Web Analytics
Jump to content

Kjøpe el-gitar? - Nybegynner


Mariachi
 Share

Recommended Posts

Hei! Har et par spørsmål til erfarne gitarister så jeg registrerte meg bare=)

Jeg har etterhvert fått en voksende lyst på å begynne å lære avansert gitarspill. Har spilt endel på akustisk fendergitar med stålstrenger. Kan spille idyll, hallelujah, one, creep og en del standardsanger for nybegynnere. Først og fremst lurer jeg på om dette er godt nok grunnlag for å invistere i elguitar? Har sinnsykt lyst å kunne spill litt fra clapton, knopfler og kanskje til og med litt hendrix. Har aldri hatt gitartimer eller noe. Begynte for noen måneder siden å lære meg chords på nett ved bruk av ultimate-guitar.com. Er kun på hobbybasis. Har ikke lyst å starte i band eller noe foreløpig:P

Mitt første spørsmål blir som sagt om jeg bør kjøpe meg el-guitar før jeg har spilt mer?

Ellers lurer jeg på om jeg trygt kan kjøpe en ny Fender Stratocaster uten at det blir litt overkill? Kan jeg ikke få en mexansk modell ganske rimelig? Har sett de til 5000 på nett eller noe. Er det noen merkbar forskjell på de for en hobbybruker? Vet jeg kan finne andre alternativ som sikkert er mer begynnervennelige, men jeg vil ha Stratocaster! :D

Ble en del spm nå i hytt og pine, men håper dere kan svare på noen av dem i allefall :lol: All tilbakemelding er velkommen!

Link to comment
Share on other sites

Hvis du har lyst og råd så kan du gjerne kjøpe en bra brukt fender strat. Om du da skulle ombestemme deg så er det bare å selge igjen, til ca. samme pris! :)

Min erfaring tilsier at det er mer inspirerende og motiverende å øve på bra utstyr enn på dårlig utstyr! ;)

Link to comment
Share on other sites

En ny Mexico standard strat koster litt i underkant av 5000 i butikk. På bruktmarkedet går de for rundt 2500-3500 avhengig av alder og tilstand. En brukt amerikansk strat er egentlig et mye bedre kjøp, men slik er det jo alltid med nytt VS brukt.

Link to comment
Share on other sites

Tja, det blir vel litt i overkant av 7000 for den gitaren da. Du finner jo brukte gitarer til en rimeligere penge selvsagt.. Dessuten vil de fleste autoriserte forhandlere ikke sende nye Fender gitarer fra USA til Norge grunnet eksport regler.

Edit:

Når du kikker på ebay regn slik :

e-bay pris + frakt (rundt 100$) + 25% moms ved innførsel til Norge + tollgebyr på ca 200

Eks :

gitar på e-bay - 200$

frakt - 100$

Pris i dollar med påregnet moms = 375$

Pris i Norske kroner = 375 * 5.2 = 1950,-

totalpris med tollgebyr = 2150,-

Edited by Greener
Link to comment
Share on other sites

Først og fremst lurer jeg på om dette er godt nok grunnlag for å invistere i elguitar? Har sinnsykt lyst å kunne spill litt fra clapton, knopfler og kanskje til og med litt hendrix. Har aldri hatt gitartimer eller noe. Begynte for noen måneder siden å lære meg chords på nett ved bruk av ultimate-guitar.com. Er kun på hobbybasis. Har ikke lyst å starte i band eller noe foreløpig:P

Mitt første spørsmål blir som sagt om jeg bør kjøpe meg el-guitar før jeg har spilt mer?

Jeg begynte med elgitar uten å ha spillt på akoustisk særlig lenge og er fornøyd med det. Elgitar er en lett måte (syns jeg) å lære seg å spille gitar, hvis du tenker på å kjøpe, kjøp brukt (som alle andre sier).

Edited by Y42C
Link to comment
Share on other sites

Forstår.. Får se litt mer på finn da og se om jeg finner et varp;) Med mindre jeg kommer over drømmegitaren på ebay. Forskjellen på mexico og amerikans er vel ikke som audi og lada?

Finner sikkert en rimelig brukt amerikans før eller senere men.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Fra mylespaul.com/forum: From another forum: Your results may vary- Gibson Pickups DC Resistance Values Gibson Burstbucker Pro (sim: BB1,Alnico5, potted) 7.4 KO Gibson Burstbucker Pro (sim: BB2, Alnico5, potted) 8.0 KO Gibson Burstbucker 1 (Alnico2) 7.5 KO Gibson Burstbucker 2 (Alnico2) 8.0 - 8.4 KO Gibson Burstbucker 3 (Alnico2) 8.2 - 8.8 KO Gibson '57 Classic (Alnico5) 7.44 - 8.5 KO Gibson '57 ClassicPlus (Alnico5) 9.0 - 13.8KO(the 9.0 appears to be a screw-up or faulty PU) Gibson Dirty Fingers (2xCeramic) 16.0 -16.6 KO Gibson Mini-humbucker (Alnico2) 6.0 - 6.4 KO Gibson 490R (Alnico2) 7.2 - 7.83 KO Gibson 490T (Alnico2) 7.9 - 8.53 KO Gibson 498T (Alnico5) 12.32-13.46 KO Gibson 496R (Ceramic) 8.3 - 8.63 KO Gibson 500T (Ceramic) 14 – 15 KO Gibson Angus Young (Alnico5) 13.5 KO Gibson Tommy Iommi (Alnico2+Ceramic) 16.5 KO Gibson Joe Perry(BB2&3?) (Alnico5) 8.4(neck)-8.8 KO(bridge) Gibson Jimmy Page (Alnico5) 7-8 KO(not found yet, but I reckon within these values) Gibson P-90R (Alnico5) 7.7 - 8.5 KO Gibson P-90T (Alnico5) 7.8 - 9.35 KO Gibson P-100R (Alnico5) 6.1 KO Gibson P-100T (Alnico5) 9.4 - 16.0 KO Gibson P-94R (Alnico5) 8.1 KO Gibson P-94T (Alnico5) 9.1 KO Gibson HB-R (Alnico5) 7.06 - 9.13 KO Gibson HB-L (Alnico5) 13.39 - 15.3 KO
  • Støtter BB Pro.  Akkurat dette med dårlig merking av pickups er en uting. Jeg har handlet en god del BKP det siste året, og de er definitivt verst på dette (absolutt ingen merking..). 
  • Siden de er merket med Alnico V, vil jeg si at det er BB Pro.
  • Pent brukt akkurat passe liten/stor og akkurat passe mye lyd til små øvinger / gigs. Liten, lett og allsidig !  Liten ‘rift i Tolexen’. Og billig ! 1900,-  Tranby.  
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.