Web Analytics
Jump to content

Nybegynner.


MysticGirl
 Share

Recommended Posts

Hei hei, folkens!

Jeg har alltid hatt en forkjærlighet til gitarspilling, og har lenge grublet på å starte å spille selv. Har funnet gitar jeg vil ha, og allting. Tingen er den at jeg verken har råd til, eller tid til å ta noe kurs. Vet om en del som er selvlærte på gitaren, og har et ønske om å klare dette selv.

Skal ha en akkustisk gitar, og lurer på om det er noe å satse på?

Dere som faktisk mestrer instrumentet, håper jeg kan svare på om jeg skal ta sjansen på dette.

Målet er ikke å bli den neste Hendrix, men å kunne spille noen sanger for min egen skyld. Kanskje dra frem gitaren i godt lag eller noe :)

Mvh

Marita.

Link to comment
Share on other sites

Ta sjansen for fullt! Alt som har med gitarspilling er bare positivt! Om det er strømbrudd, nachspiel eller noe annen slags form romantiske situasjoner så er gitaren alltid grei å ha.

For en newbie så er vel det mest praktiske en klassisk nybegynnerpakke, en akkordbok og noen enkle norske slagere for å komme i gang. Var hvertfall sånn for min sin del. ;)

-GitarNorge, Youtube og Google har mange svar til en nybegynner. ^_^

Link to comment
Share on other sites

Takker for svar!:)

Jeg er såå nærme å bestille gitar nå :) Fant en veldig grei side på internett: JustinGuitar. Samt er de sidene du nevner bra greier :)

Er bare så redd at interessen skal avta, for det er noe jeg virkelig har lyst til, men er redd skal gå galt :P

Det kan ikke være så utrolig vanskelig ;) Selv om det nok kommer utfordringer på veien..

Man lever bare en gang.. Tar jeg sjansen? Skal det ende galt så finnes jo Finn.no... =S

Link to comment
Share on other sites

Jeg er stort sett selvlært og det har gått bra for meg.. når du ser på antallet personer som faktisk kan spille gitar, selv om de bare kan noen grep og sånn, så er sjansene store for at du også klarer det

Link to comment
Share on other sites

Jeg er delvis selvlært. Lærte meg basic ting selv, og nå går jeg musikklinja på Lundehaugen VGS. Anbefaler deg å sjekke ut mer av Justin Sandercoe, han har lang erfaring som lærer, og kan få deg til å luke vekk uvanene dine når du spiller, samt lære deg en hel rekke standardlåter. Kjempegod nettside ;)

Woodrock har jeg såvidt vært borti, og den jeg prøvde var ikke så verst. Men hvis du ser etter en god gitar som er billig, så kan du sjekke bruktmarkedet. Mye gøyalt der.

Begynn i det enkle, lær deg noen akkorder. Så kan du gå videre, og spille (og kanskje synge? :) ) sanger du selv hører på. Jeg mener at det ikke finnes noe mer deprimerende og kjedelig i begynnelsen enn å spille musikk du ikke har noe forhold til.

Ønsker deg lykke til. ^_^

Link to comment
Share on other sites

jeg kjøpt en woodrock når jeg begynte å spille for vel 2 år siden. har forsåvidt vært en grei gitar, men synes den var noe tungspilt (høy strengehøyde), har i ettertid prøvd noen cort gitarer og funnet ut at jeg nok heller ville hatt en cort fra begynnelsen istede, synes de jeg har prøvd var mye mer lettspilt, prisklassen er noe den samme.

Link to comment
Share on other sites

denne fant jeg på finn.no, hvordan er den mon tro? Ser at det er en forhandler som har lagt den ut, men det er jo en del penger å spare på den...

Du klussa til linken litt ;)

Ser ut til å være en gitar av omtrent samme kaliber som den forrige du fant. Vil tro den vil funke fint som en nybegynnergitar, til du bestemmer deg for eventuelt å kjøpe deg noe bedre.

Link to comment
Share on other sites

Hvis du ikke vil at interessen skal avta, må du konstant holde deg selv i gang. Hør på mye variert musikk og lær deg det du liker. Så snart du går lei av det du hører på, så finner du noe annet. Ingenting er for dumt, og bortimot alt kan utføres på gitar. Nesten ingen limits - så lenge du er kreativ :)

Link to comment
Share on other sites

Hvis du ikke vil at interessen skal avta, må du konstant holde deg selv i gang. Hør på mye variert musikk og lær deg det du liker. Så snart du går lei av det du hører på, så finner du noe annet. Ingenting er for dumt, og bortimot alt kan utføres på gitar. Nesten ingen limits - så lenge du er kreativ :)

Ja, det er jo det jeg er mest interresert i. Å lære meg sanger jeg liker, så jeg kan få mest mulig glede utav gitarspillingen ^^,

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Tom Bukovac spilte en litt nydelig versjon av sin Planet TD1 i en av sine leksjoner… så jeg tabba den og la over videoen til Hr. Bukovac… og håper han ikke kjører en Don Henley på rompa mi… usikker på legaliteten. Har ikke fått no claim, brukes til educational purpose, kreditert opphavsmannen og sendt ham flere meldinger om at han bare må si ifra om han synes det er ugreit… 🤷🏼  
  • Jeg hadde den gamle passive EHX Switchblade og var ikke fornøyd med den, det var for mye "switchpop". Jeg tror denne nye aktive er mye bedre. Forresten, Palmer Triage er en flott switcher, og jeg har sett på YouTube at Slash også bruker den,...eller har brukt den. Den har fasejustering, liten gainjustering, tre separate transformatorer, alle mulige koblingskombinasjoner , og alt skjer helt stille.
  • VOX AC15 eller VOX NT er god løsning for det meste. 
  • Jeg kan jo legge til at jeg faktisk har kjøpt en Boss Katana siden jeg postet siste innlegg i denne tråden, og jeg må si at jeg er meget godt fornøyd. Til hjemmebruk, er den helt glimrende, og jeg har til og med brukt den live i litt "nedpå", små pub-anledninger. I de anledninger, har jeg brukt den i "panel mode" med pedalbrett foran, og det har fungert utmerket. Hvis man gidder å bruke litt tid på software som hører til, kan man få veldig fine settinger skreddersydd for et hvert bruk også.
  • Tar opp en gammel tråd. "Øvingsrommet" ble til soverom, og "barneforsterker" ble dermed aldri innkjøpt. Nå er det igjen gryende bandinteresse blandt ungdommen, og dermed står igjen forsterkerinnkjøp på lista. Er det fortsatt Boss Kantana, Roland Blues Cube, Marshall Valvestate og Blackstar HT20 som gjelder, eller er det kommet andre alternativer?
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.