Web Analytics
Jump to content

Hva er improvisasjon?


The Euphor
 Share

Recommended Posts

I andre tråder her på forumet har det kommet klart frem at mange er uenige om hva som er improvisasjon. Mange andre ting det er uenighet om også, men jeg synes dette var det mest interessante for øyeblikket.

Skriv hva dere mener er improvisasjon! Prøv å begrunne deres egne utsagn så godt som mulig! Og det er lov å diskutere, men hold det på et saklig nivå!

Overhodet Ikke interessant i å høre hva som ikke er improvisasjon.

Store friheter til moderatorer med tanke på sletting av usaklige innlegg. Når dette er sagt, så vet dere alle hva som menes.

Link to comment
Share on other sites

Jeg mener at alt som ikke er avtalt på forhånd er improvisasjon. Med det i tankene vil det si at jeg sannsynligvis må høre et band spille en låt flere ganger før jeg oppdager improvisasjon.

Steve Vai improviserer live. Selv om melodiene og soloene er gjenkjennelige, så tror jeg han spiller de annerledes med vilje og ikke fordi han ikke husker hvordan de egentlig var. Dermed improvisasjon.

Link to comment
Share on other sites

improvisasjon er noe man kommer på on the spot .

Man er nødt til å høre etter hva som blir spilt rundt seg , og spille noe som duger over dette.

Man må tenke seg til ting som låter litt interessant for at det skal være en godt improvisert solo , prøve å komme seg ut av den trinnvise greia , og begynne å leke med nye skalaer , som kirketonearter. og brutte akkorder osv osv osv .. anywho , man spiller det som man hører i sitt eget hode. Og det er unikt for den som spiller det ... 100% unikt.

Nilsefix

Link to comment
Share on other sites

Improsvisasjon i mine øyne er at man lar seg "rive med" av musikken, bruker sine musikalske og tekniske ferdigheter med instrumentet til å lage en melodi/et musikkstykke som blir unnfanget i det spesielle øyeblikket. Melodien/musikkstykket blir noe helt unikt, som ikke kan gjenskapes til det fulle.

Link to comment
Share on other sites

I mine øyne... improvisasjon er overføring av tanker og følelser om den musikken man spiller... til musikken uten å planlegge (noe særlig) på forhånd hva man kommer til å spille. For eksemplel... man kjenner gangen i en låt, men man vet ikke helt hva man kommer til å spille... før man spiller det.

Blues folks... blues :)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.