Web Analytics
Jump to content

fender princeton 65


Anders666
 Share

Recommended Posts

står "pre out" og "pwr in" har bare en fuzzpedal enda... leste at fuzzbokser ikke skal i effektloopen.

Leste også at delay,chorus osv. helst skal i effektloopen. hva er egentlig forskjellen på og koble pedaler in i effektloopen og å koble pedalene foran forsterkeren?

Link to comment
Share on other sites

Om du ikke har et eksemplar å sjekke det ut på, så finner du sikkert manualen til forsterkeren på fender sine hjemmesider. Evt. en liten google søk.

Edit: Ikke alle pedaler takler like godt linje-signaler (som i effektsløyfa). Du kan godt prøve med fuzzpedalen der, men vaneligvis så høres det bedre ut med den før forsterkeren (altså en vanelig oppfatning). Kan jo hende du synes det låter kult med fuzzen i sløyfa. Vi andre bedrevitere som sitter her kan da ikke diktere deg til å like noe annet bedre. :)

Edited by acron
Link to comment
Share on other sites

står "pre out" og "pwr in" har bare en fuzzpedal enda... leste at fuzzbokser ikke skal i effektloopen.

Leste også at delay,chorus osv. helst skal i effektloopen. hva er egentlig forskjellen på og koble pedaler in i effektloopen og å koble pedalene foran forsterkeren?

Då har du effektloop.

Link to comment
Share on other sites

hva er egentlig forskjellen på og koble pedaler in i effektloopen og å koble pedalene foran forsterkeren?

Bortsett fra den nevnte forskjellen i styrken på signalet som behandles, og dermed også potensialet for mindre støy og lignende, så har alle de effektsløyfene jeg har sett ligget mellom forforsterkeren og effektforsterkeren. Det vil si at effektene kommer etter forsterkning, forvrengning og tonekontroller. Dette gir andre muligheter og begrensninger, for eksempel den at en delaypedal foran ampen vil ha avtagende forvrengning på gjentagelsene, mens en i effektsløyfen bare gjentar det ferdig forvrengte signalet. Du får heller vanligvis ikke samspillet med tonekontrollene og forsterkeren i sløyfen heller, for eks at mye diskant, som ofte gjort på Fender-amper, gjør at du får forvrengning i det området, og effekter som låter deretter.

Sikkert noe jeg har glemt, så andre må gjerne supplere.

Link to comment
Share on other sites

Litt mer om tonekontrollere og effektsløyfe:

Nå har det jo seg slik at enkelte forsterkere har effektsløyfa før tonekontrollerne (spesielt i Marshall-type forsterkere (men ikke alle)). Fender-type tonekontrollere ligger gjerne tidlig i kjeden i forforsterkeren, og vil derfor ikke ligge etter sløyfa. :)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Må innrømme at det har blitt noen flere Harley Benton siden åpningsinnlegget i denne tråden. Geniale gitarer å lære seg båndsliping og oppsett på, ikke så veldig stor risiko om noe skulle gå galt. Og man kan faktisk ha flaks å ende opp med et knallbra instrument etter litt jobb -  de fleste er ikke klare for bruk ut av esken. Paradoksalt nok er de dyreste jeg har kjøpt også de som kom mest uferdige. En Fusion II var ikke mulig å justere opp pga flere veldig ujevne bånd. Fikk tilbake en femhundrelapp og la ned litt arbeid på hals/bånd, og nå har den  veldig lav action uten noen problemer. Holder på med en SC550 II nå og her var første stopp å ta ut oversadelen, renske opp og montere den skikkelig. Noen fryktelig høye bånd, og har prøvd å justere halsen rett for å planslipe båndene men den er rett og slett litt s-formet når den rettes ut. Får bare slipe i vei og se hvor det bærer, kan vel kompensere mye med høyden på båndene tenker jeg. Målet er lav action og bittelitt relief, og jeg tror S-formen forsvinner da. Den låter ihvertfall overraskende bra, disse Tesla-pickup`ene er ikke til å kimse av. Med 5 HB-gitarer og en bass i samlingen tenker jeg det holder med det merket. Nå tør jeg ta for meg dyrere instrumenter om det skulle bli nødvendig   Sikler  på Solar, spesielt  A1.6FRC. Har ikke noe med floyd og aktiv elektronikk i samlingen, så det må bli neste. Kommer til å prøve å unngå å kjøpe gitarer uten rustfri bånd i fremtiden og Solar kommer med det. Alternativt må jeg lære meg å skifte bånd. Har jo noen HB med nikkelbånd jeg kan øve meg på  
  • Er det noen som vet hvor man kan få tak i roasted pine emner som kan brukes til el kropp? Det eneste jeg har funnet er amerikanske sider der emne koster ca 1500,- kr men frakter er på 4000,-   Det eneste norske jeg har funnet er terrasse plank med det er for tynt og smalt. 
  • Godt tips, men dette er et kit som sannsynligvis ikke er verdt mer enn varmeverdien om en fyrer den i peisen når alle godbitene er tatt av. De originale stemmeskruene var så dårlige at de ikke var brukbare, og en gikk regelrett i stykker. Verdien i denne vil nok først og fremst være gleden den kan gi meg Regner med det er flere enn meg som som har et lite lager med avplukkede deler. De er kjekke å finne til andre prosjekter. Merkelig nok blir man aldri ferdig....  
  • Lang tid uten lyst - og når den er på vei tilbake ser jeg at alt er på vei til å bli borte ... Trist, men leit og ingenting å gjøre med det. Og i mellomtiden har alle bildene i byggetrådene mine mistet seg selv - usikker på hvorfor det har blitt slik, men nå som forumet også er i ferd med å miste seg selv, er det kanskje ikke verdt å reparere? Jeg skal lete opp det nye forumet og se om jeg finner ett sted å poste oppdateringer i der 🙂 Takk for alt og alle her inne!
  • Jo,jo.Som du sier,det er moro å prøve seg fram. Tips:Ta vare på originale pickuper og annet stash fra gitaren,slik at du kan sette den i original stand når du eventuelt selger den.Folk vil helst ha gitarer i original stand,og er ikke villig til å betale det ekstra som du har kostet på den.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.