Web Analytics
Jump to content

For the love of god


kbekul
 Share

Recommended Posts

Hei !

eg skal ha ein opptreden med bandet mitt på denne fantastiske sangen av Steve Vai!

Det eineste eg mangler e et tips til kordan eg kan få den lyden som brukes i den sangen!?

noken som har noken tips til meg?

trenger ikkje vere heilt nøyaktig lik, men noke lignende ein sånn fin lead tone som brukes i sangen.

e veldig takknemlig for absolutt ALLE tips!

Edited by kbekul
Link to comment
Share on other sites

takk skal du ha nettrom =D

noken som har et oppsett til meg ? tips til ka eg kan kjøpe ?

For å få tonen til Vai må du ha alt av utstyret hans, og fingrene hans.

Det virker kanskje som den store drømmen å ha lik tone som Steve, men om noen år vil du nok tenke annerledes.

Link to comment
Share on other sites

noken som har et oppsett til meg ? tips til ka eg kan kjøpe ?

Såvidt jeg husker pleier han å bruke en Boss DS-1 som boost foran ampen. Mulig den han har er moddet av noen, men det trenger den ikke nødvendigvis være. Det kan godt være en annen overdrive/distortion-pedal også, såfremt du finner en som har et toneleie som funker bra med ampen din. For øvrig en helt vanlig ting å gjøre dette, å sette en pedal foran ampen for å feite opp vrengen litt.

Husker ikke hvilke amper han brukte på den skiva, det kan du sikkert finne ut om du søker litt rundt. Et sted å starte er oversikten over live-stæsjet hans (vai.com).

Hvis du virkelig vil ta den helt ut kan du kjøpe for eks en rack-kompressor for å legge i effektsløyfen, for eks en dbx. Eller du kan gjøre det rimelige og bruke en effektprosessor, eller en rimeligere boks. Noen av oss har ikke kompressor i det hele tatt.

Siden riggen min er i stor grad en kopi av riggen til Lukather skal jeg ikke legge meg opp i diskusjonen om hvorvidt det er noe poeng å jakte på andre folks tone eller ei.

Link to comment
Share on other sites

Fjott, hva er vitsn med å være litt lik da?

" å herregud så teit han er daaaa"

Han sa at han tok i mot ALLE tips, det der var mitt tips! Går ikke an å kopiere gitarlyder, lyden ligger i fingrene!

Hvis hans idealtone er i retning Vai sin, altså den tonen han vil ha er lik Vai må han da for faen få lov til å prøve å komme seg dit. Han skal jo ikke unngå å kjøpe en Carvin Legacy bare fordi noen synes at han burde "gå sin egen vei". Hvis Carvin'en er et steg i rett retning mot HANS mål, så er det bare å dra på.

Link to comment
Share on other sites

Nei men først og fremst så ligger lyden i fingrene! MEN det bør ikke være dårlig utstyr som hindrer deg i å spille det du tenker/føler!

Er du dårlig så høres det selv om du har utstyr for halve stats budsjettet!

stats budsjettet!

ja, såklart. men det er kjipt når dårlig utstyr hindrer deg i å låte sånn som du vil. og du får sannsynligvis ikke tonen du er ute etter fra en peavey rage, samme hvor flink du er ;)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Er det noen som vet hvor man kan få tak i roasted pine emner som kan brukes til el kropp? Det eneste jeg har funnet er amerikanske sider der emne koster ca 1500,- kr men frakter er på 4000,-   Det eneste norske jeg har funnet er terrasse plank med det er for tynt og smalt. 
  • Godt tips, men dette er et kit som sannsynligvis ikke er verdt mer enn varmeverdien om en fyrer den i peisen når alle godbitene er tatt av. De originale stemmeskruene var så dårlige at de ikke var brukbare, og en gikk regelrett i stykker. Verdien i denne vil nok først og fremst være gleden den kan gi meg Regner med det er flere enn meg som som har et lite lager med avplukkede deler. De er kjekke å finne til andre prosjekter. Merkelig nok blir man aldri ferdig....  
  • Lang tid uten lyst - og når den er på vei tilbake ser jeg at alt er på vei til å bli borte ... Trist, men leit og ingenting å gjøre med det. Og i mellomtiden har alle bildene i byggetrådene mine mistet seg selv - usikker på hvorfor det har blitt slik, men nå som forumet også er i ferd med å miste seg selv, er det kanskje ikke verdt å reparere? Jeg skal lete opp det nye forumet og se om jeg finner ett sted å poste oppdateringer i der 🙂 Takk for alt og alle her inne!
  • Jo,jo.Som du sier,det er moro å prøve seg fram. Tips:Ta vare på originale pickuper og annet stash fra gitaren,slik at du kan sette den i original stand når du eventuelt selger den.Folk vil helst ha gitarer i original stand,og er ikke villig til å betale det ekstra som du har kostet på den.
  • Tenker litt av poenget er stor forskjell egentlig. Bør bli interessante muligheter for å diale inn diverse toner i midtstilling, spesielt om jeg legger på en coilsplit av humbuckeren og. Risikoen er vel heller ikke superstor siden det går an å kjøpe til en som matcher bedre og ta den som blir til overs i en annen gitar. Eller selge. Får vel alltids igjen noen kroner for sånt. Har jækla lyst til å prøve altså. Titte på videoen nå EDIT: Må vel innrømme at jeg EGENTLIG tenkte å prøve med noe fra Guitar Fetish, men stadig utsolgt det jeg skal ha og da eser budsjettet fort ut....
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.