Web Analytics
Jump to content

Lim til bridge?


Thomas
 Share

Recommended Posts

Jeg fant en archtop akustisk oppe hos besteforeldrene mine i går, og vurderer å fikse denne. Bridgen er løs, og må limes (..). Noen som aner noe om hvilken type lim jeg burde bruke, og hvor jeg får tak i dette?

Link to comment
Share on other sites

Guest DackA

Hmm.. det var en uvanlig oppgave .... :)

Bruke "limebridgenpågitaresådenblirfinigjen-lim"? Eller kanskje en lim som er lettere å få tak i , kanskje trelim ? :P

Link to comment
Share on other sites

Pfft, det sier de alle.. ;) Har tenkt litt på det, og det er i grunnen ikke noe stort poeng i å bruke en spesiell type lim etter som jeg kan se det, poenget må vel bare være at det skal være et så tynt lag som mulig, og at det skal holde uten å vibrere noe i forhold til kroppen, så en relativt vanlig type lim burde fungere greit. Har en del jobb før jeg kan lime den da. Må først pusse ned den fæle lakken som er på nå, så enten legge på klarlakk (om jeg får det til å se pent ut, noe jeg tviler på, nå har den en gyselig grønn farge, og jeg får neppe bort all den malinga/lakken), eller en penere farge, muligens med en liten sunburst-greie hvis jeg orker. Så må gripebrettet få en grundig oppusning, litt olje osv. Må bytte ut litt mekanikk, men det skulle ikke bli så fæle jobben. Annet enn det er det bare å smekke på noen nye strenger og spille :)

Link to comment
Share on other sites

CowJuice; Om det forumet her er så dårlig at man rømmer til et annet med en gang man finner adressen, så får det heller være lov å reklamere ;) Takk for tipset.

Ponylæd, ja, den holder seg jo i utgangspunktet på plass uten lim. Det ser ut som om det har vært noe lim der fra før av, og jeg synes det er greit å ha den sittende fast f.eks. når man skifter strenger, alt blir så mye enklere da. Kunne vel strengt tatt klart meg med den løs, men men..

Link to comment
Share on other sites

nynorsk vettu ;)

Thomas:

joda forumet her er dårlig, men når folk som dere kommer hit og snakker i vei som dere gjør :mrgreen: så kommer det sikkert fler etterhvert også som søker ekspertise :P og da kommer det mange!

Men for all del reklamer. :)

Link to comment
Share on other sites

Slabben, jeg sa ikke at forumet var dårlig, det jeg sa var 'Hvis forumet hadde vært så dårlig at alle rømmer til et annet forum når de får vite om det, da får det heller være greit med reklame.' Jeg synes det går veldig bra med dette forumet, sammenlignet med hvor kort det har vært online. Sier i alle fall et lim her.. Men, det er mye rart som blir sagt. Hallvard f.eks. sier 'et strikk', *mobbepå :)

Link to comment
Share on other sites

Det er meget viktig å bruke et lim som blir sprøtt når det tørker, og ikke seigt.

Dersom du skulle tenke på å flytte, eller bytte stolen senere, får du den ikke av uten å ødelegge hele stasen, hvis limet er seigt....

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Bruker du en sånn fret bibb tang på enden av båndet for å klippe av tangen eller har du egen patent? Det ser så bra ut dette, flott treverk🙂
  • ok. lykke til videre med prosjektet.
  • Tusen takk! Gripbrettet er slipt til 9,5 " radius... eller det var ihvertfall meningen.  Bruker en sånn slipekloss med radius, har bare 9.5 . Merker at det alltid blir slipt mest på midten, og slig at det blir buet, og prøver å rette dette ved å slipe mer på endene.  Hadde vært mye bedre med en lang klosse. ser vel flatt ut på bildet bare. Binding er surnet bjørk, som jeg også brukte på den forrige halsen. Har hørt om stabilisert tre, men aldri prøvd det nei. 
  • flott arbeid. gripebrettet ser nesten helt flatt ut for meg. er det bare bildene, eller er det flatt? helt enig. lønn er nydelig som binding. tipper bjørk også hadde vært flott. så forresten på en knivside her om dagen at det finnes noe som heter "stabilisert tre". skal visstnok være treverk som er mettet med en slags epoxysubstans. vet dere om slikt blir brukt på fingerbrett?
  • Deilig når det nærmer seg med slipingen. Tidskonsum.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.