Web Analytics
Jump to content

Nå er eventyret i gang!


kroffer
 Share

Recommended Posts

Torsdag for snart en uke siden gjorde jeg noe jeg lenge har tenkt på, gikk hen og kjøpte meg min aller første gitar! Det er en Walden N310 (nylon-strenger), altså en helt grei nybegynner gitar som jeg også fikk med en stemme-maskin på kjøpet. Om gitaren er bra eller ikke bryr jeg meg ikke så mye om nå, fordi som han sa i butikken så kan jeg kjøpe meg en dyrere og bedre gitar etterhvert som jeg blir bedre og da kan jeg ha denne billige som "bålgitar" :D

I tillegg har jeg også kjøpt Lillebjørns Gitarbok. Da jeg for tiden ikke jobber eller går på skole så har jeg masse tid til å lære selv og gidder derfor ikke gitarkurs..

Jeg ble kjempeglad da jeg fant dette forumet og dere kan regne med en og annen post fra meg etterhvert som tiden går!

Mvh

Kristoffer (wee post nr 1)

Link to comment
Share on other sites

Tabbene kom og takk skal du ha! :)

Det er jaggu ikke enkelt å lære helt på egenhånd! Sliter litt med hvor ofte jeg skal slå, og det med å få fingrene fra C eller F til G fort nok..

Og i denne boka er det så mange sanger jeg ikke har hørt før så blir litt teit å sitte å spille uten å vite hvordan de går fra før.

Men man må vel bare øve-øve-øve-øve-øve!

Link to comment
Share on other sites

Ja det er riktig det... øve øve øve.

Bøker er som du sier vanskelig hvis man ikke kjenner melodien/låten. Jeg ville anbefale at du lærer deg noter også, for tabber funker ikke i det hele tatt hvis du ikke kjenner låta fra før. Du behøver ikke kunne så mye for å "ta" en låt på gitar ved hjelp av noter. Du burde også skaffe deg en bok (informasjon) om strumming (komping) og forskjellige strumming pattern's. Å finne en strum som passer vil hjelpe deg langt med det du sier om at det er vannskelig å vite når du skal slå an på strengene.

Ta en titt hos Fender Players Club. Der finner du mange online leksjoner som er utrag på bøker du kan bestille. Du kan på en måte teste før du kjøper.

Link to comment
Share on other sites

 • 4 weeks later...

Det beste hendte her om dagen! En kompis av meg fyllte 20 år og vi dro ut på en JAM på en lokal pub. Etter at bandene var ferdige ble det opplyst at det skulle trekkes 2 stk Morten Abel billetter og en Walden akustisk gitar på inngangsbillettene. Så ble Abel-billettene loddet ut og til slutt satt vi der, alle håpefull og kryssa det vi hadde for den stakkars gitaren. Og hvem vant? JO MEG :D :D :D Det var skikkelig moro siden jeg begynte å spille gitar for ikke lenge siden, og da vinne en skikkelig stål-streng-gitar var midt i blinken!

Her er bilde av begge gitarene mine:

http://www.sau2k.net/galleri/albums/userpi...al_Gitarene.JPG

Jeg er så glad og følte virkelig at jeg måtte dele dette med dere :)

Gitaren jeg vant er den hvite på bilde, en Walden D450 som koster 2795 kr på den lokale musikkforettningen. Den andre er en Walden N-310 med nylonstrenger som jeg kjøpte for en tid tilbake.

mvh kroffer :)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Dagens ble LTD EC1000T. Fikk renset halsen med leomon oil, justert litt og testet et GHS David Gilmour 50-10.5 sett jeg hadde liggende. Veldig crispy og fin lyd.   
  • det behøver ikke å bety at de ikke får solgt mye likevel. hvis du tenker over det; passer ikke den beskrivelsen (idiot) på skremmende mange folk? tipper qanon-bevegelsen har en del slike i sine rekker..... og bassister.... bruktbilselgere......påvirkere.....fanatikere av alle slag....folk som trives i dress.......personen som fant opp begrepet "supermåling" i forbindelse med meningsmålinger.....kommunikasjonskonsulenter......folk som gleder seg til neste the fast and the furious  - film .....prosjektledere for veiprosjekter i bergen.....folk som ikke kjører motorsykkel.... og mange, mange flere. faktisk tar jeg meg selv i å tenke "er JEG en idiot?" en gang i blant. svaret der er riktignok alltid nei, men jeg slutter aldri å spørre likevel. viktig å ta en selvevaluering en gang i blant. regner med de fleste innser at det meste av dette jeg har skrevet bare er tull, designet for å skape litt latter (forhåpentligvis). men det første poenget står likevel: det finnes overraskende mange som går på slike ting som Audun sikter til. en del fabrikanter av ubrukelige produkter skor seg på slike folk. det eneste man kan gjøre i møte med slikt, er å prøve å sørge for at man selv, og folk man bryr seg om, ikke går i fellen. å prøve å skåne en stor gruppe mennesker for slikt, er ikke enkelt. jakten på gode tilbud sørger for det, og er sterkere enn mange tror.
  • HB eller ikke - da jeg vokste opp på 70 og 80-tallet fantes det mye DRITTGITARER. Altså de rimelige. Tror du skal vært sykt uheldig med en hvilket som helst lavprismerke for å komme NED på det nivået mye av skrotet den gang var på.
  • Jeg har et lite verksted og skrur litt i gitarer, hovesakelig egne og for venner og bekjente men tar litt oppdrag utenom også når jeg har tid og anledning. I den forbindelse har jeg skrudd i en håndfull HB`s. Min erfaring er at de billigste er nettopp det, billige gitarer, men kommer man over 200Euro, er det stort sett gullfine nybegynnergitarer som trenger lite hjelp av meg (i motseting til de billigste hvor QC virker ganske fraværende). Hadde ikke nølt med å anbefale en av disse Suhr-aktige til en nybegynner om man trakter mot mer moderne stuk enn Epi og Sq. Når det er sagt, er man femten og har råd til drømmegitaren, skal man kjøpe drømmegitaren og drite i folk som mener HB er best i hele verden, for det er de ikke   
  • Jeg mener at det ikke er snakk om enten eller, men både og her, selv om jeg kjenner meg igjen. Confirmation bias spiller nok en vesentlig rolle. Og alder. Jeg er jo en nokså moden herremann som vokste opp med status-standarden Fender eller Gibson. Så hadde man temmelig mediokre varianter av dette - supplert med andre merkelige variasjoner fra merker som Vantage, Orpheo, Cimar (Ibanez), Hondo etc. Jeg kan huske at Wing-serien fra Washburn var regnet som annenrangs gitarer på den tiden (i min krets), mens jeg i dag ville ha gitt gode penger for en Eagle eller Falcon. (Yamaha SG-serien, Ibanez Artist-serien popper også opp som kvalitetsalternativer i dag) Jeg _tror_ at kvaliteten på det vi i min tid kalte billig-ræl er betydelig bedre nå til dags. Og det er jo hyggelig at man kan prissette velfungerende instrumenter i antall sixpacks:-)
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.