Web Analytics
Jump to content

Nå er eventyret i gang!


kroffer

Recommended Posts

Torsdag for snart en uke siden gjorde jeg noe jeg lenge har tenkt på, gikk hen og kjøpte meg min aller første gitar! Det er en Walden N310 (nylon-strenger), altså en helt grei nybegynner gitar som jeg også fikk med en stemme-maskin på kjøpet. Om gitaren er bra eller ikke bryr jeg meg ikke så mye om nå, fordi som han sa i butikken så kan jeg kjøpe meg en dyrere og bedre gitar etterhvert som jeg blir bedre og da kan jeg ha denne billige som "bålgitar" :D

I tillegg har jeg også kjøpt Lillebjørns Gitarbok. Da jeg for tiden ikke jobber eller går på skole så har jeg masse tid til å lære selv og gidder derfor ikke gitarkurs..

Jeg ble kjempeglad da jeg fant dette forumet og dere kan regne med en og annen post fra meg etterhvert som tiden går!

Mvh

Kristoffer (wee post nr 1)

Link to comment
Share on other sites

Tabbene kom og takk skal du ha! :)

Det er jaggu ikke enkelt å lære helt på egenhånd! Sliter litt med hvor ofte jeg skal slå, og det med å få fingrene fra C eller F til G fort nok..

Og i denne boka er det så mange sanger jeg ikke har hørt før så blir litt teit å sitte å spille uten å vite hvordan de går fra før.

Men man må vel bare øve-øve-øve-øve-øve!

Link to comment
Share on other sites

Ja det er riktig det... øve øve øve.

Bøker er som du sier vanskelig hvis man ikke kjenner melodien/låten. Jeg ville anbefale at du lærer deg noter også, for tabber funker ikke i det hele tatt hvis du ikke kjenner låta fra før. Du behøver ikke kunne så mye for å "ta" en låt på gitar ved hjelp av noter. Du burde også skaffe deg en bok (informasjon) om strumming (komping) og forskjellige strumming pattern's. Å finne en strum som passer vil hjelpe deg langt med det du sier om at det er vannskelig å vite når du skal slå an på strengene.

Ta en titt hos Fender Players Club. Der finner du mange online leksjoner som er utrag på bøker du kan bestille. Du kan på en måte teste før du kjøper.

Link to comment
Share on other sites

Tusen takk for tipset! Tror jeg skal gå ned til musikkforhandleren i byen og snakke med han om dette, litt enklere å forstå hva det går ut på når man blir forklart av en persjon, og kanskje har han no bøker å anbefale.. :)

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Det beste hendte her om dagen! En kompis av meg fyllte 20 år og vi dro ut på en JAM på en lokal pub. Etter at bandene var ferdige ble det opplyst at det skulle trekkes 2 stk Morten Abel billetter og en Walden akustisk gitar på inngangsbillettene. Så ble Abel-billettene loddet ut og til slutt satt vi der, alle håpefull og kryssa det vi hadde for den stakkars gitaren. Og hvem vant? JO MEG :D :D :D Det var skikkelig moro siden jeg begynte å spille gitar for ikke lenge siden, og da vinne en skikkelig stål-streng-gitar var midt i blinken!

Her er bilde av begge gitarene mine:

http://www.sau2k.net/galleri/albums/userpi...al_Gitarene.JPG

Jeg er så glad og følte virkelig at jeg måtte dele dette med dere :)

Gitaren jeg vant er den hvite på bilde, en Walden D450 som koster 2795 kr på den lokale musikkforettningen. Den andre er en Walden N-310 med nylonstrenger som jeg kjøpte for en tid tilbake.

mvh kroffer :)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.