Web Analytics
Jump to content

Spille venstrehendt på høyrehendt el-gitar


se.schei
 Share

Recommended Posts

Hei,

Jeg skal investere i en skikkelig skikkelig bra el-gitar nå. Jeg søker rundt forbi på ebay for å finne leftys der. men det er også et annet alternativ ifølge Sagevik-musikkforretning.

Jeg kan kjøpe en høyrehendt el-gitar, og bytte om på strengene? Men blir det da samme lyd? Blir det da en bra gitar?

Jeg tenkte hovedsakelig på Les Paul Standard. Men kan også gå for Amerikansk Stratocaster. Idiotiske musikkforretninger her i Norge som ikke legger merke til behovet for venstrehendte gitarer! Det er et enormt marked, men det finner ikke de ut av pga venstrehendt blir tvunget til å spille høyrehendt pga lite tilgjengelig og utvalg av venstrehendte gitarer.

Har noen erfaringer innen dette? Kan jeg bytte om på strengene på en høyrehendtgitar?

Mvh

Sebastian

EDIT:

Okei, offtopic som hele tråden har blitt, og som alle andre tråder på dette forumet blir. Venstrehendte kan ikke for at de er venstrehendte. Når du tok opp din første fargestift når du var liten så tok du den mest sannsynlig med høyre hånden. Vel jeg tok den med venstre. Og alt annet du føler komfertabelt å gjøre med høyrehånden gjør jeg med venstre. Så til alle dere høyrehendte som sier, "bli høyrehendt, eller ivertfall prøv.". Hold kjeft.

Hva hadde dere sagt om noen nå hadde tvinget deg til å skrive med venstrehånden fordi få andre bruker den andre? Ingen som klarer å forklare hvorfor 10%(usikkert tall, men jeg synes jeg hørte det) av verdensbefolkningen er venstrehendte, men en ting er sikkert. Venstrehendte har visse fellestrekk. Og det er at gjennomsnittet av venstrehendte er mer musialske, kunstneriske, matematiske, fingerferdige enn gjennomsnittet på høyrehendte.

Eksempler på mennesker som er / har vert venstrehendte:

Flere store Navn som Er/var venstrehendte(klippet fra sol forumet.:

- Leonardo da-Vinci (Kjent kunstner og oppfinner),

- Galileo Galilei (Han som fant ut at jorda går i bane rundt sola),

- Jimi Hendrix (Meget kjent gitarspiller),

- Benjamin Franklin (Fant opp lyspæren),

- Bill Clinton (Amerikansk president),

- Gerald Ford (Amerikansk President),

- Ronald Reagan (Amerikansk President),

- Joan of Arc (Fransk heltinne),

- Ramses II (Egyptisks farao)

- Alexander den store (Romersk hersker)

- Julius Caesar (Romersk General)

- Napoléon Bonaparte (Fransk hersker)

- Dronning Victoria av England

- Prins Charles av England

- Prins William av England

- Fidel Castro (Cuba’s president)

- Henry Ford (Faren til bilmerket Ford)

- David Letterman

- Paul McCartney (Musiker)

- Ringo Starr (Musiker)

- Michelangelo (Kunstner)

- Pelé (Fotballspiller)

Og flere finner du her

http://www.indiana.edu/~primate/left.html

Edited by se.schei
Link to comment
Share on other sites

 • Replies 30
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Tror det skal gå fint. Har en akustisk som jeg har gjort dette på. Eneste ulempen er jo at du kommer borti volum/tone controllene hele tida ;) Jeg tror Marios skaffer både Les Paul Standard og Classic i lefthand, men

det blir nok et par tusen dyrere. Hvor mye er du villig i å betale da?

Link to comment
Share on other sites

Tusen takk for deres svar. Jeg vil gjerne også høre fra folk som har prøvd det på el-gitarer

Tror det skal gå fint. Har en akustisk som jeg har gjort dette på. Eneste ulempen er jo at du kommer borti volum/tone controllene hele tida ;) Jeg tror Marios skaffer både Les Paul Standard og Classic i lefthand, men

det blir nok et par tusen dyrere. Hvor mye er du villig i å betale da?

Joda. Jeg har snakket med Marios. Men når left-hand er på tilbud til 13 000 så er det litt surt å måtte betale det han skulle ha for en lefthand.

Tilbudet gjelder kun høyrehendt modeller !! Venstre hendt modellen vil

koste 22.490,- ( veil ca 25.000,-)

og kan ta ca 3-4 mnd å skaffe denne.

Hilsen Thomas @ Marios

77 00 10 50

Link to comment
Share on other sites

det funker sikkert fint, men du bør kanskje sende den inn til en butikk som stiller inn gitaren for deg slik at mikkene blir stilt slik inn at bass strengen blir på den "andre" siden og litt slike små ting!

Edited by Ibanez90
Link to comment
Share on other sites

Nå kan du angre på at du valgte feil da du startet! ;)

Ingen spiller gitar med bare én hånd. (Ja, da, noen gjør det, men ingen av den gemene hop.)

Finnes det fløyter, trombone, sax for "venstrehendte"?

