Web Analytics
Jump to content

StrengeHjelp=p


Torsn
 Share

Recommended Posts

Heisann.

Jeg spiller for tiden med 09 Strenger, med skulle gjerne skiftet til 010.

Problemet er at jeg ikke vet hvordan jeg "tuner" gitaren min for at tremoloen ikke skal bli helt messed up!:S

Noen kompiser av meg har prøvd også men tremoloen ble helt screwed med 010 strenger.

Noen som har erfaringer med dette å kunne tenke seg å hjelpe litt?:)

Link to comment
Share on other sites

Er tremoloen din en Floyd Rose eller en vanlig tremolo? Tremoloer har ingen hull under seg, så den skal ikke forandres på når man skifter på strenger. Har skiftet fra 08-et av de tykkeste på staggen min, som da har en slik Tremolo.

Er det en Floyd Rose, så må du åpne opp under gitaren, og begynne å skru på den etter du har stemt gitaren, slik jeg får det til, og må huske at den skal være helt ben som _____ <--. Jeg stemmer den først til vanlig stemming, og da skrur jeg under om den ikke er hel ben, også stemmer opp igjen / ned om det trengs til vanlig stemming, og fortsetter slik. Er dette feil eller, for det er slik jeg fant ut at gikk an og har virket veldig fint! Men jeg er litt usikker på om dette er den rette måten å gjøre det på, fordi min floyd er veldig tung å bruke. Så tror nok det er bedre om du venter litt. Jeg bare postet dette itilfelle det var en bra måte å gjøre det på. ^_^

Link to comment
Share on other sites

Under gitaren din er det fjærer. Stram eller løsne på dem helt til tremoloen din er i en 90 graders vinkel. husk å holde gitaren stemt :)

Edited by -MB
Link to comment
Share on other sites

Ok, på gitarer med FR er den enkleste måten å gjøre det på omtrent slik :

Finn et objekt som er akkurat passelig tykt til å plassere på baksiden/under broa på tremoloen (mellom kropp og trem) slik at tremoloen blir stående i 0 posisjon altså vinkelrett i forhold til kroppen. Se punkt A i figuren eller plasser et objekt med riktig tykkelse mellom utfresningen i gitarkroppen og tremoloblokk. Se Punkt B i figuren

trem_c.jpg

Hvis du gjør som i punkt A strammer du nå fjærene en hel del ved å de to skruene som står i fjærkloen bak på gitaren lenger inn. Poenget her er at tremoloen nå ikke vil bevege seg lenger opp selv om du monterer tykkere strenger. Hvis du gjør som i Punkt B i figuren kan du slakke ned fjærene litt.

-Monter så de nye strengene (bytt en og en) strekk og stem strengene til du er fornøyd.

-Og her kommer altså hele poenget - nå kan du rett og slett bare slakke ned tremolofjærene igjen akkurat så mye at de "slipper" objektet du har brukt til å blokkere med i punkt A eller stram fjærene akkurat nok til at objektet blir løst igjen i punkt B

Reguler så eventuelt høyden på bro/tremolo ved å skru de to stagene tremoloen hviler mot opp eller ned (noen har en miniatyr låseskrue inni selve staget) og juster trussrod hvis du synes halsen buer for mye.

Som blokkering i A har jeg sett folk bruke alt fra lighter til skje, i eksempel B er en trekloss sammen med f.eks ulike kredittkort ofte en grei løsning.

Edited by Greener
Link to comment
Share on other sites

Men husk å slakke strengene igjen FØR du justerer høyden. For ellers kna du ødelegge kniveggene. Jeg liger godt punkt A og det fungerer topp.

Dette gjelder vel ikke tilfeldigvis for les paul-type gitarer også? :unsure:

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.