Web Analytics
Jump to content

Problem med vibsystem, hjelp!


Sorg
 Share

Recommended Posts

Har akkurat fått gitaren tilbake, skikkelig satt opp av gitarreperatør og greier. Dette er min første gitar med tremolosystem (for de som ikke vet en PRS CU 22 artist). Det virker dog som ikke vibsystemet kommer helt tilbake til 0 hver gang... Jeg kan stemme gitaren perfekt, gi vibsystemet en ganske hard omgang og så sjekke på tuneren igjen, og noen av strengene (oftest de 3 dypeste) er gått litt opp i tune... i blant går også de 3 lysteste bittelitt ned i tune...

Vanlig problem? Er det sjeldent at gitarer med trem returnerer helt perfekt (slik at kan lese det av på tuneren også) tilbake?

NB! Er altså ikke slik at gitaren høres kjempesur ut når jeg tar akkorder etterpå. Den høres forsatt ren ut, men den holder seg altså ikke 100%... Det gjør kanskje ingen tremolosystem? Er vel grunnen til at en del skyr de pesten...

Løsning på dette? Jeg har blitt anbefalt av diverse med samme problem å bare smøre ørlite olje (passende selvsagt) under de hodet til de 6 skruene som holder tremoloen fast. Gitarreperatøren min mente dog at dette overhodet ikke var nødvendig og at tremolosystemet var veldig bra...

TIPS? Jeg har som sagt ingen erfaring med tremolosystem fra før..

sorry for lang og rotete post...

Link to comment
Share on other sites

Jeg har en Tom Anderson med konvensjonelt tremolosystem ala Fender, men tror det er modifisert noe i forhold. Dette fungerer utrolig bra og gitaren holder godt stemingen, men jeg er ikke en som bruker ekstreme dives da. Stemme skruene er låsbare sammen med et bra opsett forøverig, så fungerer det bra.På mange gitarer er strengenes vinkel fra oversadelen vinklet til siden i forhold til vinkelen til selve strengen på halsen, og da skjønner jeg det kan bli et problem å holde steminga

Link to comment
Share on other sites

Du kan eventuelt bruke nut sauce sporene i nøtta når du skifter strenger. Nut sauce er en eller annen blanding av grafitt og smøremiddel av noen slag, og sørger for minst mulig friksjon på steder hvor strengen er i kontakt med deler på gitaren. Burde være mulig å få kjøpt i de fleste gitarsjapper nå.

Jeg har brukt dette på Petruccien min, som heller ikke har lockingnut, med stort hell.

Link to comment
Share on other sites

Du kan eventuelt bruke nut sauce sporene i nøtta når du skifter strenger. Nut sauce er en eller annen blanding av grafitt og smøremiddel av noen slag, og sørger for minst mulig friksjon på steder hvor strengen er i kontakt med deler på gitaren. Burde være mulig å få kjøpt i de fleste gitarsjapper nå.

Jeg har brukt dette på Petruccien min, som heller ikke har lockingnut, med stort hell.

Gitarreperatøren min sa hvertfall at nutet var "helt perfekt", noe han testet. Kan en ikke i stedet for å bruke nut sauce bruke blyant da? Det har jeg blitt anbefalt.

Link to comment
Share on other sites

For å si litt mer konkret hva jeg gjorde. Jeg brukte vibarmen max i begge retninger (en heltone) og gjorde dette litt fort. Så sjekka jeg stemingen igjen og den var gått litt ut av tune. Akkorder i de første båndene hørtes fint ut, men beveger jeg meg oppover var det litt dårligere, men ikke ille for all del. Mulig jeg flisespikker her.. (ja den er intonert)

Men er det ikke litt merkelig at strengene var gått litt OPP i tune?

Og er det noen som har prøvd å smøre bittelitt olje under headscrewsene (de som holder tremolosystemet fast) eller er dette noe en aldri bør gjøre?

Link to comment
Share on other sites

Siden gitaren hadde steget er det mye som tyder på at tremoloen ikke returnerer til "nullpunktet" etter at du har brukt den. En liten dråpe olje kan være det som gjør susen. Hvis ikke er det ikke noen grunn til veldig stor bekymring, en flytende tremolo skal være pinlig nøyaktig justert for at den alltid skal sprette 100% på plass etter litt gymnastikk.

Link to comment
Share on other sites

Ligger ikke en klassisk divebomb 3 halvtoner eller noe sånt ned?

Vet ikke jeg, en PRS vibsystemene er designet for å kunne gå en heltone ned og opp, men jeg kan nok strekke det til 1,5 heltone.. Er med andre ord ikke som FR som vel kan gå 2,5?

Link to comment
Share on other sites

Hvis du bruker en tyntflytende olje, som f.eks. symaskinolje, og passer på at du bare påfører en bitteliten dråpe, skal det ikke være noe problem med skitt og støv. En annen ting er at en gitar som brukes BLIR skitten. Jeg pleier å bruke en gammel tannbørste for å gjøre rent vibsystemet innimllom.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Er det noen som vet hvor man kan få tak i roasted pine emner som kan brukes til el kropp? Det eneste jeg har funnet er amerikanske sider der emne koster ca 1500,- kr men frakter er på 4000,-   Det eneste norske jeg har funnet er terrasse plank med det er for tynt og smalt. 
  • Godt tips, men dette er et kit som sannsynligvis ikke er verdt mer enn varmeverdien om en fyrer den i peisen når alle godbitene er tatt av. De originale stemmeskruene var så dårlige at de ikke var brukbare, og en gikk regelrett i stykker. Verdien i denne vil nok først og fremst være gleden den kan gi meg Regner med det er flere enn meg som som har et lite lager med avplukkede deler. De er kjekke å finne til andre prosjekter. Merkelig nok blir man aldri ferdig....  
  • Lang tid uten lyst - og når den er på vei tilbake ser jeg at alt er på vei til å bli borte ... Trist, men leit og ingenting å gjøre med det. Og i mellomtiden har alle bildene i byggetrådene mine mistet seg selv - usikker på hvorfor det har blitt slik, men nå som forumet også er i ferd med å miste seg selv, er det kanskje ikke verdt å reparere? Jeg skal lete opp det nye forumet og se om jeg finner ett sted å poste oppdateringer i der 🙂 Takk for alt og alle her inne!
  • Jo,jo.Som du sier,det er moro å prøve seg fram. Tips:Ta vare på originale pickuper og annet stash fra gitaren,slik at du kan sette den i original stand når du eventuelt selger den.Folk vil helst ha gitarer i original stand,og er ikke villig til å betale det ekstra som du har kostet på den.
  • Tenker litt av poenget er stor forskjell egentlig. Bør bli interessante muligheter for å diale inn diverse toner i midtstilling, spesielt om jeg legger på en coilsplit av humbuckeren og. Risikoen er vel heller ikke superstor siden det går an å kjøpe til en som matcher bedre og ta den som blir til overs i en annen gitar. Eller selge. Får vel alltids igjen noen kroner for sånt. Har jækla lyst til å prøve altså. Titte på videoen nå EDIT: Må vel innrømme at jeg EGENTLIG tenkte å prøve med noe fra Guitar Fetish, men stadig utsolgt det jeg skal ha og da eser budsjettet fort ut....
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.