Web Analytics
Jump to content

Hyling


ThaGod
 Share

Recommended Posts

Hvis du tenker på slike gitarhyl, kan du holde plekteret langt inne i fingrene slik at det bare er en bitte-liten plekter stump, som stikker ut. Prøv å slå strengen slik at den treffer både plekter og tommel mens du bender.

Veldig vanskelig å forklare.... Bare prøv deg frem det er flere måter på å få en gitar til å hyle, men nå er ikke jeg helt sikker på hvordan du mente.

Link to comment
Share on other sites

Neinei, du setter jo en kondensator foran, lader den opp med batteriet, og kortslutter kondensatoren ut i pungen hans....

Ellers kan du jo gjøre som på rockstar: Ta masse gain på en MArshall-amp, og dra en øl-flaske opp og ned

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Stram stemmebåndene maksimalt, samtidig som du fyller på med så mye du kan med "opera-muskelen" (se tidligere post). Jeg har hørt at Dickinson har sunget opera i fem år (men jeg har også hørt at han har vært jagerpilot og professor i historie :D)

Viktigst av alt: vær snill med deg selv og ikke TRO at du kan klare det uten øving. Det var konstruktivt. Du må øve minst en to-tre år før du kan greie det. Men det er verdt det. Hyling ruler :)

Personlig synes jeg ikke Dickinson er den beste hylern i verden. Ian Gillan var vel den første som virkelig tok skikkelig av på det... Hør "child in time" med deep purple fra 1972. Helt ufattelig... Men så høres han ut som ei ræv i dag også (se hva for lite trening og for mye hyling kan gjøre med en stemme).

Mine tre beste hylere noensinne:

1. Jeff Scott Soto. Se Malmsteen-videoen fra 1985 og hør når han synger "Jet to Jet" og "Hiroshima Mon Amour" fra Alcatrazz-tida til Yngwie og GRÅT av glede. Det er uoppnåbart! Dette er to av verdens mest krevende låter altså! (....subjektivt, jeg hater å innrømme det :)) All kreditt går til Graham Bonnet fra Rainbow som klarte å turnere et helt år mens han sang disse låtene (som han altså også var med på å skrive).

2. Tony Harnell. Se TNT-videoen fra 1989 når han synger "10000 lovers in one" det er helt ufattelig! Han høres helt ræv ut nå da men... Skulle ønske han kunne synge "Tell no Tales" med det samme... Den er også uhyre krevende.

3. Glenn Hughes, David Coverdale og Ian Gillan. Deep Purple er best, det er det eneste jeg er HELT sikker på. Se California Jamen fra 1974 for å se Glenn Hughes, og Final Live-videoen fra 1975 for å se David Coverdale på sitt beste. Hør også ovennevnte "Made in Japen" fra 1972 for å høre Gillan.

Lykke til med hylinga. Husk at dersom du øver og øver på å hyle uten å bygge opp fundamentene for å hyle som heltene gjør, så vil du også høres ut som en ræv :) Det handler ikke om å "hyle", men det handler om en perfekt blend av "musikken tar sånn av, folk er gale og jeg bare MÅ HYLEEEEEÆÆÆÆÆÆOOOOWWWWW"

Link to comment
Share on other sites

Dette må gjøres i et høyt hus.

1. fest en stoooor kampestein til en hyssing og til den ene testikelen.

2. Så fester du den andre testikelen i hyssing til en robust og fast gjenstand, som f.eks en reol eller kjøleskap.

3. kast steinen ut av vinduet.

4. Syng :)

Kilde: Kinesisk tortur. :)

Link to comment
Share on other sites

Den informasjonen der var det jeg trengte: Nå har jeg bestemt meg for å ikke bli heavyvokalist, men å fortsette å være han stillestående sære fyren med svart gitar i hjørnet av scenen.

Link to comment
Share on other sites

 • 4 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • HB eller ikke - da jeg vokste opp på 70 og 80-tallet fantes det mye DRITTGITARER. Altså de rimelige. Tror du skal vært sykt uheldig med en hvilket som helst lavprismerke for å komme NED på det nivået mye av skrotet den gang var på.
  • Jeg har et lite verksted og skrur litt i gitarer, hovesakelig egne og for venner og bekjente men tar litt oppdrag utenom også når jeg har tid og anledning. I den forbindelse har jeg skrudd i en håndfull HB`s. Min erfaring er at de billigste er nettopp det, billige gitarer, men kommer man over 200Euro, er det stort sett gullfine nybegynnergitarer som trenger lite hjelp av meg (i motseting til de billigste hvor QC virker ganske fraværende). Hadde ikke nølt med å anbefale en av disse Suhr-aktige til en nybegynner om man trakter mot mer moderne stuk enn Epi og Sq. Når det er sagt, er man femten og har råd til drømmegitaren, skal man kjøpe drømmegitaren og drite i folk som mener HB er best i hele verden, for det er de ikke   
  • Jeg mener at det ikke er snakk om enten eller, men både og her, selv om jeg kjenner meg igjen. Confirmation bias spiller nok en vesentlig rolle. Og alder. Jeg er jo en nokså moden herremann som vokste opp med status-standarden Fender eller Gibson. Så hadde man temmelig mediokre varianter av dette - supplert med andre merkelige variasjoner fra merker som Vantage, Orpheo, Cimar (Ibanez), Hondo etc. Jeg kan huske at Wing-serien fra Washburn var regnet som annenrangs gitarer på den tiden (i min krets), mens jeg i dag ville ha gitt gode penger for en Eagle eller Falcon. (Yamaha SG-serien, Ibanez Artist-serien popper også opp som kvalitetsalternativer i dag) Jeg _tror_ at kvaliteten på det vi i min tid kalte billig-ræl er betydelig bedre nå til dags. Og det er jo hyggelig at man kan prissette velfungerende instrumenter i antall sixpacks:-)
  • Fikk filt til nut i dag, tester ut filer til spor jeg fikk kjøpt av en velvillig forumitt🙂 samme type filer som jeg har lånt av en kjenning tidligere. Setup er ikke 100 prosent foreløpig, men den er godt spillbar nå.det gjenstår stort sett bare elektronikken på denne nå.edit, må mere filing på den nuten
  • Har sett en god del forskjellige slike sider i det siste. Man må jo være komplett idiot for å gå på noe sånt.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.