Web Analytics
Jump to content

Transistor amp


Phoncible
 Share

Recommended Posts

Lurer rett og slett på hva gode transistor amper det fins der ute? Tenker det hadde vært kjekt å ha, ved siden av røramp, av flere grunner (hovedsaklig fordi en transistoramp er lettere å ha med å gjøre.). Har kun testet 2 "verdige" transistoramper selv, og det er randall ettellerannet 50 watts combo, som hadde en sinnsvakt fet vreng-kanal, men ikke stort annet enn det, så har jeg fått prøvd jazz chorusen til roland, og den låter jo som kjent flott på clean lyder. Noen amper som gjør begge, og kanskje fin lead også? Tenker evt. på modelleringsamp, men blir uansett en stund til, så orker ikke tenke på det (utvikles jo som bare helvete, regner med det som er flott idag er gammelt om et år :mrgreen: )

Link to comment
Share on other sites

Hadde jeg vært ute etter en transeamp hadde jeg helt klart gått for en av disse modelleringsampene fra Vox,Yamaha elle Line6, fordi jeg synes de låter bedre enn hvilkensomhelst transeamp,da tenker jeg på vrengdelen. I tillegg får du mange andre flotte effekter, og det er heller ikke avskrekkende dyrt.

Link to comment
Share on other sites

Ja,en ting glemte jeg. For mange år siden, dvs ca 10, var jeg borti en eller annen Peavey som hadde transistorpreamp med rørsluttrinn. Dette var en 2*12 combo, og den låt svinbra! Men jeg klarer ikke å huske hva den heter...Uansett, den ampen var liten og hendig, låt fett som faen, og nå burde den ikke være spesielt dyr brukt heller.

Link to comment
Share on other sites

For å være litt negativ... ikke kjøp Fender. Jeg er ikke noe særlig fornøyd med Princeton 65 DSP'en min. Den holder forsåvidt til mitt hobby bruk, med jeg synes verken clean eller vreng lyden er no særlig. Støyer fælt gjør den også.

Link to comment
Share on other sites

Det er mulig den låter litt bedre enn jeg gav uttrykk for... har spilt litt på en DeVille i det siste (som jeg har veldig lyst på btw.), så jeg forventer meg kansje litt mye.

Anng. jording, hva mener du? På forsterkeren? Hvordan?

Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...
 • 1 month later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Dagens ble LTD EC1000T. Fikk renset halsen med leomon oil, justert litt og testet et GHS David Gilmour 50-10.5 sett jeg hadde liggende. Veldig crispy og fin lyd.   
  • det behøver ikke å bety at de ikke får solgt mye likevel. hvis du tenker over det; passer ikke den beskrivelsen (idiot) på skremmende mange folk? tipper qanon-bevegelsen har en del slike i sine rekker..... og bassister.... bruktbilselgere......påvirkere.....fanatikere av alle slag....folk som trives i dress.......personen som fant opp begrepet "supermåling" i forbindelse med meningsmålinger.....kommunikasjonskonsulenter......folk som gleder seg til neste the fast and the furious  - film .....prosjektledere for veiprosjekter i bergen.....folk som ikke kjører motorsykkel.... og mange, mange flere. faktisk tar jeg meg selv i å tenke "er JEG en idiot?" en gang i blant. svaret der er riktignok alltid nei, men jeg slutter aldri å spørre likevel. viktig å ta en selvevaluering en gang i blant. regner med de fleste innser at det meste av dette jeg har skrevet bare er tull, designet for å skape litt latter (forhåpentligvis). men det første poenget står likevel: det finnes overraskende mange som går på slike ting som Audun sikter til. en del fabrikanter av ubrukelige produkter skor seg på slike folk. det eneste man kan gjøre i møte med slikt, er å prøve å sørge for at man selv, og folk man bryr seg om, ikke går i fellen. å prøve å skåne en stor gruppe mennesker for slikt, er ikke enkelt. jakten på gode tilbud sørger for det, og er sterkere enn mange tror.
  • HB eller ikke - da jeg vokste opp på 70 og 80-tallet fantes det mye DRITTGITARER. Altså de rimelige. Tror du skal vært sykt uheldig med en hvilket som helst lavprismerke for å komme NED på det nivået mye av skrotet den gang var på.
  • Jeg har et lite verksted og skrur litt i gitarer, hovesakelig egne og for venner og bekjente men tar litt oppdrag utenom også når jeg har tid og anledning. I den forbindelse har jeg skrudd i en håndfull HB`s. Min erfaring er at de billigste er nettopp det, billige gitarer, men kommer man over 200Euro, er det stort sett gullfine nybegynnergitarer som trenger lite hjelp av meg (i motseting til de billigste hvor QC virker ganske fraværende). Hadde ikke nølt med å anbefale en av disse Suhr-aktige til en nybegynner om man trakter mot mer moderne stuk enn Epi og Sq. Når det er sagt, er man femten og har råd til drømmegitaren, skal man kjøpe drømmegitaren og drite i folk som mener HB er best i hele verden, for det er de ikke   
  • Jeg mener at det ikke er snakk om enten eller, men både og her, selv om jeg kjenner meg igjen. Confirmation bias spiller nok en vesentlig rolle. Og alder. Jeg er jo en nokså moden herremann som vokste opp med status-standarden Fender eller Gibson. Så hadde man temmelig mediokre varianter av dette - supplert med andre merkelige variasjoner fra merker som Vantage, Orpheo, Cimar (Ibanez), Hondo etc. Jeg kan huske at Wing-serien fra Washburn var regnet som annenrangs gitarer på den tiden (i min krets), mens jeg i dag ville ha gitt gode penger for en Eagle eller Falcon. (Yamaha SG-serien, Ibanez Artist-serien popper også opp som kvalitetsalternativer i dag) Jeg _tror_ at kvaliteten på det vi i min tid kalte billig-ræl er betydelig bedre nå til dags. Og det er jo hyggelig at man kan prissette velfungerende instrumenter i antall sixpacks:-)
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.