Et enormt marked, neppe. Det eneste som finnes er det kunstige markedet som sære lefties har laget selv, og de er de eneste som klager. ;)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Hør med Roy Bang,( rbguitars) https://www.facebook.com/rbguitars2/  
  • Har ikke oppgradert elektronikken, her er alt originalt. Husker det er fullsize pots inni der, men ikke så rent lite rotete satt sammen. Mer som et kråkereir i forhold til Gibson`en du deler bilde av. Kan ta et bilde senere og poste, så har du fasiten. Burde sikkert gjort noe, for det er et eller annet funky med måten volum/tonekontroller fungerer sammen. Bare ikke kommet så langt, de siste par dagene har den gamle DBZ`en fått tafsefingrene på seg. Kjøpt i i 2010 hos Powerguitar i Kristiansund. Kinaversjon, men mye å like. Grover tunere, ekte rosewood, en anstendig lønnetopp, perfekt kuttet oversaden (men sikkert plast?), jumbobånd, fullsize pots, coilsplit osv. Pickuper som er til å leve med. Tyngre enn den nevnte HB`en som har masse weight relief. Lav action uten buzzing, noe som er utrolig siden jeg finner fler bånd som er uenige med de andre....blir vel å tape den ned og planslipe i morgen Ville ikke vært redd for å kjøpe HB som et eksperiment, for halsene er som regel veldig bra men trenger ofte båndjobb for å bli skikkelig gode. Geniale moddeplattformer, men for min del er det mest for å få litt "feel" med ulike gitartyper uten å bruke 10-20K for hver en. Og ikke minst øve meg på diverse ting som involverer verktøy.  Har siktet meg inn på 1-2 litt mer "premium" gitarer som skal i samlingen etterhvert  
  • Interessant lesning.Jeg er nysjerrig på Harley Benton og kvaliteten på disse.Ikke at jeg har tenkt å kjøpe en selv,hehe,jeg har vel de gitarene jeg skal ha og er fornøyd med det.Men jeg har skrudd på en del billiggitarer oppigjennom tidene,og har vel dannet meg et bilde av hvordan det ser ut under den skinnende overflaten.Vet ikke om du tok noe bilde av elektronikken før du oppgraderte,men det hadde vært interressant å se hvordan det ser ut. Her er forøvrig et bilde av elektronikken på en Gibson:
  • Ser ut som det er kun i USA du kan få tak i dette.
  • Var redd den SC550-II ` en måtte kasseres etter å ha konstantert at halsen hadde en svak s-form når den ble forsøkt justert rett, men til min store overraskelse ble den veldig bra. Oversadelen var bare slengt nedi hakket uten å renske opp først, deretter hadde de kutta slottene. Tok den av, rensket og satte den i på ny. Da ble den marginalt lavere og et hakk under det jeg ville turt å file selv, men det fungerer helt perfekt. Og da kan det ikke bli bedre Båndene var så ujevne at gitaren ikke var spillbar uten ekstremt mye relief og kjempehøy action. Et bånd var mye høyere enn de andre til tross for at det tilsynelatende var forsøkt slipt allerede. Halsen ble ikke helt rett, som nevnt, ved å justere trussroden, så jeg satset på å kompensere med sliping av båndene. Her var det heldigvis masse å a av, og de er til og med rustfri. Holdt pusten etter at strengene var på, og kunne konstantere at den hadde fått ørlite relief av lasten strengene påførte. Action var svært lav, men - tadaa- ingen choking, unormal buzzing eller noe som helst. Det var ikke nødvendig å justere trussroden tilbake, halsen kom rett i stilling når strengene var spent opp. Justerte broa slik at action ved 1. streng havnet et sted mellom 1,25 og 1,5 og ca 1,75+ ved 6. Fungerte med lavere og, så jeg er veldig fornøyd med denne båndjobben - spesielt med et litt skremmende utgangspunkt. Tittet under pickup`ene og her hadde de på typisk Harley Benton-vis bomma med en skru slik at den stod nede i selve utsparingen. Får vel lime på en beta og bore et skikkelig hull. Ellers så pickupene forseggjorte ut med skikkelig strekkavlastning på kabel og 4 ledere til hver. Så her kan man sette opp coilsplitting om ønskelig. Alle hulrom er skjermet, og pot`ene er fullsize. Lønnetoppen ser ut til å være fullsize, men det er nok en veneer på toppen der igjen selv om den merkelig nok har en slående 3d-effekt. Gitaren låter bra akustisk og jeg høres sikkert dust ut når jeg påstår at disse Tesla-pickup`ene låter grisebra. Utrolig at denne gjengen klarer å selge en sånn haug med det som egentlig er kremdeler til den prisen - men det er dessverre ikke en ferdig gitar uten mye jobb når det er satt sammen på en sånn måte. Spesielt med tanke på at dette var erstatningen for et totalt vrak som ikke kunne reddes og gikk i retur. Vi vet jo at de får det til rett som det er - T-stylen jeg nevner over var nær perfekt i så måte (gitt bort til en ung musikkstudent som måtte flykte fra hjemlandet for et par måneder siden) og en TE40 Redblast (Filtertronsak)  hadde strøken hals og alle bånd sånn de skulle være. Nå må jeg bare få skaffet med en original Strat til samlingen. Og noe kult med floyd som den Solar`en nevnt over. Og få solgt den Big Muff Pi`en. Vi skjønner alle hvor dette bærer, ikke sant?          
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.