Web Analytics
Jump to content

Stemmer du ned gitaren før du går på fly?


Sorg
 Share

Recommended Posts

Er dette noe vits? Kjenner en som sendte gitaren over til USA og glemte å stemme ned og den var like fin. Men tynn Ibanez hals og greier..

Hvis jeg skal opp i lufta med en gitar med vibsystem... Vil det være mulig å sette tremol-noen på full stop (hardtail) og deretter slakke strengene, og på dette viset unngå at jeg må sette opp ting på nytt?

Link to comment
Share on other sites

Helt unødvendig på elgitar. Kassegitarer i innsjekket bagasje kan være et poeng for å skåne gitarhodet dersom kassen ramler i bakken under lasting/lossing. Det viktigste er å polstre gitaren bra, særlig under hodet, slik at den ikke kan bevege seg i det hele tatt.

Link to comment
Share on other sites

Når jeg får gitarer tilsendt fra utlandet ber jeg alltid om at man slakker strengene litt slik at presset på halsen ikke er for stort i tilfelle kraftig støt under frakt (noe som ikke er usannsynlig).

Jeg foretrekker det, andre er redd man får masse pes med å sette opp igjen gitaren.

Det blir litt opp til den enkelte, det trenger jo ikke være nødvendig.

Som det ble nevnt over her er vel god pakking det viktigste, det at gitaren ligger helt stødig inne i kassen slik at den ikke kan bevege seg.

Link to comment
Share on other sites

Kan det ha noe med å gjøre at det er ok hvis du får den med inn på flyet, men hvis den havner blant bagasjen er det verre... Kanskje høyere trykk der?

Det er hvertfall pga trykkforskjeller det anbefales å stemme ned, men dette er nok ikke tilfelle i kabinen.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Godt tips, men dette er et kit som sannsynligvis ikke er verdt mer enn varmeverdien om en fyrer den i peisen når alle godbitene er tatt av. De originale stemmeskruene var så dårlige at de ikke var brukbare, og en gikk regelrett i stykker. Verdien i denne vil nok først og fremst være gleden den kan gi meg Regner med det er flere enn meg som som har et lite lager med avplukkede deler. De er kjekke å finne til andre prosjekter. Merkelig nok blir man aldri ferdig....  
  • Lang tid uten lyst - og når den er på vei tilbake ser jeg at alt er på vei til å bli borte ... Trist, men leit og ingenting å gjøre med det. Og i mellomtiden har alle bildene i byggetrådene mine mistet seg selv - usikker på hvorfor det har blitt slik, men nå som forumet også er i ferd med å miste seg selv, er det kanskje ikke verdt å reparere? Jeg skal lete opp det nye forumet og se om jeg finner ett sted å poste oppdateringer i der 🙂 Takk for alt og alle her inne!
  • Jo,jo.Som du sier,det er moro å prøve seg fram. Tips:Ta vare på originale pickuper og annet stash fra gitaren,slik at du kan sette den i original stand når du eventuelt selger den.Folk vil helst ha gitarer i original stand,og er ikke villig til å betale det ekstra som du har kostet på den.
  • Tenker litt av poenget er stor forskjell egentlig. Bør bli interessante muligheter for å diale inn diverse toner i midtstilling, spesielt om jeg legger på en coilsplit av humbuckeren og. Risikoen er vel heller ikke superstor siden det går an å kjøpe til en som matcher bedre og ta den som blir til overs i en annen gitar. Eller selge. Får vel alltids igjen noen kroner for sånt. Har jækla lyst til å prøve altså. Titte på videoen nå EDIT: Må vel innrømme at jeg EGENTLIG tenkte å prøve med noe fra Guitar Fetish, men stadig utsolgt det jeg skal ha og da eser budsjettet fort ut....
  • Har prøvd dette selv,Lollar Novel 90 i neck og Seymour Duncan JB i bridge.Det ble for stor forskjell mellom pickupene.Spørs også hva du hovedsakelig spiller (clean/dirty/full distortion).Egentlig trenger du to gitarer,hehe:  
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.