Web Analytics
Jump to content

Lage egen gitarhals


Recommended Posts

Lage kroppen til en gitar er jo passe basic, men hvordan er det med å lage en egen hals til en elgitar, det er vel ganske vanskelig?

Jeg er forøvrig av typen som vil lære å lage gitar og ikke så mye hvordan den første blir, dette er noe jeg vil lære, det ser skikkelig moro ut :)

Link to comment
Share on other sites

Det å lage en Fender- type hals er ikke umulig, det som kanskje er vanskeligst er å frese ut til trussrod. Det bør du kjøpe.

Det er vanskeligere å lage en hals enn å lage en kropp. Jeg har gjort begge deler. Generelt sett er det så mye jobb å lage en hals at hadde ventet til jeg hadde litt erfaring med trebearbeiding.

Nå vet jeg jo ikke hva slags utstyr du har tilgang til, eller hvor mye du har jobbet med tre.

Link to comment
Share on other sites

Nå vet jeg jo ikke hva slags utstyr du har tilgang til, eller hvor mye du har jobbet med tre.

Har ikke tilgang til noe spesielt utstyr til dette, og har vel jobbet ganske lite med tre. :(

Ideen min var en reversert headstock lignende ESP eller Jackson sine, spisse kanter ;)

EDIT: Typo

Edited by Silverfox
Link to comment
Share on other sites

Som Castorfiber sier - og uansett om vi snakker om en kropp eller hals (på en bolt-on) eller en gitar med limt hals så krever det en del utstyr og helst mye erfaring med trearbeide. Å lage en kropp er som du sier egentlig relativt enkelt i prinsippet, men i praksis krever også det egentlig en del verktøy og et godt håndlag.

Hvis du vil lære deg å lage gitarer fra bunnen av er erfaring den viktigste komponenten egentlig. Det er utrolig hva man kan lage med enkle verktøy men det krever altså mange års erfaring med verktøyet og forming av trevirke. En kunnskap som det forøvrig ikke er mulig for alle å ta til seg, da folk har ulike evner. En god "maskinpark" forenkler selvsagt jobben betraktelig og gir flere av oss muligheten til å lage mere avanserte ting, men slikt koster som kjent penger og det tar plass.

Som en start kan du jo begynne å lage en kropp og kjøpe en ferdig hals. Hvis du vil lære deg noe essensielt om halser kan du begynne med å lære deg hvordan man monterer og/eller sliper og former bånd. Hva angår å lage en kropp kan du sikkert finne noen som lar deg bruke en god båndsag og tykkelseshøvel. En billig overhåndsfres kan stort sett gjøre jobben hvis du lærer deg å bruke den og hvordan du kan lage ulike jig'er og maler for bruk med den.

Edited by Greener
Link to comment
Share on other sites

Jau, har jo blitt 16 år bare, så kanskje jeg skal la det ligge til jeg mister et lite hinder kalt foreldre :)

btw. den tråden der hadde litt av en oversikt :)

Edited by Silverfox
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Tror nok det ja, men kominasjonen hersker, og det å se den soloen live var en episk opplevelse. Det grommeste jeg har tatt i er en 2 tone burst/maple neck fra 1954 med sn under 100. Den var dyr. Er noe magisk med de gamle. Skulle gjerne hatt en pre CBS. Var en tur der det hele startet sist jeg var i California. 107 South Harbor Boulevard, Fullerton, Orange County, California Fender Radio Service
  • Den CAR er vel en reissue også, av en gitar i en farge som ikke fantes på det tidspunktet (1957)?
  • Jeg har hatt en del Schecter, og har fortsatt min ATX C1. Utseende kan sikkert diskuteres, smak og behag. Men kvaliteten og spillbarhet har alltid vært i øverste skiftet, i sin prisklasse. 
  • Kjekt med slike venner 🙂 Jeg fikk min 77 Ibanez Artist 2630 tilbake på samme måte 🙂
  • Har hatt en Schecter, og den var veldig god på alle måter (koreansk). Skulle jeg kritisere noe var det at den var blytung (og passet beste til A7x fans). Jeg har siklet litt på 'SLS ELITE' serien selv, men har ikke sett noen til salgs i Norge og er ikke klar for å betale over $800 - foreløpig. Liker neck-through.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.