Web Analytics
Jump to content

Trenger hjelp til å begynne med inspilling


siimen
 Share

Recommended Posts

Kan du hjelpe meg?

Jeg sitter med en lyst til å begynne å spille inn litt greier som jeg har laget selv, men synes lyden blir helt elendig med bruk av min innbygde microfon i laptopen min.

Hva trenger jeg egentlig til å starte med?

Jeg skal bruke min egen laptop, der jeg har tilgang til både firewire og USB kontakter.

Har lest rundt men håper på anbefallinger til mikrofon, lydkort, programvare osv. Jeg skal bestille litt fra USA nå så kan ta med sånn derfra også.. Noen abefallinger til meg?

Pris = billigst mulig men brukbart?

Link to comment
Share on other sites

Ved å klikke på siden til linken en gang, vil du kunne se at Cubase LE følger med. Det samme gjør Ableton lite, det kan man lese uten å klikke i det hele tatt.

Ja det er sikkert lett å se det for de som faktisk vet hva det er. Men takk for svaret!

Link to comment
Share on other sites

Tenkte jeg ikke på, beklager.

Cubase er en sequencer, som kan spille inn både audio og MIDI- informasjon på spor. Videre har det en rekke effekter innebygget som du kan legge på i ettertid, som for eksempel romklang, eq og ekko.

Videre kan man bruke plugin- instrumenter, såkalte softsynhter, disse kan spille av MIDI- informasjonen du tar opp. Det vil si at du kan bruke Cubase til å avspille trommer, bass og andre instrumenter du ikke har et fysisk eksemplar av.

Ableton er mye av det samme, men kanskje ikke så mye brukt som Cubase, som er svært utbredt.

Link to comment
Share on other sites

Av mikrofoner så er Shure SM57 veldig populær til oppmikking av gitarforsterkere, trommer og vokal. En såkalt dynamisk mikrofon som ikke trenger fantomspenning (ekstra størm, noe som jeg tror den mixeren har)

Men sånn generelt trenger du ikke stort mer enn en mikrofon og et greit lydkort. Mange av programvarene har innebygget mixere der man kan kontrollere lyden (volum, EQ osv)

Jeg bruker TOneport UX-2 og setter gitaren direkte i den uten mikrofon og bruker GEarBox til å finne en greie lyder som passer meg.

Funker fint til demoinnspilling. Men hadde vært kjekt med mikrofon om du har en god forsterker.

Link to comment
Share on other sites

Jeg her helt enig i at man ikke trenger mer. Litt av poenget her er prisen, den koster under tre tusen, og da har man multikanals lydkort, effektenhet, fullverdig mikser med eq og det hele for bare litt mer en et skikkelig lydkort koster.

Jeg er i hver fall ikke i tvil om at jeg heller vil "ratte" på ekte potmetere enn å pirke rundt med musa på virtuelle miksere på PC-en.

Link to comment
Share on other sites

Fordi USB- versjonen bare kan overføre to kanaler i slengen. Er ikke sikker på hvor grensen på Firewire er, men det er mange kanaler, fler enn det som er på den mikseren. Det vil si at man for eksempel kan ta opp et slagverk fullt oppmikket på individuelle spor. Eller to gitarer og to som synger samtidig på separate spor. Det går ikke med USB, da er det kun stereomiks.

Link to comment
Share on other sites

Stemmer det med XP. Ser ikke ut til at det finnes Vista- drivere til den.

Jeg må understreke at jeg ikke har en selv, har et M-audiokort med 6 innganger, og en 24- kanals mikser, så det holder til mitt beskjedne bruk, men synes den så fin ut.

Det finnes mange andre løsninger der ute, og det er jo ikke noe poeng i å betale for mange spor, hvis man klarer seg med to, men synes som sagt at dette så ut som et spennende produkt. Den er ikke dyr, og neppe noen proffmikser, men det har da de færreste bruk for.

Link to comment
Share on other sites

Hva med a evt. kjøpe seg en ny harddisk du instalerer xp på ? det er en fin ting, så da kan velge mellom vista eller xp når du logger på. Eller så kan du jo bare formatere og partisjonere den hardisken du har og så instalere vista på den ene og xp på den andre delen funker fin-fint :)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Tom Bukovac spilte en litt nydelig versjon av sin Planet TD1 i en av sine leksjoner… så jeg tabba den og la over videoen til Hr. Bukovac… og håper han ikke kjører en Don Henley på rompa mi… usikker på legaliteten. Har ikke fått no claim, brukes til educational purpose, kreditert opphavsmannen og sendt ham flere meldinger om at han bare må si ifra om han synes det er ugreit… 🤷🏼  
  • Jeg hadde den gamle passive EHX Switchblade og var ikke fornøyd med den, det var for mye "switchpop". Jeg tror denne nye aktive er mye bedre. Forresten, Palmer Triage er en flott switcher, og jeg har sett på YouTube at Slash også bruker den,...eller har brukt den. Den har fasejustering, liten gainjustering, tre separate transformatorer, alle mulige koblingskombinasjoner , og alt skjer helt stille.
  • VOX AC15 eller VOX NT er god løsning for det meste. 
  • Jeg kan jo legge til at jeg faktisk har kjøpt en Boss Katana siden jeg postet siste innlegg i denne tråden, og jeg må si at jeg er meget godt fornøyd. Til hjemmebruk, er den helt glimrende, og jeg har til og med brukt den live i litt "nedpå", små pub-anledninger. I de anledninger, har jeg brukt den i "panel mode" med pedalbrett foran, og det har fungert utmerket. Hvis man gidder å bruke litt tid på software som hører til, kan man få veldig fine settinger skreddersydd for et hvert bruk også.
  • Tar opp en gammel tråd. "Øvingsrommet" ble til soverom, og "barneforsterker" ble dermed aldri innkjøpt. Nå er det igjen gryende bandinteresse blandt ungdommen, og dermed står igjen forsterkerinnkjøp på lista. Er det fortsatt Boss Kantana, Roland Blues Cube, Marshall Valvestate og Blackstar HT20 som gjelder, eller er det kommet andre alternativer?
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.