Web Analytics
Jump to content

Utdanning! Hvilke skoler er bra?


Duckster
 Share

Recommended Posts

Hei! Går nå på Viken folkehøyskole og er klar for litt mer utdanning innen musikk. Målet mitt er i grunn å bli artist, produsent og låtskriver. Har drevet med hjemmestudio snekring i et år nå, og føler meg rimelig trygg i cubase nå. Vil gå på en skole som hvor jeg helst kan utvikle meg først og fremst som produsent, men med låtskriving og læring om industrien også i sentrum. Har tenkt litt på LIPA, paul mccartney skolen i england, men skummelt med tre år i utlandet.. NISS og Noroff er også noe jeg har tenkt på. Hvilke andre skoler i norge finnes det i denne "sjangeren"?

Link to comment
Share on other sites

Lånekassen har berettigelse for Berklee, hvis du er laga av gryn kan du jo ta Musicians Institute i LA, evt MI i Japan... Ntnu og UiO har begge musikkprogram. Lipa er jo rimelig vanskelig å komme inn på, men tror trøndertun har et sammarbeid med dem, så du kan jo gå på tunet et år først. Det er sikekrt både gøy og lærerikt.

Link to comment
Share on other sites

ikke for å være en partypooper eller noe slikt, men om du skal utdanne deg innen noe slikt, så er det stor risk for at du blir sittende uten jobb + lån på mange hundretusen etter utdanningen.. om du kan få ting til å høres bra ut, og har en haug med kontakter, så kommer du deg egentlig like langt.

og musikkmarkedet er vell en av de mest rivaliserende og konkuransepregede yrkene man finner.

just sayin'...

edit: men om du virkelig, virkelig brenner for dette, så go for it :P skulle ikke prøve å skremme..heh.

de skolene som er nevnt til nå, er jo verd å sjekke ut.

hva har du av utdannelse fra før av?

Edited by Jonathan
Link to comment
Share on other sites

Ja er jo klar over de tingene, men med tanke på at jeg vil bli produsent er det veldig greit å lære det på en skikkelig måte. Når jeg i tillegg ikke vet hva annet jeg skal gjøre neste år tenker jeg det er greit å gå på en skole, lære mye og få kontakter. Har ikke bestemt meg ennå da :) Skal uansett spille konserter og jobbe med musikken på den måten i tillegg, uansett hva jeg gjør neste år. Har heller ikke et fullt band å spille med foreløbig ;)

Offtopic: Sigmund kjenner jeg ja, hyggelig kar :) Læringsforholdene er generelt veldig bra på Viken, det er det beste valget jeg har gjort noensinne.. Jeg har vokal som hovedinstrument på jazz/pop/rock, så vet ikke first-hand hvordan det er, men alle gitaristene her har bare blitt bedre og bedre :) Spiller gitar også i musikkformidlings-bandet, bare så det er sagt ;)

Viken er forsåvidt den eneste utdanningen jeg har i musikk foreløbig. Har gått på TenSing Seminar en uke to år på rad, med gitartime hver dag, men kan vel ikke regnes som utdannelse ;)

Link to comment
Share on other sites

tror kansje jeg kan svare litt dypere på læringsforholdene på viken når d gjelder gitarister, vel, ettersom jeg går der!

de er knall

konge lærer! utdanna ved musikkhøyskolen i oslo, vannvittig gehør og oversikt over alt han driver med. ikke no shreddefyr, noe som egentlig burde passe alle som vil satse på musikk... (hehe)

du kan øve hvor mye du vil, viss du vil kan du øve 8 timer om dagen, eller så kan du være sosial hele tia og drite i gitar.

det som er greit med viken er at det ikke er no utprega sjangerskole alla sund og toneheim er mer jazzretta, her kan vi spille jazz eller pop, og alltid noen som er klar for å spille litt rock!

anders: gå på niss, så starter vi band i oslo neste år! må bare bli kvitt den hersens senebetennelsen;)

ps, snakkes om 2 dager!

mvh erlend

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Godt tips, men dette er et kit som sannsynligvis ikke er verdt mer enn varmeverdien om en fyrer den i peisen når alle godbitene er tatt av. De originale stemmeskruene var så dårlige at de ikke var brukbare, og en gikk regelrett i stykker. Verdien i denne vil nok først og fremst være gleden den kan gi meg Regner med det er flere enn meg som som har et lite lager med avplukkede deler. De er kjekke å finne til andre prosjekter. Merkelig nok blir man aldri ferdig....  
  • Lang tid uten lyst - og når den er på vei tilbake ser jeg at alt er på vei til å bli borte ... Trist, men leit og ingenting å gjøre med det. Og i mellomtiden har alle bildene i byggetrådene mine mistet seg selv - usikker på hvorfor det har blitt slik, men nå som forumet også er i ferd med å miste seg selv, er det kanskje ikke verdt å reparere? Jeg skal lete opp det nye forumet og se om jeg finner ett sted å poste oppdateringer i der 🙂 Takk for alt og alle her inne!
  • Jo,jo.Som du sier,det er moro å prøve seg fram. Tips:Ta vare på originale pickuper og annet stash fra gitaren,slik at du kan sette den i original stand når du eventuelt selger den.Folk vil helst ha gitarer i original stand,og er ikke villig til å betale det ekstra som du har kostet på den.
  • Tenker litt av poenget er stor forskjell egentlig. Bør bli interessante muligheter for å diale inn diverse toner i midtstilling, spesielt om jeg legger på en coilsplit av humbuckeren og. Risikoen er vel heller ikke superstor siden det går an å kjøpe til en som matcher bedre og ta den som blir til overs i en annen gitar. Eller selge. Får vel alltids igjen noen kroner for sånt. Har jækla lyst til å prøve altså. Titte på videoen nå EDIT: Må vel innrømme at jeg EGENTLIG tenkte å prøve med noe fra Guitar Fetish, men stadig utsolgt det jeg skal ha og da eser budsjettet fort ut....
  • Har prøvd dette selv,Lollar Novel 90 i neck og Seymour Duncan JB i bridge.Det ble for stor forskjell mellom pickupene.Spørs også hva du hovedsakelig spiller (clean/dirty/full distortion).Egentlig trenger du to gitarer,hehe:  
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.