Web Analytics
Jump to content

Floyd Rose eller ibanez?


tullekako
 Share

Recommended Posts

Skal sette i ny vibb i warlock'en. Den er 15 år gammel og hadde originalt en stratvibb. Ble litt tamt, så nå har jeg frest ut og gjort klart for en Floyd-type vibb.

Jeg vurderer da å kjøpe en original floyd eller en ibanez tremolo. Hva holder tuningen best og hva holder lengst (med tanke på slitasje)? andre vibber jeg bør vurdere? takk på forskudd. :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Jeg vet at folk har hatt problemer med det første edge systemet, men edge II er visstnok ganske så safe. Men skal du være på den sikre siden, og ikke minst sørge for at gitaren er salgbar etterpå er det vel en idé med ekte vare tror jeg.

Link to comment
Share on other sites

Jeg vet ikke helt hva du mener med det første edge systemet og edge II.. Hvis du mener at Edge er Edge I og Edge Lo-Pro er Edge II så er i alle fall disse tremolo systemene regnet som det beste Ibanez har laget og den originale Edge modellen ble regnet som en klar forbedring av Floyd rose tremoloen. Dette var forøvrig før Floyd ble laget på lisens av all verdens produsenter.. Jeg tror du vil finne noen som har hatt problemer med alle tremolo systemer som finnes og Edge er helt sikkert ikke noe unntak. Man skal jo også huske at slike tremolo systemer som dette er veldig finfølende i forhold til slitasje blandt annet.

En Edge eller Edge-Pro passer ikke inn i normal routingen for Floyd Rose vanligvis. Den krever både en dypere, lengre og ofte bredere routing. Men stud/post plasseringen er vel den samme så vidt jeg har forstått.

Edited by Greener
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Vanskelig å få både i pose og sekk (clean/dirty/distortion) når det gjelder strat bridgepickup.Dette er det nærmeste jeg har kommet hittil:Dimarzio FS-1 (DP110) Den har vært på markedet siden 1974 og koster heller ikke allverden (kr 635 hos Evenstad).Sparker bra denne!    
  • @kristoffereidevikler også pickups. Gjorde i hvert fall. Har fremdeles den omviklede ‘51 p-bass-pickupen i min MIJ ‘51 (begge reissues, altså). 
  • @SteikBacon Står bak Edmire Pickups.
  • er det ikke en her inne som vikler pickuper, da? bør jo kunne få til noe som passer, vil jeg tro. eugen gitar her i bergen ble levert med disse, tror jeg (7,2k): https://www.riograndepickups.com/vintage-tall-boy min strat har van zandt pickups. mange som har kommentert at de liker lyden i den. mener bridgpickupen der ble målt til 7,8k.
  • GFS var nok mer attraktive da dollaren var en god del lavere, ja. I tillegg mener jeg frakten også var en del billigere før. Men greie pickups er det. Når vi først er inne på tips, så har jeg hatt bra hell med humbuckere fra Tonerider. Kan ikke si noe om settene for strat og tele, men hvis de er like gode som de humbucker'ne jeg har brukt, er de absolutt et bra kjøp. De har en del lydeksempler / videoer på nettsida: https://tonerider.com/category/pickups-for-strats/?v=c2f3f489a005 SpeakOn er forhandlere i Norge: https://www.speakon.no/instrument/gitar/deler/pickup-mikrofon/tonerider.html
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.