Web Analytics
Jump to content

Strenge-tråden


Roffa
 Share

Recommended Posts

Det er vel på tide å ta opp tråden om hvilken strengetype og fabrikant som brukes/anbefales. Er det noen spesiell tykkelse på strengene som foretrekkes?

Sjøl så har jeg kjøpt nye D'Addario XL nickel-wound (.045, .065, .080, 100) som jeg er spent på. Har tidligere også handlet billige Warwick red label (.040, .060, .080, 100 og roundwound), som jeg synes spiller og lyder bra i forhold til pengene.

På fretlessen har jeg D'Addario XL half-wound (.040, .060, .080, 100)

Link to comment
Share on other sites

Guest Thunder Fingers

Optima Gold 45 - 65 - 80 -105, 50 - 50 -65 - 85 - 105 og 45 - 60 - 80 - 100 - 125 (Skulle ønske de lagde et litt tykkere 5er sett..)

Rotosound RS66LD Jazz Bass Monel flatwound, 45 - 65 - 85 - 105.

Det er bare P Bassen som bruker Rotosound, Jeg vet ikke hva som står på Geddyen akkurat nå, men de skal byttes til Optima snart.

Edited by Thunder Fingers
Link to comment
Share on other sites

@ThunderFingers: Det var da en voldsomt macho e-streng :P og..litt ironisk at du bruker Jazz Bass-strenger på en P-bass? :P

Selv bruker jeg 45 - 65 - 80 - 100 flatwounds, de som satt på bassen når jeg kjøpte den. Funker bra fortsatt =)

Link to comment
Share on other sites

Guest Thunder Fingers
@ThunderFingers: Det var da en voldsomt macho e-streng :P og..litt ironisk at du bruker Jazz Bass-strenger på en P-bass? :P

Må ha litt å ta i vettu... :lol:

Jeg tenkte ltt på det, men jeg har ikke peiling på hvorfor Rotosound kaller det for Jazz Bass strenger, alle de store som har brukt de har spilt P basser.. (Steve Harris, Roger Waters, Phil Lynott, Sting...)

Link to comment
Share on other sites

Jeg er ganske trofast... har funnet ut at DR Hi Beams 40-60-80-100 er ideelle for meg. H-strengen er som oftest .120, mens C-strengen gjerne er .030. Er nok riktigere med .028 eller .025, men det er .030 som følger med som standard i 6-strengs settene.

Jeg bruker også DR SunBeams, som er samme strengen men med nikkel. Dette er en streng som er nesten identisk å spille på, men som er litt varmere i lyden. Bruker denne på noen av bassene som er lysest i tonen. Fungerer veldig fint. Samme tykkelser, selvsagt.

Har prøvd DR FatBeams-settene, men de er "for grove" for meg. Kan ikke forklare det på noen annen måte, de føles bare litt råere på en måte.

Bruker D'Addario piccolo-strenger på piccoloen, og de er OK... husker ikke strengtykkelser.

Har kjøpt et sett med Jazz Monel flats, men har ikke satt de på noe enda. Er så "glad" i HiBeams/Sunbeamsene mine at jeg er litt nølende med å prøve noe annet. :)

Link to comment
Share on other sites

Jeg merket forresten også at det var kjekt med nikkel-strenger når jeg fikk G&L'en min som er veldig crisp og lys i toppen. SS-strenger ble det for mye diskant i, gitt. Men hadde jeg hatt en P-bass eller noe hadde jeg nok brukt det strengesettet jeg hadde på Attituden, DR Lo-riders SS Heavy. .050-.110

Link to comment
Share on other sites

Går som regel bare inn i butikken og ber om å få de billigste i medium størrelse. Den eneste tekniske spesifikasjonen er at det er roundwood.

Har aldri lagt merke til noen stor forskjell i lyden uansett, men har fått litt pepper for å "sette møkkastrenger på den fine bassen" noen ganger ja:)

Link to comment
Share on other sites

Ikke kjent forskjell?? :)

Strenger er helt avgjørende for min del. Får jeg ikke ordentlige (les: DR) strenger på bassene mine kan jeg bare drite i å vurdere om jeg liker dem eller ikke. Mulig jeg er sær, men det er nå først og fremst strengene jeg spiller på.... resten av bassen er jo egentlig bare et strengestativ. :)

Så for min del gir det lite mening å ha en heftig bass og så spare på strengene. Min erfaring er at det er bedre å gjøre det omvendt! :)

Link to comment
Share on other sites

Som oftest D'Addario siden alle selger det, ca. 45 - 100.. Synes strenger er så svindyrt her i Norge at jeg tar med meg et sett eller to hver gang jeg er i utlandet. Bytter ca. en gang i året, de ryker aldri og jeg HATER lyden på nye strenger.

Link to comment
Share on other sites

Jeg kan ikke garantere at du liker de like godt som meg. :) Men i mine øyne er det ihvertfall verdt et forsøk. Noen hundrelapper dyrere enn de rimeligste strengene som er å få tak i, men ikke så avskrekkende mye.

DR HiBeams, SunBeams og også FatBeams (tror jeg) har rund kjerne, mens mange andre strenger ofte har hexagonal kjerne (altså 6-kantet). Det gir, ihvertfall i følge ekspertene, en mykere streng men med omtrent samme livlighet. Ikke vet jeg hvordan jeg skal beskrive nyansene helt. Er nok best å bare forsøke det selv! :)

Forskjellen mellom HiBeams og FatBeams er ikke så stor. FatBeams føles litt råere og mer upolert. Tror det må egne seg veldig bra for funk og slap/pop... ikke så rart, selvsagt, det er signaturstrengene til Marcus Miller. :)

Skrekk-eksempelet mitt er den gangen jeg hadde en Peavey Cirrus 6-strenger som jeg hadde satt Elixir-strenger på. Du vet, de gummierte... Det føltes rart, omtrent som å spille med kondom på fingrene (ikke at jeg har gjort det, altså). Men jeg følte også at mye av dynamikken som jeg var vant med fra DR ble vekk, flagolettene var tammere, jeg mistrivdes intents med det. Bytta til et 6-strengs DR HiBeam-sett, og basse våkna til liv med en gang. Det var utrolig stor forskjell i feel og klang, ihvertfall i mine ører. At jeg etterhvert solgte den hadde vel mest med spacing og GAS å gjøre. Ihvertfall ikke lyden. Men så lenge det stod Elixir-strenger på den var den nesten ikke spillbar for meg. Så strenger betyr MYE!

Edited by MrWalker
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.