Web Analytics
Jump to content

Skal bo i Bangkok et halvt år.. hva gjør jeg med gitaren?


Sorg
 Share

Recommended Posts

Det som er sikkert er at jeg må holde teknikken noenlunde ved like der nede, så det er uaktuelt å ikke spille på 6 mnder... Kan kanskje ta med gitaren, det bør jo gå greit på lange avganger som dette (de er vel mere nøye med kun en håndbagasje på korte flyvninger).. Det jeg dog tenker på er om det kan være skadelig for treverket, osv å ta den ned til de fuktige og varme temperaturene de har der? Er en PRS Custom Artist som jeg vil ta godt vare på og den holder tuningen veldig godt her, så hvis jeg tar den med der og så tilbake senere kan den kanskje ta skade av dette.. Noen erfaringer?

Et annet alternativ er å ta med en dårligere gitar eller å kjøpe noe der nede.. Noen som vet hva de ligger på i pris sånn ca og om man i det hele tatt finner skikkelige gitarer der nede og ikke bare skvip?

Link to comment
Share on other sites

Er utveksling, men jeg drar jo ikke ned for å sitte på lesesalen for å si det sånn.. Blir mest mulig reising i thailand, vietnam, kambodsja, laos, osv... Og etterpå kanskje litt mere ned i Indonesia, etc...

Er prisnivået ala USA der borte? Var der i 2004 og bare innom et par gitarsjapper (men ikke i Bangkok).. Så en del Fender del men usikker på om det var ekte eller humbug... Kunne jo alltids kjøpt en Ibanez eller noe sånt ja... Kjøper enten noe veldig billig som kan øves på og så gir den bort før jeg drar eller så kjøper jeg en skikkelig en som jeg kan ta med hjem...

Link to comment
Share on other sites

Tror nok at man skal være litt mer obs på om det er ekte eller ikke når du handler, men det merker du jo når du spiller på den? Er gitaren OK å spille på et halvt år, er vel det det viktigste der og da? Handler man en bolton, er det jo ikke noe problem å dele den i to og putte den i en koffert, hvis man ikke gir den bort.

Uten at jeg vet, ville jeg tro at en gitar er relativt rimelig, fordi fraktkostnader og det generelle prisnivået er lavere enn her. Samtidig skal ekte vare selges i konkurranse med kopier. Det setter ned prisen.

Link to comment
Share on other sites

Jeg tenker mest på at de ekte Fenderne, Gibson og alle andre merker blir lagd i USA eller hva? Er vel ikke så mye av det som shippes ned til Asia? Jeg tenker altså at de de har der er ting som er lagd der nede... Har spilt lite på Fender, osv så vet ikke helt om jeg kan vite om det er ekte eller ikke hvis jeg ikke merker at kvaliteten er helt på tryne da..

Link to comment
Share on other sites

Min erfaring er at det gjerne lar seg gjøre å få ta med gitaren inn på flyet, om du da ikke har en flightcase til den og kan sende den som bagasje. Det burde derfor fint gå an å få gitaren med deg, så spørsmålet er vel mer om hvorvidt du vil ta den med deg. Hvordan er risikoen for at noen stikker av med gitaren mens du er der? Og om du lar gitaren bli igjen hjemme i Norge, hvor mye må du ut med for å få noe å spille på der nede?

Da jeg var i statene sist fant jeg meg en Ibanez jazzgitar til $250 hos en pantelåner. Helt fint å ha som øvingsgitar mens jeg var der. Kanskje like greit å lete etter en brukt gitar i en lokal sjappe?

Link to comment
Share on other sites

+1 på det nettrom sa.

Gitaren din kommer ikke til å ta skade av fukt/temperatur i Bangkok, men du kan nok oppleve at halsen endrer seg litt. Det er endringer i fukt/temp som er farlige, ikke fukt og temperatur i seg selv. Dersom du lar den ligge i kassa si noen dager og vende seg til klimaet i Thailand (og i Norge på vei hjem) burde det ikke være noe problem.

Det virker som du ikke akkurat skal sitte på hybelen og spille når du er der - hvis du skal loffe mye rundt tror jeg du kanskje er best tjent med å kjøpe en billig brukt gitar når du er der.

Husk malaria-tabletter i Laos/Kambodsja/Nord-Thailand :)

Link to comment
Share on other sites

Jeg ville gjort som Castroifiber. Lagt gitaren igjen hjemme og kjøpt en asiatisk gitar i asia.

Drit i US gitarene. Dem lager skikkelige saker i den delen av verden du skal til også.

Men disse modellene selges gjerne ikke i vesten pga dem ligner på design

som andre produsenter har betalt noen for å få enerett til å lage. ^_^

Disse forumene har brukere som eier slike gitarer og kan gi tips og råd av egen erfaring:

http://japanaxe.com/

http://www.tokaiforum.com/

Link to comment
Share on other sites

Men noen som vet hva prisene ligger på og hvilket utvalg det er? Enten kjøper jeg jo en veldig billig eller så kjøper jeg en skikkelig gitar som jeg også vil ha glede av her hjemme. Er jo ikke vits å måtte bruke 3-4 lapper på noe skvip..

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.