (fra brettet) og 2 ut (til amper).  Noen som vet om noe bra? Eller kanskje kan lage noe bra?  
  • Det å faktisk prøve gitarer før man kjøper, er jo det aller beste hvis man har mulighet for det. En gitarsjappe vil også sette på et nytt strengesett og gi deg en setup, uten kostnad for deg, hvis det er nødvendig, før du tar med deg gitaren hjem. I hvert fall hvis du ber om det.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.