Web Analytics
Jump to content

Ole staveteig


epiphone_custom
 Share

Recommended Posts

Ja nå skal du høre her, gutten min, at jeg synes Ole Staveteig, plata hans, og alt med den mannen suger noe helt fantastisk. Jeg satte meg ned i den lokale musikksjappa en ettermiddag og hørte igjennem "verket", og ble ikke forundret over noe annet enn at han spilte tilogmed stairway to heaven i VALSETAKT! Ja du hørte riktig, valsetakt. ALLE sangene hans gikk i samme takten, alt var bare møkk, og at han er flink til å tappe, javel, men hva så?

Link to comment
Share on other sites

JEg synes det er helt sinnsvakt kjedelig. Hvorfor? Jo, det er jo ikke dynamikk i spillingen? Han kunne like gjerne spilt piano hvis han absolutt vil spille med to hender samtidig.

Alt det som er typisk gitar; forkskjellig bruk av plekter/finger på forskjellige steder på strengene...alt dette som gjør at man kan få mange ulike lyder og klangfarger på en gitar, alt dette mister man ved å spille som Stavteige. Så hva er poenget? Imponerende? Ja. Spennende? Nei

Link to comment
Share on other sites

Er fint enig i at han kan bli litt kjedelig i lengden, og at lyden blir litt spinkel til enkelte sanger. Men gutten kan spille da!

Så han på en minikonsert (for oss som ikke slepper inn der det er 18-årsgrense) her for et par uker siden. Han er ganske så god. Kjøpte den "Best of Tap"-CD'en og synes den er helt grei. Han har en del pent, liker versjonen hans av Wish You Were here (bedre enn andre cover-versjoner, ihvertfall). Ikke alt er like bra.

Men alt i alt, jeg liker det jeg hører.

Link to comment
Share on other sites

Jeg kjøpte plata, men har ikke hørt så mye på den enda. Hørtes litt kjedelig ut...

Link to comment
Share on other sites

Bor i utlandet, så jeg er ikke helt oppdatert på alt der hjemme, men er det han tappe-kisen Dagsrevyen filmet inne på Imerslund? Han som hadde en Hendrix tribute-CD eller noe slikt? (Har da norsk parabol her, da...)

Det lille jeg hørte virket kult nok, men så hjalp det jo at det ble spilt på to gitarer samtidig...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Dagens ble LTD EC1000T. Fikk renset halsen med leomon oil, justert litt og testet et GHS David Gilmour 50-10.5 sett jeg hadde liggende. Veldig crispy og fin lyd.   
  • det behøver ikke å bety at de ikke får solgt mye likevel. hvis du tenker over det; passer ikke den beskrivelsen (idiot) på skremmende mange folk? tipper qanon-bevegelsen har en del slike i sine rekker..... og bassister.... bruktbilselgere......påvirkere.....fanatikere av alle slag....folk som trives i dress.......personen som fant opp begrepet "supermåling" i forbindelse med meningsmålinger.....kommunikasjonskonsulenter......folk som gleder seg til neste the fast and the furious  - film .....prosjektledere for veiprosjekter i bergen.....folk som ikke kjører motorsykkel.... og mange, mange flere. faktisk tar jeg meg selv i å tenke "er JEG en idiot?" en gang i blant. svaret der er riktignok alltid nei, men jeg slutter aldri å spørre likevel. viktig å ta en selvevaluering en gang i blant. regner med de fleste innser at det meste av dette jeg har skrevet bare er tull, designet for å skape litt latter (forhåpentligvis). men det første poenget står likevel: det finnes overraskende mange som går på slike ting som Audun sikter til. en del fabrikanter av ubrukelige produkter skor seg på slike folk. det eneste man kan gjøre i møte med slikt, er å prøve å sørge for at man selv, og folk man bryr seg om, ikke går i fellen. å prøve å skåne en stor gruppe mennesker for slikt, er ikke enkelt. jakten på gode tilbud sørger for det, og er sterkere enn mange tror.
  • HB eller ikke - da jeg vokste opp på 70 og 80-tallet fantes det mye DRITTGITARER. Altså de rimelige. Tror du skal vært sykt uheldig med en hvilket som helst lavprismerke for å komme NED på det nivået mye av skrotet den gang var på.
  • Jeg har et lite verksted og skrur litt i gitarer, hovesakelig egne og for venner og bekjente men tar litt oppdrag utenom også når jeg har tid og anledning. I den forbindelse har jeg skrudd i en håndfull HB`s. Min erfaring er at de billigste er nettopp det, billige gitarer, men kommer man over 200Euro, er det stort sett gullfine nybegynnergitarer som trenger lite hjelp av meg (i motseting til de billigste hvor QC virker ganske fraværende). Hadde ikke nølt med å anbefale en av disse Suhr-aktige til en nybegynner om man trakter mot mer moderne stuk enn Epi og Sq. Når det er sagt, er man femten og har råd til drømmegitaren, skal man kjøpe drømmegitaren og drite i folk som mener HB er best i hele verden, for det er de ikke   
  • Jeg mener at det ikke er snakk om enten eller, men både og her, selv om jeg kjenner meg igjen. Confirmation bias spiller nok en vesentlig rolle. Og alder. Jeg er jo en nokså moden herremann som vokste opp med status-standarden Fender eller Gibson. Så hadde man temmelig mediokre varianter av dette - supplert med andre merkelige variasjoner fra merker som Vantage, Orpheo, Cimar (Ibanez), Hondo etc. Jeg kan huske at Wing-serien fra Washburn var regnet som annenrangs gitarer på den tiden (i min krets), mens jeg i dag ville ha gitt gode penger for en Eagle eller Falcon. (Yamaha SG-serien, Ibanez Artist-serien popper også opp som kvalitetsalternativer i dag) Jeg _tror_ at kvaliteten på det vi i min tid kalte billig-ræl er betydelig bedre nå til dags. Og det er jo hyggelig at man kan prissette velfungerende instrumenter i antall sixpacks:-)
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.