Web Analytics
Jump to content

Treverk til elektrisk gitar


nikotro
 Share

Recommended Posts

jeg er på jakt etter treverk til en elektrisk gitar. så langt har jeg skaffet en 24 bånd gjennomgående hals + topptre i flammelønn samt elektronikk og hardware, men mangler treverk til kroppen. vet noen om hvor jeg kan få tak i egnet svartor, lønn eller ask? evt annet treverk som kan "gjøre jobben"?

PS. jeg har sjekket med oslo finerfabrikk, men de skal ha ca kr. 800 - 1000,- for svartor. dette synes jeg er alt for mye.

Link to comment
Share on other sites

Treverk som brukes i møbelproduksjon er tørt nok. Om hvorvidt det er finert eller ikke avhenger nok av hva slags plate du kjøper. Gå for en i heltre for å få en som ikke er finert.

Du kan høre med en kjøkkenleverandør i nærheten og spørre om de har noe kapp av benkeplater liggende. Det kan du få billig.

Edited by CastorFiber
Link to comment
Share on other sites

Bordplatene fra Ikea er vel ofte furu, og det trenger ikke nødvendigvis å være så elendig tonemessig.

Nå er jeg av den oppfatning at "tonewood" er oppskrytt.

Grunnen er egentlig enkel. Det er ingen grunn til at eksotisk, dyrt tre skal låte bedre enn kjedelig trevirke som er lett å få tak i, men det er en annen sak. Det ser i hvert fall lekkert ut. Ulempen med løse tresorter, er jo at de lett får slagmerker og sår.

Jeg tror at noen stavlimte rester fra kjøkkenbenkeplater, som for eksempel kirsebærtre, kan være helt knall, og gi en flott kropp til en gitar. Det samme gjelder en del andre tresorter. Så sant du ikke er "Master Luthier" stiller jeg meg tvilende til at det spiller den store rollen.

(Gamle Leo Fender skiftet jo glatt tresort i Stratocasterene han masseproduserte for lenge siden. Var grunnen at ask låt bedre? Langt der i fra, det var billigere, og hadde mindre porer, så det var lettere å lakke kroppene, som for øvrig ble gjort med helt vanlig billakk.)

Edited by CastorFiber
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.