Web Analytics
Jump to content

Strenger


-MB
 Share

Recommended Posts

Nå har jeg endelig fått i meg at jeg for første gang kanskje skal skifte strengene på den fem år gamle søppelbassen min. Det jeg først og fremst lurer på er hva jeg burde velge av tykkelse. Jeg må ha noe som er greit å spille på for en nybegynner men som det samtidig er lyd i. Forslag? ^_^

Link to comment
Share on other sites

Har du vurdert Elixir? De varer lenge (som er et pluss siden bass-strenger ikke skiftes så ofte p.g.a. pris) og belegget utenpå strengene gjør at de føles anderledes å spille på. Delte meninger om det er positivt eller negativt, men det skader bare lommeboken å prøve dem en gang... ;)

Link to comment
Share on other sites

Guest Thunder Fingers

^

Tja, for å bruke uttrykket til en annen velkjent forum mann: Elixir føles litt som å spille på kondom...

Strengestørrelse vil jeg si "standard" som er rundt 45 - 65 - 85 - 105. (Medium Gauge tror jeg det står på de) Av det du vil ha er vel noe lett tilgjenglig her i Norge, så jeg skal like godt anbefale deg Rotosound, Liker du lyden til Phil Lynott, Steve Harris og Roger Waters, så prøv Jazz Bass Monel strengene, litt dyrere, men når lyden setter seg så er det den lyden du har så lenge du har de på ;)

Link to comment
Share on other sites

Jeg er stor fan av Elixir på gitar, og kan helt ærlig og personlig talt ikke kjenne noen forskjell på andre strenger når det kommer til hvordan det føles å spille på dem (sikkert grunnet mine über-hardhudede fingre. Yay!). Er det tilfeldigvis noen slående likheter mellom Elixir-gitar og Elixir-bass?

Av det du vil ha er vel noe lett tilgjenglig her i Norge, så jeg skal like godt anbefale deg Rotosound, Liker du lyden til Phil Lynott, Steve Harris og Roger Waters, så prøv Jazz Bass Monel strengene, litt dyrere, men når lyden setter seg så er det den lyden du har så lenge du har de på wink.gif

Hvor mye dyrere? Min sunne fornuft vil ganske fort sette en stopper for strenger som blir på mer enn 3/4 verdien av selve bassen B) Waters-lyd hadde vært kult, though.

Link to comment
Share on other sites

Guest Thunder Fingers

Vil anbefale deg å kjøpe fra utlandet, for her koster de 700 kr :lol: Ca. dobbelt så dyrt som "standard" strengene til Rotosound.. Men samtidig så er dette strenger du ikke trenger å bytte før de eventuelt ryker, de holder den samme lyden hele tiden. (De er litt metalliske i begynnelsen (Steve Harris) Men når de dør så ender de opp med Waters/Lynott(Live and Dangerous) type tone...

Jeg bruker de på P bassen min, men på alle andre bruker jeg eksklusivt Optima Gold.

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Må man ha spesielle strenger til en Fender Mustang short-scale bass?

Er litt usikker på hva jeg bør kjøpe av tykkelse, de som står på kom med bassen og aner ikke hva det er. Kanskje 45-100/105 eller noe? Merke? DR?

Har lite peiling på strenger.

Link to comment
Share on other sites

Guest Thunder Fingers

Vel, Det er shortscale strenger, og de fleste produsenter lager de ikke bare i longscale. :) Du trenger ingenting spesielt ellers, bare noen strenger du er fornøyd med..

Link to comment
Share on other sites

Noen som vet om noen gode strenger til en rimelig pris? Skal selge bassen innen et par måneder, og de strengene jeg har begynner å bli rimelig slitte. Trenger noen litt billige da jeg ikke vil bruke så mye penger på noe som snart ikke er mitt lenger :)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Tom Bukovac spilte en litt nydelig versjon av sin Planet TD1 i en av sine leksjoner… så jeg tabba den og la over videoen til Hr. Bukovac… og håper han ikke kjører en Don Henley på rompa mi… usikker på legaliteten. Har ikke fått no claim, brukes til educational purpose, kreditert opphavsmannen og sendt ham flere meldinger om at han bare må si ifra om han synes det er ugreit… 🤷🏼  
  • Jeg hadde den gamle passive EHX Switchblade og var ikke fornøyd med den, det var for mye "switchpop". Jeg tror denne nye aktive er mye bedre. Forresten, Palmer Triage er en flott switcher, og jeg har sett på YouTube at Slash også bruker den,...eller har brukt den. Den har fasejustering, liten gainjustering, tre separate transformatorer, alle mulige koblingskombinasjoner , og alt skjer helt stille.
  • VOX AC15 eller VOX NT er god løsning for det meste. 
  • Jeg kan jo legge til at jeg faktisk har kjøpt en Boss Katana siden jeg postet siste innlegg i denne tråden, og jeg må si at jeg er meget godt fornøyd. Til hjemmebruk, er den helt glimrende, og jeg har til og med brukt den live i litt "nedpå", små pub-anledninger. I de anledninger, har jeg brukt den i "panel mode" med pedalbrett foran, og det har fungert utmerket. Hvis man gidder å bruke litt tid på software som hører til, kan man få veldig fine settinger skreddersydd for et hvert bruk også.
  • Tar opp en gammel tråd. "Øvingsrommet" ble til soverom, og "barneforsterker" ble dermed aldri innkjøpt. Nå er det igjen gryende bandinteresse blandt ungdommen, og dermed står igjen forsterkerinnkjøp på lista. Er det fortsatt Boss Kantana, Roland Blues Cube, Marshall Valvestate og Blackstar HT20 som gjelder, eller er det kommet andre alternativer?
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.