Web Analytics
Gå til innhold
  • Bli medlem

Dean Cadillac Select


Zimster

Anbefalte innlegg

For en stund siden kjøpte jeg en brukt Dean Cadillac Select her på forumet for broren min. Han fant nylig ut at gitar ikke var noe for ham, så nå er den plutselig hos meg. Jeg regnet med at dette var en helt standard nybegynnergitar, men der tok jeg feil. Skulle bare en time eller to på arbeidsbenken før den var helt på høyden med for eksempel flere Gibsongitarer jeg har prøvd. Den har veldig mye til felles med en Les Paul, men samtidig ikke. Den er av mahogny, halsen er limt og den har to volumknotter, to toneknotter og en 3-veisbryter. Fingerbrett av rosentre og ganske flate bånd.

Set up:

Vanskelig å si hvordan den opprinnelig var, men ble nødt til å intonere, justere trussrod, strengehøyde og pickuphøyde. Var veldig mye strengebuzzing og dødpunkter før dette.

Spillbarhet:

Halsen ligger godt i hånda, tykkere enn standarden på ESP'ene jeg vanligvis spiller på, men gikk overaskende fort å bli komfortabel med. Ikke akkurat noen shreddehals, men ikke like tykk som noen les pauler. Den er også forholdsvis flat. Grover stemmeskruer, som holder helt kurant på stemminga. Gitaren er forholdsvis tung, men det syns jeg er greit for den føles veldig solid. Det er tydelig at dette er en gitar som tåler mye juling.

Lyd:

Det er her den gikk over alle forventninger. Før jeg hadde prøvd den så tenkte jeg at jeg sikkert måtte bytte ut pickupene for å få den til å låte skikkelig men den planen kastet jeg fort fra meg. Vanligvis foretrekker jeg aktive pickuper, men disse låter altfor sinnsykt til å bytte ut. De er ganske kraftige og rå, og kan virkelig skrike når det trengs. Bro-pickupen er utrolig skarp og tight. Perfekt for hard rock og og for eksempel trash-metal. Pinch-harmonicsene ville gitt Zakk Wylde bakoversveis. Hals-pickupen er utrolig varm og feit. Perfekt for mer bluesy greier, og med en liten dæsj chorus så snakker vi gitarlyd man vanligvis skulle tro man måtte prostituere seg for å få råd til. Personlig har denne gitaren blitt den selvsagte gitaren å sette seg med når jeg skal spille på Motley Crue, Kiss og alt annet av musikk jeg hører på som ikke er fra mer eller mindre ekstreme former for metall. Blir det litt for mye gain og distortion så taper den seg fort. Ikke en gitar for folk som spiller death-metal.

Konklusjon:

Utrolig mye gitar for pengene vis man tar seg bryet av å sette den opp skikkelig. Perfekt for folk som hopper litt mellom blues, hard-rock og ikke altfor ekstrem metall. Denne kommer jeg til å beholde lenge. Dette er en gitar som virkelig skjærer igjennom i enver bandsituasjon, så den passer for gitarister med litt ego ( :P ) Og selvsagt så ser den helt unik ut. Gitarporno, sex, drugs and rockn'roll inkarnert haha. Merker at Eclipsen har måttet stå mye ensom etter at denne kom i hus.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.