Web Analytics
Jump to content

Jaqcues Fuse Blower II


Gnome
 Share

Recommended Posts

Etter en ukes venting, fikk jeg endelig min etterlengtede pedal: The Fuse Blower, laget av en genial, Tube Screamer-fanatiker. Mer info og bilder finnes på www.ts808.com ;) .

Dette må jeg si er den mest allsidige Distortion/OD pedalen jeg noen sinne har sett, du får alt fra litt vintage Hendrix-aktig lyd, til mer moderne High-Gain, veldig morsomt leketøy. Det eneste som gjenstår nå, er å få overhalt preampen min, pedalen har for høy gain for den, og da grumser den det veldig til. Må få bytta et par 15 år gamle kondiser, som egentlig burde ha vært bytta for 3-4 år sia...

Link to comment
Share on other sites

Vel, som sagt klaget jeg over litt grums i starten, en klage som ble feid langt bort etter kveldens band-øving. Det er en DS-1, med fetere lyd, mer gain, og en masse muligheter, så, egentlig er det ikke en DS-1. Og det morsomste med den, fant jeg ut, var at jeg har en 3 års, no questions asked warranty, så jeg kan hoppe på den på scenen i to timer, knuse den fullstendig, og få en ny en, nesten hvertfall...

Lydmessig:

Den er veldig klar, spesielt i toppen, og med lav innstilling på tone kontrolleren, kan du få nesten-petrucci lyd på soloene, og med litt vridning på "EQ'en", kan du få enda fetere og kulere sololyd. Hvis du drar på skikkelig i bånd, vil du fort merke at du ikke får en rundere og rundere lyd, du får mer og mer bass-boost, og beholder den klare toppen, noe jeg liker veldig godt, som gjør at den utklasserer DS-1'en fullstendig. For de som har lest om den, vet de at EQ'en ikke trekker fra, men booster, noe som gir flere muligheter, og bedre lyd.

Tone kontrollleren er det også noe festligt med, den lyder kult på alt fra klokken 10 om morran, til "full guffe". Den skal liksom gi kontrasten mellom en myk amp, og en mer nasal amp, noe den gjør ganske bra, uten å bli for hard i toppen på noen måte.

Kvalitetsinntrykk:

Bare ved å ta på den, skjønner du hvorfor Jacques tør å gi en så gavmild garanti som det han gjør. Alt er tungt og godt armert, bortsett fra knappen, som i tillegg til å tåle nesten alt, bare trenger en liten tuch, og den er på, noe som jeg igjen liker. Også kommer lyden med en gang, ikke etter 20ms.

Annet:

Dette er en veldig allsidig pedal, den har 6 kontrollere, hvor samtlige gjør noe, både direkte og indirekte med tonen, volum knotten sitter før kretsen, noe som gjør at denne også styrer gainen, på en måte, men den påvirker ikke for mye, akkurat passe.

Han som testet den for musikkpraksis, likte den åpenbart ikke. Han sa at enten liker du den eller så liker du den ikke, noe som jeg synes preget teksten hans litt for mye. Men til dere med musikkpraksis, sett denne lille reviewen opp mot hans, så får du kanskje et endelig svar, jeg liker den, han liker den ikke.

Features:

Bass Boost, Mid Boost og Treble Boos kontrollere, volum, tone og fuzz/gain kontrollere. Den kan enten drives av batteri (9v), eller med adapter (2mm jack). Den har i tillegg en split funksjon, noe som gjør at du kan powre to pedaler(eller fler) med ett adapter, i mitt tilfelle denne og en GCB-95. Den er rød, og har en indikator led, som er ganske kraftig i forhold til mange andre pedaler

Link to comment
Share on other sites

jaja... ville heller kjøpt en god gammeldags ts808 jeg(yepp.. de er kommet i produksjon igjen..)... men men... må prøves før kjøpes uansett... bruker selv en h&k tubefactor foran forsterkeren... er fornøyd med den... eq skal stilles på ampen.. hehe.. :)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • HB eller ikke - da jeg vokste opp på 70 og 80-tallet fantes det mye DRITTGITARER. Altså de rimelige. Tror du skal vært sykt uheldig med en hvilket som helst lavprismerke for å komme NED på det nivået mye av skrotet den gang var på.
  • Jeg har et lite verksted og skrur litt i gitarer, hovesakelig egne og for venner og bekjente men tar litt oppdrag utenom også når jeg har tid og anledning. I den forbindelse har jeg skrudd i en håndfull HB`s. Min erfaring er at de billigste er nettopp det, billige gitarer, men kommer man over 200Euro, er det stort sett gullfine nybegynnergitarer som trenger lite hjelp av meg (i motseting til de billigste hvor QC virker ganske fraværende). Hadde ikke nølt med å anbefale en av disse Suhr-aktige til en nybegynner om man trakter mot mer moderne stuk enn Epi og Sq. Når det er sagt, er man femten og har råd til drømmegitaren, skal man kjøpe drømmegitaren og drite i folk som mener HB er best i hele verden, for det er de ikke   
  • Jeg mener at det ikke er snakk om enten eller, men både og her, selv om jeg kjenner meg igjen. Confirmation bias spiller nok en vesentlig rolle. Og alder. Jeg er jo en nokså moden herremann som vokste opp med status-standarden Fender eller Gibson. Så hadde man temmelig mediokre varianter av dette - supplert med andre merkelige variasjoner fra merker som Vantage, Orpheo, Cimar (Ibanez), Hondo etc. Jeg kan huske at Wing-serien fra Washburn var regnet som annenrangs gitarer på den tiden (i min krets), mens jeg i dag ville ha gitt gode penger for en Eagle eller Falcon. (Yamaha SG-serien, Ibanez Artist-serien popper også opp som kvalitetsalternativer i dag) Jeg _tror_ at kvaliteten på det vi i min tid kalte billig-ræl er betydelig bedre nå til dags. Og det er jo hyggelig at man kan prissette velfungerende instrumenter i antall sixpacks:-)
  • Fikk filt til nut i dag, tester ut filer til spor jeg fikk kjøpt av en velvillig forumitt🙂 samme type filer som jeg har lånt av en kjenning tidligere. Setup er ikke 100 prosent foreløpig, men den er godt spillbar nå.det gjenstår stort sett bare elektronikken på denne nå.edit, må mere filing på den nuten
  • Har sett en god del forskjellige slike sider i det siste. Man må jo være komplett idiot for å gå på noe sånt.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.